در آستانه هفته منابعطبیعی و آبخیزداری، رئیس سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور روز چهارشنبه با آیات عظام نوری همدانی، مکارم شیرازی، علوی گرگانی و حجتالاسلام سید جواد شهرستانی نماینده آیت الله سید علی سیستانی در ایران به طور جداگانه دیدار و گفت و گو کرد.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور، مسعود منصور در دیدار جداگانه با مراجع تقیلد گزارشی جامع از عملکرد منابعطبیعی کشور را به سمع و نظر آنان رساند. مسعود منصور را در این دیدارها، حجتالاسلام و المسلمین سید مصطفی طباطبائینژاد مسئول حوزه نمایندگی ولی فقیه سازمان جنگلها همراهی میکرد.
آیتالله نوری همدانی: مردم به حفظ منابعطبیعی تشویق شوند
حضرت آیتالله نوری همدانی در دیدار رئیس سازمان جنگلها با اشاره به اینکه باید زمینه تشویق مردم به حفظ منابع طبیعی و گسترش آن فراهم شود افزود: در روایات بسیاری توصیه به «زرع» و «ضرع» شده است که به معنای «کشاورزی» و «دامداری» است که در هر دو خیرات و برکات فراوانی است.
وی ضمن تاکید بر اهمیت باقیات الصالحات در زندگی افراد گفت: در روایات معصومین (علیهم السلام) مواردی همچون تربیت فرزند صالح، آب رساندن و جاری نمودن آب، کاشتن درخت و وقف به عنوان نمونههایی از باقیات الصالحات بر شمرده شده است.
آیتالله علوی گرگانی: قطع درخت یک تهدید جدی برای کشور است
آیتالله سید محمد علی علوی گرگانی عصر امروز در دیدار با رئیس سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور که در دفتر این مرجع تقلید انجام شد، حفظ منابع طبیعی را یکی از مسائل مهم دینی دانست و اظهار کرد: منابع طبیعی و درخت موجب آبرومندی یک کشور است اما زمانی در ایران خسارت زیادی به جنگلها وارد شد و تذکرات بسیاری به افراد دادیم اما به این تذکرات بیتوجهی کردند و سوءاستفادههای شخصی را انجام دادند تا در نهایت ضرر بزرگی به کشور وارد شد.
وی اضافه کرد: اکنون آن جریان متوقف شده است اما همچنان در گوشه و کنار کشور برخی به دنبال قطع درختان هستند که این موضوع میتواند تهدید جدی برای کشور محسوب شود.
مرجع تقلید جهان شیعه خاطرنشان کرد: همانطور که دیگران درخت کاشتند و ما استفاده کردیم ما نیز باید به غرس درخت بپردازیم تا برای آیندگان بماند.
ضمن تقدیر از دستاندرکاران حوزه جنگل گفت: باید از جنگلها در مقابل آفتهای انسانی و غیر انسانی حراست کنیم.
آیتالله مکارم شیرازی: منابع طبیعی را برای آیندگان حفظ کنیم
آیت الله مکارم شیرازی با تأکید بر اینکه همگان باید در حفظ منابع طبیعی نهایت دقت را داشته باشند، خاطرنشان کرد: گاهی با انجام کارهای مختصر در زمینه حفظ منابع طبیعی می توان بهره زیادی برد؛ با کاشت گونه های گیاهی سازگار با آب کم و هوای گرم در مناطق خشک و بیابانی می توانیم بیابان زدایی کنیم؛ باید از تجارب کشورهای دیگر که در این مسائل سابقه دارند استفاده کرد.
این مرجع تقلید در دیدار با رئیس سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور با اشاره به لزوم فرهنگ سازی در عرصه صیانت از منابع طبیعی تأکید کرد: شما باید دائما در حال مطالعه باشید تا بدانید از کدام وسیله بهتر می توان برای حفظ این منابع بهره برد.
وی با بیان اینکه اگر درختی در جایی قطع می شود باید به جای آن نهالی کاشت تا ضرر آن جبران گردد، تصریح کرد: فرهنگ عمومی در استفاده از منابع طبیعی بسیار پایین است و عده ای گمان می کنند چون خرید و فروش چوب، سود بسیاری دارد می توان درختان را قطع کرده و سودجویی کنند، اما باید در این زمینه و از فعالیت هایی که دارید خبررسانی داشته باشید تا مردم به فرهنگ صحیح استفاده از منابع طبیعی آشنا شوند.
حجتالاسلام شهرستانی: برای جلوگیری از دخالتهای انسانی در طبیعت، تلاش کنیم
همچنین نماینده آیتالله سیدعلی سیستانی در ایران، با تاکید بر اینکه منابع طبیعی باید در مسیر طبیعی حرکت خود را دنبال کند، عنوان کرد: دخالتهای انسانی نادرست در طبیعت میتواند آثار جبرانناپذیری را به دنبال داشته باشد و باید برای جلوگیری از این دخالتها تلاش کنیم.
حجتالاسلام سید جواد شهرستانی افزود: ایران از ظرفیتهای بسیاربالایی برخوردار است اما کمتر به دنبال این ظرفیتها رفته است زیرا جوانان و استعدادهای بسیاری در کشور وجود دارند که اگر از آنها به خوبی استفاده کنیم، بسیاری از مشکلات کشور رفع میشود.
رئیس سازمان جنگلها: مشارکت 70 هزار همیار طبیعت در تحقق اهداف منابع طبیعی
معاون وزیر جهاد کشاورزی نیز طی گزارشی از وضعیت منابعطبیعی و آبخیزداری کشور به آیات عظام، با تاکید بر لزوم همکاری مردم، روحانیون و نهادها در حراست و بهرهبرداری درست از منابع طبیعی گفت: امسال 300 تشکل ایجاد شده است و 70 هزار نفر بهعنوان همیار طبیعت عضو شدهاند که امیدواریم بتوانیم از ظرفیت این افراد برای پیشبرد اهداف منابع طبیعی بهرهمند شویم.
مسعود منصور اظهار داشت: اگر امروز از امنیت غذایی و زیستی سخن به میان آورده میشود، وابسته به آن است که آب، خاک و پوشش گیاهی را حفظ کنیم. و حق حیات که اولین و اصلیترین حقوق انسان است، متأثر از عناصر منابع طبیعی است.
رئیس سازمان جنگلها تصریح کرد: رسالت سازمانی ما حراست از آب، خاک و انفال است اما در کنار این رسالت مباحث اقتصادی و فرهنگی نیز مورد توجه سازمان است.
مسئول اول منابعطبیعی کشور از آبخیزداری بهعنوان یکی از مهمترین رسالتهای این سازمان یاد کرد و گفت: متوسط ۱۶ تن در هکتار فرسایش آبی داریم اما ما با کار آبخیزداری ۹ تن در هکتار این رسوب را کاهش میدهیم.
وی ادامه داد: دو هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان میزان خسارت سیلابها در ایران است که با کارهای آبخیزداری این خسارات را کاهش دادهایم.
معاون وزیر با اشاره به اینکه ۳ هزار و ۸۰۰ قنات را با فعالیتهای آبخیزداری احیا کردیم، عنوان کرد: اهداف منابع طبیعی با یک سازمان محقق نمیشود بلکه مردم و همه دستگاهها باید پای کار بیایند.
.jpg)




