اجرای طرح‌های آبخیزداری در ۲۵۰ هزار هکتار از عرصه‌های غرب مازندران

۲۵ بهمن ۱۴۰۴ | ۱۱:۲۷ کد : ۹۴۰۷۸ اخبار استانها
تعداد بازدید:۷۳
اجرای طرح‌های آبخیزداری در ۲۵۰ هزار هکتار از عرصه‌های غرب مازندران
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری مازندران- نوشهر با اشاره به اهمیت اجرای طرح‌های آبخیزداری برای جلوگیری و یا کاهش خسارت ناشی از وقوع سیلاب و همجنین مقابله با تنش کم آبی و بحران خشکسالی در کشور و از جمله در مازندران، گفت: طرح‌های آبخیزداری تاکنون در ۲۵۰ هزار هکتار از عرصه های زیر پوشش این اداره کل در غرب مازندران عملیاتی و اجرایی شده است.

به گزارش مرکز روابط عمومی سازمان منابع طبیعی کشور به نقل از ایرنا- مهرداد خزایی پول اظهار داشت: در مجموع ۷۱۰ مورد عملیات مکانیکی آبخیزداری به حجم حدود ۲۴ هزار مترمکعب و در سطحی بالغ بر ۲۵۰ هزار هکتار از عرصه‌های زیر پوشش آبخیزداری غرب مازندران در طی چند سال اخیر اجرا شده است که این اقدامات شامل بندهای سنگی ملاتی، سنگی گابیونی، بندهای مشبک سرشاخه‌گیر و دیوارهای سنگی ملاتی می‌باشد.

وی خاطرنشان کرد: از این تعداد، ۱۱ مورد مربوط به بندهای مشبک سرشاخه‌گیر در حوزه‌های آبخیز نیرنگ، کرکوردسر، خیرود، چالکرود، پلطان، میجران، کاظم‌رود، تیروم‌رود، پلنگ‌رود و همچنین پلنگ‌ آبرود است.

خزایی‌پول با اشاره به اقدامات صورت گرفته برای جلوگیری از رانش زمین در غرب مازندران، تصریح کرد: به منظور تثبیت و پیشگیری از حرکات توده‌ای، اجرای زهکش طولی در سطح ۱۶۰ هکتار از عرصه‌های مناطق سنار و کنس‌ دره از توابع روستاهای نوشهر و چالوس در طی چند سال اخیر انجام شده است.

لزوم اجرای طرح‌های آبخیزداری برای مقابله با خشکسالی در مازندران

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری مازندران – نوشهر ادامه داد: در بخش عملیات بیومکانیکی نیز اقدامات لازم در سطح ۲۰ هکتار از عرصه‌های زیر پوشش عملیاتی و اجرایی شده و هم زمان در راستای عملیات بیولوژیک، در طی چند سال اخیر در سطح ۲۵ هزار هکتار از عرصه‌ها نیز طرح‌های از جمله کپه‌کاری، قرق و حفاظت، نهال‌کاری مثمر و غیرمثمر، مراقبت و آبیاری نیز صورت گرفته است.

خزایی پول گفت که هم زمان با دهه مبارک فجر انقلاب اسلامی، ۲ طرح آبخیزداری سنگی ملاتی در شهرستان چالوس و منطقه کجور افتتاح خواهد شد که این طرح‌ها نقش مهمی در کنترل روان‌آب‌ها، کاهش فرسایش خاک و صیانت از منابع پایه ایفا می‌کنند.

وی گفت که اجرای این طرح‌ها در کاهش فرسایش خاک، کنترل سیلاب، تثبیت عرصه‌ها و حفظ منابع پایه تأثیر بسزایی دارد و در راستای اهداف توسعه پایدار و صیانت از منابع طبیعی، با جدیت ادامه خواهد داشت.

مازندران دارای ۲ حوزه اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری یکی در ساری مرکز این استان و دیگری نیز در نوشهر غرب مازندران است.

حوزه ی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مازندران ـ نوشهر با وسعتی بیش از ۶۶۰ هزار هکتار جنگل، مرتع و سواحل معادل ۲۸ درصد از مساحت مازندران را در بر دارد. شهرستان های نور، نوشهر، چالوس، عباس آباد، تنکابن، رامسر و کلاردشت از نظر حوزه منابع طبیعی زیر پوشش حوزه اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مازندران - نوشهر هستند.


نظر شما :