معاون وزیر و رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور: جنگل‌های هیرکانی و زاگرس، گنجینه‌های طبیعی ایران در مسیر توسعه پایدار
سخنرانی دکتر علی تیموری در هشتمین پنل تخصصی مدیریت پایدار جنگل های زاگرس

تاریخ انتشار : 1404/03/21 - ساعت انتشار: ١٢:٢٩ - گروه خبری : اخبار سازمان

معاون وزیر و رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در پنل همکاری‌های بین‌المللی درس آموخته‌ها مدیریت پایدار جنگل با تاکید بر اهمیت حفظ و صیانت از جنگل‌های هیرکانی و زاگرس، این دو اکوسیستم بی‌نظیر را از سرمایه‌های ملی و جهانی دانست و بر لزوم مدیریت پایدار آنها برای نسل‌های آینده تاکید کرد.

معاون وزیر و رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور: جنگل‌های هیرکانی و زاگرس، گنجینه‌های طبیعی ایران در مسیر توسعه پایدار
 
معاون وزیر و رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در پنل همکاری‌های بین‌المللی درس آموخته‌ها مدیریت پایدار جنگل با تاکید بر اهمیت حفظ و صیانت از جنگل‌های هیرکانی و زاگرس، این دو اکوسیستم بی‌نظیر را از سرمایه‌های ملی و جهانی دانست و بر لزوم مدیریت پایدار آنها برای نسل‌های آینده تاکید کرد.
 
معاون وزیر و رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور اظهار داشت: «ایران، با افتخار، حدود ۳۰۰ هزار هکتار از جنگل‌های هیرکانی را که با قدمتی بیش از ۴۰ میلیون سال از قدیمی‌ترین جنگل‌های جهان محسوب می‌شوند، در فهرست میراث جهانی یونسکو به ثبت رسانده است. این اقدام، نشان‌دهنده تعهد جمهوری اسلامی ایران به حفظ این گنجینه طبیعی و فرهنگی برای تمام بشریت است.»
 
وی در ادامه به اهمیت جنگل‌های زاگرس اشاره کرد و گفت: «جنگل‌های زاگرس، به عنوان پهناورترین جنگل‌های غرب آسیا، نه تنها میراث طبیعی ایران، بلکه سرمایه‌ای اکولوژیک مشترک برای منطقه و جهان به شمار می‌روند. این جنگل‌ها با وسعت تقریبی ۶ میلیون هکتار، نقشی حیاتی در حفظ تنوع زیستی، تامین منابع آب، تعدیل اقلیم محلی، و امنیت زیستی و معیشت میلیون‌ها نفر از ساکنان محلی ایفا می‌کنند. تنوع بی‌نظیر بیش از ۲۵۰۰ گونه گیاهی، که بسیاری از آنها بومی همین مناطق هستند، گواهی بر ارزش ژنتیکی و زیستی بالای این جنگل‌هاست.»
 
معاون وزیر با ابراز نگرانی از وضعیت فعلی این اکوسیستم‌ها، افزود: «متاسفانه، جنگل‌های زاگرس امروزه با تهدیدات جدی از جمله تغییرات اقلیمی، آتش‌سوزی‌های مکرر، بهره‌برداری‌های غیرقانونی و بی‌رویه، و چرای بیش از حد دام مواجه هستند. این چالش‌ها، ضرورت یک رویکرد مدیریتی جامع و پایدار را بیش از پیش نمایان می‌سازد.»
 
رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور تاکید کرد: «با توجه به اهمیت حیاتی و آسیب‌پذیری جنگل‌های زاگرس، مدیریت پایدار این اکوسیستم‌ها با تکیه بر شاخص‌های اصلی توسعه پایدار در سه بخش اقتصادی، اجتماعی و بیولوژیکی، در دستور کار سازمان قرار گرفته است. این رویکرد مدیریتی، بر پایه مشارکت جوامع محلی، تمامی ذینفعان، سازمان‌های دولتی و خصوصی استوار است.»
 
وی افزود: «امروزه، بیش از هر زمان دیگری، ضرورت مدیریت پایدار جنگل‌های زاگرس احساس می‌شود؛ مدیریتی که مبتنی بر علم، مشارکت جوامع محلی، بهره‌گیری از فناوری‌های نوین، و همکاری‌های منطقه‌ای و بین‌المللی باشد. سازمان منابع طبیعی ایران در راستای مدیریت عرصه‌های منابع طبیعی، به ویژه زاگرس، با همکاری سازمان‌ها، نهادهای کشاورزی و کشورهای منطقه، فعالیت‌های بسیار موثری را در دست اقدام دارد.»
 
معاون وزیر و رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در پایان خاطرنشان کرد: «برای مدیریت پایدار عرصه‌های طبیعی و به خصوص جنگل‌های زاگرس، صرفاً تلاش‌های داخلی کافی نیست. این مهم نیازمند عزم ملی و همکاری‌های بین‌المللی است تا با بهره‌گیری از تجربیات جهانی و هم‌افزایی توانمندی‌ها، آینده‌ای پایدار و روشن برای این گنجینه‌های طبیعی رقم بخورد.
نسخه چاپی

ارسال به دوست

 

برای این خبر نظری ثبت نشده است
نظر شما
نام :
ايميل : 
*نظرات :
متن تصویر را وارد کنید:
 

خروج




سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در یک نگاه
  • سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور به عنوان یک سازمان مستقل حاکمیتی، اجرایی و در جایگاه تشکیلات یکی از معاونت‌های وزارت جهاد کشاورزی مسئولیت حفظ، احیاء، توسعه و بهره‌برداری اصولی و پایدار از منابع‌طبیعی تجدیدشونده کشور را بر عهده دارد. اعمال حاکمیت و مدیریت بر اراضی منابع‌طبیعی کشور که از آن به عنوان اراضی ملی و انفال هم یاد می‌شود، مأموریت خطیر و بی‌نظیر این سازمان است.

    هدف سازمان منابع‌طبیعی و آبخیزداری کشور، حفظ و حمایت، احیاء، توسعه و بهره‌برداری اصولی از جنگل‌ها، مراتع، اراضی جنگلی، بیشه‌های طبیعی، اراضی مستحدثه ساحلی، حفاظت‌ و حمایت از آب و خاک کشور از طریق مدیریت علمی بر حوزه‌های آبخیز و رعایت اصول توسعه پایدار می‌باشد.

ورود


تماس با ما
  • ستاد مرکزی:
    تهران - بلوار ارتش - بعد از مینی سیتی - کدپستی 1955756113
    تلفن: 4-02122446540 و 02122488530 و 02122446503
    دورنگار: 02122488556
    ملاقات مردمی: 02122488476
    پاسخگویی به شکایات: تلفن 02123563478 و فاکس: 02122488557
    آدرس تارنما: www.frw.ir
    صندوق پستی: info@frw.ir


    ساختمان شماره 2 (ستاد چالوس):
    چالوس - میدان معلم(مخابرات) - کدپستی ۴۶۶۱۹۵۳۵۳۷
    تلفن: 01152226521
    دورنگار: 01152249696

there is a pic here