یکی از چالش‌های اصلی، نبود هماهنگی مؤثر میان شرکای کلیدی، محدودیت منابع و ظرفیت‌های فنی در سطح محلی، و همچنین عدم تطابق سیاست‌های ملی با چارچوب‌های بی
سخنرانی اوسوالدو کینتانیلا لویزا، مشاور منطقه‌ای برنامه توسعه سازمان ملل در امور اقلیم و جنگل‌ها

تاریخ انتشار : 1404/03/21 - ساعت انتشار: ١٣:٢٢ - گروه خبری : اخبار سازمان

کینتانیلا به تجربیات موفق برنامه‌های اجرایی در پنج کشور طی ۱۳ سال گذشته اشاره کرد. این برنامه‌ها با حمایت سازمان‌های بین‌المللی و مشارکت ۴۰ جامعه محلی اجرا شده و دستاوردهایی همچون احیای جنگل، توسعه معیشت پایدار، گشت‌های محلی برای حفاظت از منابع طبیعی و مرزبندی میان اراضی کشاورزی و جنگلی داشته‌اند.

سخنرانی آقای اوسوالدو کینتانیلا لویزا، مشاور منطقه‌ای برنامه توسعه سازمان ملل در امور اقلیم و جنگل‌ها
 
در نخستین پنل کنفرانس بین‌المللی، آقای اوسوالدو کینتانیلا لوئیزا، مشاور منطقه‌ای برنامه توسعه سازمان ملل متحد (UNDP) در حوزه تغییرات اقلیمی و جنگل‌ها، به ایراد سخنرانی پرداخت.
 
وی با تأکید بر نقش حیاتی جوامع محلی در حفاظت و مدیریت پایدار جنگل‌ها، اظهار داشت که سازمان ملل با طراحی مکانیزم‌های جدید، از جمله برنامه‌ای که در سال ۲۰۲۳ راه‌اندازی شد، تلاش دارد همکاری‌های جهانی را در این زمینه گسترش دهد.
 
کینتانیلا به تجربیات موفق برنامه‌های اجرایی در پنج کشور طی ۱۳ سال گذشته اشاره کرد. این برنامه‌ها با حمایت سازمان‌های بین‌المللی و مشارکت ۴۰ جامعه محلی اجرا شده و دستاوردهایی همچون احیای جنگل، توسعه معیشت پایدار، گشت‌های محلی برای حفاظت از منابع طبیعی و مرزبندی میان اراضی کشاورزی و جنگلی داشته‌اند.
 
وی با اشاره به چالش‌هایی نظیر محدودیت منابع مالی و ظرفیت فنی پایین در برخی مناطق، بر اهمیت ظرفیت‌سازی، حضور گروه‌های محلی در تصمیم‌گیری‌ها و تقویت نقش آن‌ها در اجرای پروژه‌های محیط‌زیستی تأکید کرد.
 
وی خواستار توجه و حمایت مالی نهادهای جهانی از جوامع محلی به‌عنوان عاملان اصلی موفقیت در اجرای سیاست‌های اقلیمی و جنگلی شد.
 
آقای اوسوالدو کینتانیلا لویزا، مشاور منطقه‌ای برنامه توسعه سازمان ملل متحد در امور اقلیم و جنگل‌ها، در ادامه سخنرانی خود به مهم‌ترین چالش‌ها و فرصت‌ها در مسیر حفاظت از جنگل‌ها و مقابله با تغییرات اقلیمی پرداخت.
 
وی گفت: «یکی از چالش‌های اصلی، نبود هماهنگی مؤثر میان شرکای کلیدی، محدودیت منابع و ظرفیت‌های فنی در سطح محلی، و همچنین عدم تطابق سیاست‌های ملی با چارچوب‌های بین‌المللی سازمان ملل در حوزه تغییرات اقلیمی است. ما باید اطمینان حاصل کنیم که برنامه‌های اقلیمی با سیاست‌های زیست‌محیطی کشورها همسو باشد تا با موانع قانونی مواجه نشویم.»
 
در عین حال، کینتانیلا به فرصت‌های مهمی نیز اشاره کرد، از جمله: تقویت مشارکت‌های ملی و بین‌المللی، ایجاد کانال‌های تامین مالی، ظرفیت‌سازی محلی، استفاده از دانش بومی و سنتی در کنار علم روز، و توانمندسازی نهادها و جوامع محلی.
 
وی افزود: «ادغام دانش بومی با علم مدرن یکی از مؤثرترین روش‌ها برای مقابله با تغییرات اقلیمی است. همچنین تلاش شده تا از منابع مالی بخش خصوصی برای حمایت از پروژه‌های حفاظت از جنگل‌ها استفاده شود.»
 
تجربه‌های موفق در کشورهایی مانند کامبوج نشان می‌دهد که سازمان‌ها و گروه‌های محلی می‌توانند نقش کلیدی در حفاظت از جنگل‌ها ایفا کنند، مشروط بر اینکه توانمند و از نظر اقتصادی تقویت شوند. او با تأکید بر لزوم ایجاد هماهنگی میان بازیگران مختلف، خاطرنشان کرد که این رویکرد جامع می‌تواند به مدیریت پایدار جنگل‌ها منجر شود.
 
در پایان، کینتانیلا از مشارکت و حمایت‌های ایران به‌ویژه جناب آقای شعبانیان در تهران قدردانی کرد و ابراز امیدواری کرد که از راهکارهای اقتصادی و سازوکارهای موجود به شکل مؤثرتری برای حفاظت از منابع طبیعی استفاده شود.
نسخه چاپی

ارسال به دوست

 

برای این خبر نظری ثبت نشده است
نظر شما
نام :
ايميل : 
*نظرات :
متن تصویر را وارد کنید:
 

خروج




سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در یک نگاه
  • سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور به عنوان یک سازمان مستقل حاکمیتی، اجرایی و در جایگاه تشکیلات یکی از معاونت‌های وزارت جهاد کشاورزی مسئولیت حفظ، احیاء، توسعه و بهره‌برداری اصولی و پایدار از منابع‌طبیعی تجدیدشونده کشور را بر عهده دارد. اعمال حاکمیت و مدیریت بر اراضی منابع‌طبیعی کشور که از آن به عنوان اراضی ملی و انفال هم یاد می‌شود، مأموریت خطیر و بی‌نظیر این سازمان است.

    هدف سازمان منابع‌طبیعی و آبخیزداری کشور، حفظ و حمایت، احیاء، توسعه و بهره‌برداری اصولی از جنگل‌ها، مراتع، اراضی جنگلی، بیشه‌های طبیعی، اراضی مستحدثه ساحلی، حفاظت‌ و حمایت از آب و خاک کشور از طریق مدیریت علمی بر حوزه‌های آبخیز و رعایت اصول توسعه پایدار می‌باشد.

ورود


تماس با ما
  • ستاد مرکزی:
    تهران - بلوار ارتش - بعد از مینی سیتی - کدپستی 1955756113
    تلفن: 4-02122446540 و 02122488530 و 02122446503
    دورنگار: 02122488556
    ملاقات مردمی: 02122488476
    پاسخگویی به شکایات: تلفن 02123563478 و فاکس: 02122488557
    آدرس تارنما: www.frw.ir
    صندوق پستی: info@frw.ir


    ساختمان شماره 2 (ستاد چالوس):
    چالوس - میدان معلم(مخابرات) - کدپستی ۴۶۶۱۹۵۳۵۳۷
    تلفن: 01152226521
    دورنگار: 01152249696

there is a pic here