تخصیص۶۵۰ میلیارد تومان اعتبار از محل صندوق توسعه ملی برای اجرای طرح بوم سازگان زاگرس

تاریخ انتشار : 1398/06/14 - ساعت انتشار: ١٢:٠٢ - گروه خبری : اخبار قدیمی

رئیس سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور از اجرای طرح بوم سازگان زاگرس با تخصیص۶۵۰ میلیارد تومان اعتبار از محل صندوق توسعه ملی خبر داد.

 به گزارش خبرنگار پیام طبیعت، خلیل آقایی رئیس سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور شامگاه گذشته 13 شهریور ماه 98 در نشست هماهنگی و برنامه ریزی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان چهارمحال و بختیاری اظهار داشت: طرح بوم سازگان زاگرس با شش ماه پژوهش و مطالعه و با جمع بندی 17 لایه مطالعات علمی برای اجرا در ۱۱ استان حوزه زاگرس کشور تهیه و تدوین گردید که هم اکنون با تخصیص ۶۵۰ میلیارد تومان اعتبار از محل صندوق توسعه ملی در حال اجراست.
وی افزود: از این میزان اعتبار، ۴۰۰ میلیارد تومان برای ذخیره رطوبت در خاک و انجام اقدامات آبخیزداری در نظر گرفته شده است.
رئیس سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری گفت: استان های حوزه زاگرس باید تمهیدات لازم همچون نحوه تهیه بذر و نهال کاری را برای اجرای طرح بوم سازگان زاگرس اتخاذ کنند.
آقایی در ادامه با تأکید بر اینکه توسعه پایدار باید منجر به حفظ مرتع و جنگل شود اضافه کرد: سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری برابر است با حفظ پوشش گیاهی و توسعه آن، و هر اقدامی اعم از آبخیزداری،جنگل ، مرتع، آموزش و ترویج و ... باید در راستای این امر صورت گیرد.
وی ادامه داد: برای انجام حدنگاری و کاداستراراضی ملی و مبارزه با آفت و بیماری ناشی از نبود آب و رطوبت در جنگل ها، محدودیت اعتباری وجود ندارد و باید هر چه سریعتر حدود مالکیت های عرصه های منابع طبیعی شفاف سازی و اختلافات آماری مشخص شود.
وی تصریح کرد: انجام عملیات کاداستر و صدور سند تک برگی ممکن است مشکلات اجتماعی را به همراه داشته باشد اما از آنجا که عرصه های منابع طبیعی متعلق به مردم و جوامع محلی است باید این امر به درستی اجرا گردد.
آقایی با بیان اینکه مشارکت در اقدامات آبخیزداری و آبخوان داری از اهمیت بالایی برخوردار است و نوع نگرش سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری با دیگر دستگاه های اجرایی متفاوت است ادامه داد: ما تنها نماینده دولت نیستیم ، بلکه نماینده مردم هستیم و باید از حقوق مردم دفاع و رضایت آنان را جلب کنیم.
وی خاطرنشان کرد: جلب رضایت مردم و جوامع محلی، سرسبزی مراتع، کاهش فرسایش خاک و جلوگیری از بیابان زایی از مواردی است که باید در اجرای تمامی اقدامات لحاظ شود.
آقایی در ادامه تأکیدکرد: نهالستان ها و ذخیره گاه های جنگلی کشور قابل واگذاری ویا تغییر کاربری نیست و باید ذخیره گاه های جنگلی و مراتع حفظ و توسعه یابد.
وی اضافه کرد: ضروری است ارزش اقتصادی یک هکتار از مراتع در دراز مدت ارزیابی شود، سپس تغییر کاربری و یا واگذاری و حقوق عرفی اجرا گردد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: طی سال گذشته، به 6 هزار نفر در روستاهای جنگل نشین کشور سوخت رسانی شد و طی سال جاری نیز پیش بینی می شود تأمین سوخت برای 10 هزار نفر از روستاییان جنگل نشین انجام شود.
آقایی در پایان قول مساعدت برای تأمین اعتبار جهت سوخت رسانی به یکی از روستاهای جنگل نشین استان چهارمحال و بختیاری را طی سال جاری داد.



نسخه چاپی

ارسال به دوست

 


خروج