جنگل‌های زاگرس در معرض تهدید قاچاق زغال و چوب

تاریخ انتشار : 1402/08/20 - ساعت انتشار: ٠٩:١١ - گروه خبری : اخبار استان

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری گفت: با استناد به ماده ۲۵ مکرر قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز مبنی بر اینکه هرگونه حمل، عرضه، خرید، فروش، نگهداری، اقدام برای خروج و یا خارج کردن چوب، هیزم یا زغال حاصل از درختان جنگلی ممنوع است.

 

اصغر احمدی مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری گفت: قطع بی‌رویه درختان جنگلی و حمل آن‌ها به استان‌های دیگر به وسیله برخی افراد سودجود از جمله مهمترین مشکلات و آفت‌هایی است که به جان عرصه‌های جنگلی چهارمحال و بختیاری ‌افتاده و آن‌ها را به یغما می‌برند.

وی بدون اشاره به رقم کشفیات چوب و زغال در سالجاری تاکید کرد: اگرچه مسوولان یگان حفاظت منابع طبیعی بر روند کشفیات و نظارت بر قاچاق چوب و زغال نظارت دارند اما اولویت این اداره‌ کل پیشگیری از وقوع جرم و تمرکز بر مباحث فرهنگی و بازدارنده است.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری گفت: با استناد به ماده ۲۵ مکرر قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز مبنی بر اینکه هرگونه حمل، عرضه، خرید، فروش، نگهداری، اقدام برای خروج و یا خارج کردن چوب، هیزم یا زغال حاصل از درختان جنگلی به طور مطلق و ارتکاب این اعمال در مورد سایر محصولات و فراورده‌ها یا مصنوعات منابع طبیعی اعم از جانوری و گیاهی به قصد تجاری، بدون تحصیل پروانه از مرجع ذی‌صلاح ممنوع است و مرتکب علاوه‌بر ضبط کالاهای مزبور و آلات و ادوات مورد استفاده، جز در موارد مذکور در مواد (۲۵)و (۲۶)این قانون و سایر مواردی که مجازات بیشتری به موجب قوانین پیش‌بینی شده است مشمول مجازات‌ها و احکام مقرر برای قاچاق کالای مجاز مشروط می‌شود، چنانچه خرید اقلام ذکر شده بدون علم و عمد نسبت به منشأ آن صورت گرفته باشد از شمول این ماده خارج است.

احمدی ادامه داد: افزایش نرخ جرائم و مجازات‌ها و همچنین افزایش شمار نیروهای یگان حفاظت برای نظارت از جمله راهکارهای انجام شده برای پیشگیری از وقوع جرم است.

 

۸۲ درصد از مساحت چهارمحال و بختیاری را عرصه‌های منابع طبیعی تشکیل می‌دهد که ۲۰ درصد آن را جنگل و ۶۲ درصد آن را مراتع تشکیل می‌دهد.

 

 

نسخه چاپی

ارسال به دوست

 


خروج