گروهی از دانشگاهیان با اقدامات آموزشی‌ ترویجی و مشارکت مردمی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری آشنا شدند

تاریخ انتشار : 1398/04/15 - ساعت انتشار: ١٠:٤٣ - گروه خبری : اخبار قدیمی

گروهی از اعضای هیئت علمی و دانشجویان دوره‌های دکتری و کارشناسی ارشد رشته ترویج کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تربیت مدرس تهران، به استان چهارمحال و بختیاری عزیمت کردند.

 به گزارش خبرنگار پیام طبیعت؛ هومان خاکپور رئیس اداره آموزش و ترویج اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری اظهار داشت: گروهی از اعضای هیئت علمی و دانشجویان مقطع دکتری و کارشناسی ارشد رشته ترویج کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تربیت مدرس تهران، پنج شنبه 13 تیرماه جاری به این استان عزیمت کردند.

وی افزود: این سفر علمی با هدف آشنایی با اقدامات آموزشی‌ ترویجی و مشارکت مردمی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری در حوزه طرح‌های مشارکتی مدیریت جامع حوضه‌های آبخیز استان صورت پذیرفت.

خاکپور تصریح کرد: اعضای هیئت علمی و دانشجویان در این برنامه، با الگوهای موفق استان در حوزه‌های جنگل‌داری، مرتع‌داری، کشت و توسعه گیاهان دارویی و پروژه مشارکتی جایکا در استان آشنا و با نمایندگان بهره‌برداران به صورت مشروح گفتگو و با تجارب و اقدامات مشارکتی آنان آشنا شدند.

وی ادامه داد: در جلسات و گفتگوهایی که با مجریان طرح‌های الگویی موفق استان برگزار گردید، یافته‌های تجربی و علمی در حوزه‌های معیشت‌های جایگزین، بهره‌برداری پایدار و اصولی از منابع طبیعی و نقش مشارکتی مردم و جوامع محلی در توسعه پایدار منابع طبیعی و اشتغال پایدار جوامع محلی به بحث و تبادل نظر گذاشته شد.

خاکپور با بیان اینکه گفتگو با کارشناسان تیم جایکا (آژانس همکاری‌های بین‌المللی کشور ژاپن) در ایران بخش دیگری از برنامه‌های این سفر علمی ترویجی بود خاطرنشان کرد: دانشجویان و اعضای هیئت علمی در این گفتگوها علاوه بر آشنایی با  طرح مدیریت مشارکتی جنگل و مرتع که با همکاری جایکا در سرشاخه‌های کارون در حال برگزاری است، یافته‌های این پروژه در حوزه مشارکت مردمی توسط کارشناسان جایکا بررسی کردند و به پرسش‌های مطرح شده در این زمینه پاسخ داده شد.

 


وی بازدید از ماکت آموزشی منابع طبیعی را از دیگر برنامه های جانبی آموزشی و ترویجی قابل توجه برای بازدیدکنندگان بیان کرد و افزود: نشان دادن تهدیدها و فرصت‌های مدیریت پایدار در زاگرس، از نقاط برجسته این ماکت است که در قالب یک مجموعه منسجم در ماکت طراحی و جانمایی شده است.

خاکپور در پایان اضافه کرد: بازدید میدانی از اقدامات مشارکت مردمی در پروژه‌های آبخیزداری و گفتگو با نمایندگان جوامع محلی در مناطق قلنگان و هفشجان شهرستان شهرکرد نیز بخشی از برنامه‌های این سفر علمی ترویجی بود که با حضور در محل پروژه‌ها و گفتگو با مردم منطقه و شنیدن نحوه فعالیت‌های مشارکتی منابع طبیعی استان از زبان مردم انجام شد. 


نسخه چاپی

ارسال به دوست

 


خروج