بررسی روند اجرای پروژه‌های محرومیت‌زدایی در حوزه‌های آبخیز شمال کشور

۳۱ تیر ۱۴۰۵ | ۱۲:۵۷ کد : ۹۸۴۱۱ اخبار سازمان
تعداد بازدید:۳۲
بررسی روند اجرای پروژه‌های محرومیت‌زدایی در حوزه‌های آبخیز شمال کشور
معاون آبخیزداری سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور از تداوم اجرای پروژه‌های محرومیت‌زدایی و طرح‌های آبخیزداری در استان‌های شمالی کشور در سال ۱۴۰۵ خبر داد.

به گزارش مرکز روابط عمومی سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور - جلسه بررسی تعهدات پروژه‌های محرومیت‌زدایی در حوزه‌های آبخیز شمال کشور با حضور حسن وحید، معاون آبخیزداری سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور، مدیران ستادی سازمان، مدیران‌کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان‌های شمالی کشور و نمایندگان بسیج سازندگی سپاه کربلای مازندران (معین قرارگاه امام حسن مجتبی علیه‌السلام) در سالن جلسات پارک جنگلی سی‌سنگان نوشهر برگزار شد.
در این نشست، روند اجرای پروژه‌های محرومیت‌زدایی، میزان پیشرفت تعهدات، چالش‌های اجرایی و راهکارهای تسریع در اجرای طرح‌های آبخیزداری، کنترل سیلاب، آبخوانداری و مدیریت مراتع در استان‌های شمالی کشور مورد بررسی قرار گرفت.

آبخیز تا جالیز؛ پیوند مدیریت آب و خاک با محرومیت‌زدایی
وحید در حاشیه این نشست با اشاره به اجرای پروژه‌های مشترک در قالب طرح «آبخیز تا جالیز» اظهار کرد: این طرح با همکاری معاونت آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی، سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور، قرارگاه امام حسن مجتبی(ع) و بسیج سازندگی در حال اجراست و مجموعه‌ای از عملیات بیولوژیکی و مکانیکی را در بالادست حوزه‌های آبخیز و منابع آبی دنبال می‌کند.
وی افزود: اجرای این عملیات علاوه بر کاهش خسارت‌های ناشی از سیلاب و جلوگیری از فرسایش خاک، تأثیر مستقیمی بر تغذیه سفره‌های آب زیرزمینی دارد و با تقویت منابع آب، زمینه استفاده از آب در قالب چشمه‌ها و قنوات و بازگشت آن به چرخه تولید در بخش کشاورزی فراهم می‌شود؛ موضوعی که می‌تواند در تحقق اهداف طرح‌های محرومیت‌زدایی نیز مؤثر باشد.

تداوم پروژه‌های محرومیت‌زدایی در شمال کشور
معاون آبخیزداری سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور همچنین با اشاره به بررسی پروژه‌های محرومیت‌زدایی در حوزه‌های آبخیز شمال کشور خاطرنشان کرد: در این مناطق، طرح‌ها و اقدامات مختلفی در حوزه مدیریت پایدار جنگل و منابع طبیعی در حال اجراست که اجرای عملیات آبخیزداری و سایر اقدامات مرتبط می‌تواند نقش مؤثری در پایداری اکوسیستم‌های جنگلی داشته باشد.
وحید با اشاره به ارزیابی‌های انجام‌شده از روند اجرای پروژه‌ها در استان‌های شمالی کشور تصریح کرد: بر اساس گزارش‌های ارائه‌شده از سوی ادارات‌کل منابع طبیعی و بسیج سازندگی، کارگاه‌های اجرای پروژه‌های محرومیت‌زدایی در این مناطق فعال هستند و اقدامات اجرایی در حال انجام است.
وی ادامه داد: این پروژه‌ها از طرح‌های اولویت‌دار دولت به شمار می‌روند و اجرای آن‌ها در سال ۱۴۰۵ و سال‌های آینده نیز ادامه خواهد داشت. در این نشست، ظرفیت اجرای پروژه‌های اولویت‌دار در حوزه‌های آبخیز شمال کشور برای سال ۱۴۰۵ مورد بررسی قرار گرفت تا با برنامه‌ریزی و هماهنگی بیشتر، اجرای تعهدات و پروژه‌ها تا پایان سال با جدیت دنبال شود.


نظر شما :