طی مراسمی با حضور دکتر مسعود منصور رئیس سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور در مجتمع شهید صدوقی قم، هزار اصله نهال به صورت همزمان در مدارس علمیه کشور در آستانه روز درختکاری توسط طلاب و روحانیون غرس شد.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور، همزمان با برگزاری این مراسم بیش از هزار اصله نهال در حوزههای علمیه سراسر کشور توسط طلاب و روحانیون غرس شد و در حاشیه این مراسم نیز از حجتالاسلام والمسلمین فرحزاد بهعنوان مروج فرهنگ منابع طبیعی و از خانواده شهید محسن فخریزاده به مناسبت فرا رسیدن هفته ایثار و شهادت تقدیر به عمل آمد.
حجت الاسلام فرحزاد: غرس درخت پایه اصلی نذورات و موقوفات است
حجتالاسلام و المسلمین حبیب الله فرحزاد کارشناس مذهبی رسانه ملی گفت: در عموم منابع دینی امر خیر کاشت درخت مورد تاکید قرار گرفته و پایه اصلی در موقوفات و نذورات غرس درخت است و در غرس درخت میتوان از ظرفیت حوزهها، دانشگاهها و مدارس بهرهمند شد.
حجت الاسلام و المسلمین حبیبالله فرحزاد عصر امروز در این مراسم با بیان اینکه از منظر دینی به موضوع درختکاری و منابع طبیعی کمتر پرداخته شده است، اظهار کرد: ما در معرفی شخصیتهای دینی بیشتر به ابعاد سیاسی و اجتماعی آنها میپردازیم در حالی که بزرگان دینی ما اهتمام زیادی به موضوع درختکاری و منابع طبیعی داشتهاند؛ هنوز چاههای امام علی(ع) موجود است و ایشان در دوران زندگانی خود هزاران درخت را غرس کردند.
وی اضافه کرد: در مورد اهمیت کاشت درخت روایات مختلفی مطرح شده است، در جایی آمده است که، اگر میان ما و قیامت لحظهای باقی مانده باشد در آن لحظه باید به کاشت درخت بپردازیم.
این سخنران مذهبی گفت: برای اینکه بتوانیم حق طبیعت را ادا کنیم، فرهنگ درختکاری باید در میان مردم ترویج شود و مردم در این امر مشارکت کنند تا وضعیت بهتری در حوزه درختکاری داشته باشیم و البته که در مسیر این فرهنگ سازی جریمه و تشویق هم کاربرد دارد.
وی ادامه داد: در عموم منابع دینی امر خیر کاشت درخت مورد تاکید قرار گرفته و پایه اصلی در موقوفات و نذورات غرس درخت است، در غرس درخت میتوان از ظرفیت حوزهها، دانشگاهها و مدارس بهرهمند شد.
فرحزاد تصریح کرد: امام صادق(ع) در حدیثی بیان فرمودهاند که درختهای میوه را قطع نکنید که عذاب بر شما نازل میشود که این سخن نشان از اهمیت موضوع حفظ و حراست از درختان است.
وی گفت: مهمترین چیزی که انسان نیاز دارد اکسیژن است که این عنصر مهم توسط درخت تامین میشود و درختکاری منبع اکسیژن است و اگر به حفاظت و کاشت درخت نپردازیم برای زندگی خود و آیندگان با مشکل روبرو خواهیم شد.
لزوم نقشآفرینی روحانیون در ترویج فرهنگ درختکاری
حجتالاسلام و المسلمین سید مصطفی طباطبایی نژاد، مسئول حوزه نمایندگی ولی فقیه در سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور نیز در این مراسم گفت: روحانیون به ویژه مبلغان با توجه به جایگاهی که در میان مردم دارند میتوانند نقش بسزایی در افزایش مشارکتهای مردمی در حوزه منابع طبیعی داشته باشند.
طباطبائینژاد با اشاره به اینکه در مورد غرس درخت روایات و احادیث مختلفی آمده است، اظهار کرد: اگر در منابع دینی بررسی داشته باشیم متوجه اهمیت رسالت شرعی خود نسبت به کاشت درخت خواهیم شد.
وی ضمن تقدیر از ترویج فرهنگ درختکاری توسط حجتالاسلام و المسلمین فرحزاد در برنامه تلویزیونی به سمت خدا گفت: رسانه قدرت و ظرفیت بسیار مطلوبی است که روحانیون با استفاده از این ظرفیت میتوانند آموزههای دینی از جمله درختکاری را در میان مردم ترویج دهند.
مسئول حوزه نمایندگی ولی فقیه در سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری ضمن تقدیر از اهتمام مسعود منصور رئیس این سازمان نسبت به ترویج آموزههای دینی عنوان کرد: تاکنون برای کارکنان و نیروهای این سازمان اقدامات و فعالیتهای فرهنگی و مذهبی مطلوبی دنبال شده است.
لزوم استفاده از ظرفیتهای دینی برای فرهنگسازی در حوزه منابع طبیعی
مسعود منصور رییس سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور نیز در این مراسم با اشاره به اینکه فرهنگسازی در حوزه منابع طبیعی نیازمند بهرهمندی از ظرفیتهای دینی است، اظهار داشت: موضوع درختکاری و حفاظت از انفال به عنوان نعمتهای الهی در آیات و روایات مختلف مورد تاکید قرار گرفته است که این آیات و روایات باید برای مردم تبیین شود.
مسعود منصور ظهر گفت: مأموریت سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری حفظ آب، خاک و پوشش گیاهی است که این عناصر در حفظ امنیت غذایی و حیاتی مردم تاثیر بسیاری دارند.
معاون وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه مراتع ما در حال حرکت به سمت بیابانی شدن است، عنوان کرد: کنترل وضعیت موجود نیازمند یک اهتمام جدی در سطح ملی است و در این میان روحانیون و علما به عنوان قشر تاثیرگذار بر مردم میتوانند همیاران تاثیرگذار در حوزه منابع طبیعی باشند.



.jpeg)

