اجرای 9 طرح آبخیزداری در شهرستان بن آغاز شد
ایرنا- مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال وبختیاری از آغاز اجرای 9 طرح آبخیزداری و بیولوژیک در حوزه منابع طبیعی در شهرستان بن خبر داد.
علی محمدی مقدم عصر شنبه در آیین آغاز به کار این طرح ها در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: برای اجرای این طرح ها بیش از 24 میلیارد ریال از محل اعتبارات صندوق توسعه ملی کشور اختصاص داده شد.
به گفته وی، این طرح ها شامل 6 پروزه آبخیزداری، 2 پروژه بیولوژیک و یک پروژه بیومکانیک است.
به گفته وی، طرح های آبخیزداری با هدف جلوگیری از هدررفت آب، گسترش پوشش گیاهی و تغذیه سفرهای زیرزمینی و جلوگیری از سیلاب اجرا می شود.
مدیرکل منابع طبیعی وآبخیزداری استان اظهار داشت: طرح های بیولوژیک در 2بخش مرتع و جنگل در سطح شهرستان نیز شامل احیا و اصلاح 630 هکتار مرتع و 35 هکتار جنگلکاری و عملیات بیومکانیک در سطح 130 هکتار، کاداستر اراضی ملی در سطح 30 هکتار و 90 هزار هکتار عملیات قرق و 5 کیلومتر کمر بند سبز است.
وی از اختصاص 5 هزار میلیون ریال اعتبار از محل اعتبارات استانی از سوی فرمانداری شهرستان به طرح های منابع طبیعی خبر داد و گفت: این پروژه ها با مشارکت جوامع محلی، بهره برداران و منابع طبیعی اجرا می شود.
محمدی مقدم گفت: امسال 175 میلیارد ریال از محل صندوق توسعه ملی به اجرای120 پروژه آبخیزداری و آبخوان داری در استان اختصاص داده شد.
وی اظهار داشت: این اعتبار در 30 حوزه آبخیز در مساحت 230 هزار هکتار عرصه ملی در بخش های جنگل، مرتع، حفاظت و امور اراضی، آموزش جوامع محلی و آبخیزداری هزینه می شود.
به گزارش ایرنا، چهارمحال و بختیاری به عنوان سرچشمه 2 رودخانه زاینده رود و کارون، 11 درصد آب شیرین مورد نیاز کشور را در گذشته تامین می کرد، اما خشکسالی های مستمر یک دهه گذشته این رقم را به کمتر از 6 درصد رسانده که تهدیدی برای منابع طبیعی و آبخیزداری این استان است.
تاکنون یکهزار و 633 بند ملاتی، 73 بند خاکی، 314 گابیون، هفت مورد آبگیر، 100 سد خشکه چین، 16 مورد کف بند و سد زیرزمینی در بخش آبخیزداری منابع طبیعی چهارمحال و بختیاری ساخته شده است.
همچنین یک میلیون و 400 هزار هکتار از مساحت چهارمحال و بختیاری را مراتع و جنگلها پوشش داده که رقمی معادل 86.5 درصد از سطح این استان را شامل می شود.
شهرستان بن در 20کیلومتری مرکز چهارمحال و بختیاری قرار دارد.
ارسال به دوست