اطلاعیه

تاریخ انتشار : 1403/01/27 - ساعت انتشار: ١٠:٠٧ - گروه خبری : اخبار استان

با توجه به گرایش روز افزون مردم به برداشت و مصرف انواع گیاهان دارویی و خوراکی بهاری و تابستانی از طبیعت و عدم شناخت و اطلاع از نوع گیاه و مواد مؤثره آن که می تواند سبب آسیب های جسمانی و مسمومیت شود. بدینوسیله به اطلاع عموم هم استانی های عزیز می رساند از آنجا که طبق اعلام وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تماس یا مصرف گیاهان به ویژه قارچ های سمی به عنوان یکی از علل بروز مسمومیت های تصادفی محسوب می شوند و به علت بالا بودن نسبی میزان مرگ و میر در برخی از این مسمومیت ها،  لذا موارد احتیاطی ذیل توصیه می گردد:
 
طبق مطالعات متخصصین و کارشناسان مربوطه، قارچ های سمی از نظر خصوصیات ظاهری مانند شکل، رنگ، بو، قوام و مزه شباهت زیادی به قارچ های خوراکی داشته و بسیار خطرناک هستند. تشخیص انواع خوراکی قارچ از انواع سمی مشکل بوده و تنها توسط متخصصان و کارشناسان مجرب قارچ شناسی و گیاه شناسی امکان پذیر است.
 
بر اساس گزارش های واصله وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی برای سم قارچ، پادزهر وجود ندارد و معالجه میسر نمی باشد و تنها راه ممکن جلوگیری از صدمات مصرف این نوع گیاهان، عدم برداشت گیاهان ناشناخته می باشد.
 
مصرف قارچ توسط حیوانات و پرندگان، بیانگر غیرسمی بودن آن قارچ برای انسان نمی باشد و حتی برخی از سموم مقاوم به گرما بوده و با آماده سازی آن بصورت کباب، آب پز، بخارپز و سرخ کردن، مواد سمی از بین نرفته و سم زدایی نمی شوند.
 
برداشت تمامی گیاهان مجاز و قابل مصرف مرتعی و جنگلی که به عنوان گیاهان خوراکی و دارویی شناخته می شوند، باید به میزانی باشد که بر اصل و منبع و پایه آن گیاه هیچگونه آسیبی وارد نشود و رویش مجدد و زادآوری آن به خطر نیافتد.
 
 
برای بهره مندی از طبیعت لازم نیست این گیاهان را از رویشگاه برداشت و مصرف کنیم. گاهی می توانیم توقف کنیم و در بوته زار مرتعی یا جنگلی بنشینیم و اجازه دهیم گیاهان سبز همیشه وجود داشته باشند.
مردم عزیز هم استانی می توانند هرگونه تخریب و تصرف و بهره برداری غیرمجاز و آتش سوزی را با شماره های 139 و 1504 اطلاع رسانی نمایند.
 
نسخه چاپی

ارسال به دوست


خروج




[223]