آفت جوانه خوار بلای جان جنگلهای بلوط
آفت جوانه خوار، به جان درختان و جنگلهای بلوط چهارمحال و بختیاری افتاد.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری در گفتگو با خبرنگارپیام طبیعت از شیوع گسترده آفت جوانه خوار بلوط در جنگلهای این استان خبر داد.
علی محمدیمقدم گفت: طغیان این آفت از سال ۱۳۸۹ در جنگلهای استان آغاز شده و در حال حاضر ۱۵ هزار هکتار از جنگلهای بلوط شهرستانهای کیار و لردگان را به صورت گسترده آلوده کرده است.
وی با بیان اینکه آفت جوانه خوار بلوط به صورت طبیعی در جنگلها وجود دارد افزود: حذف طعمه خواران از دلایل افزایش و گسترش این آفت در منطقه میباشد.
محمدیمقدم اضافه کرد: با توجه به وضعیت اقلیمی و همچنین کمبود بارشها و ضعیف شدن درختان، مبارزه با آفت جوانه خوار بلوط از اهمیت ویژهای برخوردار است.
وی با اشاره به وجود روشهای مختلف برای کنترل آفت جوانه خوار بلوط تأکید کرد: به دلیل اثرات نامطلوب زیست محیطی، از سموم شیمیایی در جنگل استفاده نمیشود.
محمدیمقدم با بیان اینکه محلول پاشی با استفاده از پودر BT یکی از روشهای سالم و منطبق با اصول زیست محیطی برای این مبارزه است گفت: در ایام نوروز امسال، همانند سالهای اخیر عملیات محلول پاشی در سطح جنگلهای بلوط استان انجام شد.
وی افزود: در برخی از مناطق صعب العبور که امکان تردد وجود ندارد باید از روش محلول پاشی هوایی استفاده کرد که به ۵ میلیارد ریال اعتبار و هواپیماهای مخصوص نیاز دارد.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان چهارمحال و بختیاری اضافه کرد: روش دوم برای مبارزه با آفت جوانه خوار بلوط، نصب تلههای فرمونی بر روی درختان است که با استفاده از این تلهها که دارای صفحات چسبناک هستند میتوان مقدار قابل توجهی از این آفت را از بین برد.
محمدیمقدم گفت: با استفاده از این دو روش میتوان در کوتاه مدت از تجدید حیات و زادآوری این آفت جلوگیری کرد و باعث کاهش خسارت و حفظ شادابی درختان شد.
وی همچنین از آغاز طرح مطالعاتی به منظور کشف علت از بین رفتن طعمه خواران آفت جوانه خوار بلوط خبر داد و ادامه داد: با اجرای این طرح میتوان به صورت بلند مدت با این آفت مبارزه کرد.
محمدیمقدم افزود: فعالیت آفت جوانه خوار بلوط از اواخر اسفند تا اواخر خرداد ادامه دارد و موجب از بین رفتن جوانهها و بی برگی درختان میشود.
گفتنی است: یک میلیون و ۴۵۰ هزار هکتار از مساحت چهارمحال و بختیاری را اراضی و مراتع طبیعی تشکیل میدهد که حدود ۳۳۵ هزار هکتار آن جنگل بلوط میباشد.
ارسال به دوست