فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی کشور: حضور میدانی، پیشگیری و تعامل با مردم سه اولویت یگان حفاظت است

۰۸ تیر ۱۴۰۵ | ۰۷:۲۹ کد : ۹۷۱۸۹ اخبار سازمان
تعداد بازدید:۴۸
فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی کشور: حضور میدانی، پیشگیری و تعامل با مردم سه اولویت یگان حفاظت است
فرمانده یگان حفاظت سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور با تأکید بر ضرورت ارتقای کارآمدی یگان‌های حفاظت در استان‌ها، گفت: سازماندهی نیروهای متعهد، حضور مستمر در عرصه‌های طبیعی، تعامل با مردم و دستگاه‌های اجرایی و تمرکز بر پیشگیری، مهم‌ترین راهبردهای حفاظت از منابع طبیعی کشور است.

به گزارش مرکز روابط عمومی سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور، سرهنگ محمود بهنام‌فر، فرمانده یگان حفاظت سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور، در آیین معارفه فرمانده یگان حفاظت اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان البرز، بر ضرورت بهره‌گیری از نیروهای متعهد، توانمند و باانگیزه در یگان‌های حفاظت تأکید کرد و گفت: فرماندهان باید با سازماندهی صحیح نیروها، زمینه افزایش بهره‌وری و ارتقای عملکرد یگان را فراهم کنند.

وی افزود: هنر مدیریت آن است که با گفت‌وگو، ایجاد انگیزه و استفاده صحیح از ظرفیت نیروهای انسانی، حتی کارکنانی که با کاهش انگیزه مواجه هستند نیز به نیروهایی مؤثر و کارآمد تبدیل شوند.

بهنام‌فر تقسیم صحیح وظایف، نظارت مستمر و تصمیم‌گیری مبتنی بر عقلانیت، برنامه‌ریزی و مشورت را از مهم‌ترین اصول مدیریت دانست و اظهار کرد: فرماندهان نباید صرفاً به فعالیت‌های ستادی اکتفا کنند، بلکه لازم است با حضور مستمر در عرصه‌های منابع طبیعی، ضمن نظارت بر مأموریت‌ها، از نزدیک در جریان مسائل و مشکلات نیروهای خود قرار گیرند.

فرمانده یگان حفاظت سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور با تأکید بر آموزش مستمر کارکنان گفت: آشنایی کامل نیروها با قوانین، دستورالعمل‌ها و شیوه‌های نوین حفاظت، نقش مهمی در افزایش توان عملیاتی یگان دارد و باید به‌صورت مستمر در دستور کار قرار گیرد.

وی صیانت از کارکنان را از دیگر وظایف فرماندهان برشمرد و افزود: پیش از برخوردهای انضباطی، باید با گفت‌وگو، مشاوره و بررسی مشکلات کارکنان، زمینه رفع مسائل فراهم شود و در صورت تداوم تخلفات، اقدامات قانونی در چارچوب مقررات انجام گیرد.

بهنام‌فر تعامل با نیروی انتظامی، دستگاه قضایی، فرمانداری‌ها، دهیاری‌ها، جوامع محلی و مردم را از الزامات موفقیت یگان حفاظت دانست و تصریح کرد: بدون تعامل مؤثر و هدفمند، دستیابی به اهداف حفاظتی امکان‌پذیر نخواهد بود.

وی با اشاره به اهمیت مستندسازی اقدامات حفاظتی اظهار کرد: تمامی عملیات‌ها، اجرای احکام، مانورها، اطفای حریق و سایر مأموریت‌های یگان باید به‌صورت مستند ثبت و گزارش شود تا علاوه بر انعکاس فعالیت‌های انجام‌شده، زمینه ارزیابی عملکرد و اطلاع‌رسانی مناسب فراهم شود.

فرمانده یگان حفاظت سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور همچنین بر لزوم تقویت اقدامات پیشگیرانه در مقابله با قاچاق چوب تأکید کرد و گفت: استان البرز به دلیل موقعیت جغرافیایی خود از مسیرهای مهم انتقال چوب به شمار می‌رود و اجرای گشت‌های مشترک، ایست و بازرسی‌های هدفمند و شناسایی مراکز دپوی چوب می‌تواند نقش مؤثری در کاهش این تخلفات داشته باشد.

وی پیشگیری را مهم‌تر از افزایش آمار کشفیات دانست و افزود: موفقیت واقعی زمانی حاصل می‌شود که با اقدامات پیشگیرانه، زمینه وقوع تخلفات از ابتدا از بین برود.

بهنام‌فر رعایت نظم و انضباط ظاهری، پاسخگویی به گزارش‌های مردمی، اطلاع‌رسانی فوری درباره حریق‌ها و حوادث، تکریم ارباب رجوع و برخورد مناسب با مردم را از دیگر انتظارات یگان حفاظت عنوان کرد و گفت: اعتماد عمومی، مهم‌ترین سرمایه این مجموعه است و نیروهای یگان باید با رفتار مناسب و مسئولانه، این سرمایه اجتماعی را تقویت کنند.

وی در پایان با قدردانی از تلاش‌های مجموعه منابع طبیعی استان البرز، از فرمانده جدید یگان حفاظت خواست با تکیه بر تجربه، حضور میدانی، تعامل سازنده با دستگاه‌های اجرایی و بهره‌گیری از ظرفیت جوامع محلی، مسیر ارتقای حفاظت از عرصه‌های ملی را با جدیت دنبال کند و تأکید کرد که یگان حفاظت سازمان از برنامه‌ها و اقدامات مؤثر استان‌ها حمایت خواهد کرد.

 

تقویت یگان حفاظت، مهم‌ترین راهکار پیشگیری از تعرض به منابع طبیعی است

اصغر بیات مدیرکل منابع‌طبیعی و آبخیزداری استان البرز با تأکید بر نقش محوری یگان حفاظت در صیانت از عرصه‌های ملی، گفت: رویکرد اصلی این اداره‌کل پیشگیری از تخریب و تصرف از اراضی ملی است و تقویت یگان حفاظت، زمینه را برای عملکرد بهتر سایر بخش‌های تخصصی فراهم می‌کند.

وی با قدردانی از تلاش‌های نیروهای یگان حفاظت استان البرز اظهار کرد: اگرچه البرز از نظر مساحت جزو استان‌های کوچک کشور به شمار می‌رود، اما به دلیل موقعیت جغرافیایی، تراکم بالای جمعیت، همجواری با استان تهران و ارزش بالای اراضی، از استان‌های پرچالش کشور در حوزه حفاظت از منابع طبیعی محسوب می‌شود.

بیات تأکید کرد: هر میزان که در حوزه پیشگیری سرمایه‌گذاری و برنامه‌ریزی شود، از تحمیل خسارت‌ها، تشکیل پرونده‌های حقوقی و هزینه‌های بعدی جلوگیری خواهد شد و به همین دلیل، رویکرد اصلی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان البرز، پیشگیری از وقوع تخلفات است.

وی از تعامل مناسب این اداره کل با استانداری، فرمانداری‌ها، دهیاری‌ها، شوراهای اسلامی، نیروی انتظامی و سایر دستگاه‌های اجرایی خبر داد و گفت: مشارکت مردم و همکاری دستگاه‌های مسئول، مهم‌ترین عامل موفقیت در حفاظت از منابع طبیعی و مقابله با تخلفات است.

در این مراسم که با سرهنگ گل‌محمدی مشاور ارشد فرماندهی انتظامی استان البرز و جمعی از مدیران و روسا و فرماندهان یگان حفاظت ادارات منابع‌طبیعی و آبخیزداری شهرستان‌های تابعه استان در محل سالن جلسات شهید شریعتمدار اداره‌کل برگزار شد؛ سرهنگ سید مهدی حسینی مقدم بعنوان فرمانده یگان حفاظت اداره‌کل منابع‌طبیعی و آبخیزداری استان البرز معرفی شد.


نظر شما :