ایجاد تعادل اکولوژیکی از اهداف اجرای طرح بوم سازگان زاگرس است

تاریخ انتشار : 1398/06/16 - ساعت انتشار: ١١:٣٣ - گروه خبری : اخبار قدیمی

رئیس مرکز جنگل‌های خارج از شمال در گفتگوی تلفنی با برنامه زنده تلویزیونی سیمای استانی جهانبین با عنوان "چشم انداز" اظهار داشت: ایجاد تعادل اکولوژیکی، حفظ پوشش گیاهی، افزایش رطوبت خاک، تولید نهال و بهبود معیشت جوامع محلی از اهداف برنامه پنج ساله مدیریت بوم سازگان زاگرس است.

به گزارش خبرنگار پیام طبیعت، فریبرز غیبی رئیس مرکز جنگل‌های خارج از شمال سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری در گفتگوی تلفنی با برنامه زنده تلویزیونی سیمای استانی جهانبین با عنوان "چشم انداز" اظهار داشت: ایجاد تعادل اکولوژیکی، حفظ پوشش گیاهی، افزایش رطوبت خاک، احیای درختان دچار خشکیدگی، تولید نهال و توانمند سازی جوامع محلی از طریق ایجاد اشتغال و درآمد از اهداف اجرای برنامه پنج ساله مدیریت بوم سازگان زاگرس می باشد.

وی افزود: مهم ترین و بزرگترین ناحیه رویشی جنگل کشور با حدود 6 میلیون هکتار وسعت، ناحیه رویشی زاگرس می باشد که با عمده پوشش درختان بلوط در 11 استان کشور از آذربایجان غربی تا فارس گسترش یافته است.

غیبی با اشاره به اینکه بسیاری از موهبت های الهی در دامنه رشته کوه زاگرس متمرکز شده و از طرفی منبع حیاتی آب بشمار می رود اضافه کرد: درحال حاضر، بیشترین میزان دام و جمعیت در این منطقه متراکم شده و همچنین 40 درصد آب کشور از رشته کوه زاگرس تولید و تأمین می گردد به طوری که از تعداد 9 رودخانه دائمی و پرآب کشور 7 مورد از این ناحیه سرچشمه می گیرد، از این رو حفظ و توسعه جنگل های زاگرس از اهمیت بالایی برخوردار است.

غیبی اضافه کرد: همچنین هم اکنون 180 گونه درختی و درختچه در ناحیه رویشی زاگرس وجود دارد که حفظ، احیا و گسترش آن مورد توجه قرار دارد.

وی تصریح کرد: طرح بوم سازگان زاگرس با تأمین اعتبار از محل صندوق توسعه ملی با دستور رهبر معظم انقلاب اسلامی و پیگیری دولت و نمایندگان مجلس شورای اسلامی، زیرنظر محققان و برگرفته از تجارب و مطالعات و بر اساس پتانسیل های موجود با مشارکت جوامع محلی برای اولین بار در کشور در حال اجراست.

رئیس مرکز جنگل‌های خارج از شمال در پایان این گفتگوی تلفنی خاطرنشان کرد: زاگرس، قلب تپنده جنگل های ایران است و بسیاری ازمعیشت ساکنان زاگرس به آن وابسته است از این رو در تلاشیم با اجرای طرح بوم سازگان زاگرس و ایجاد تعادل اکولوژیکی بتوان شرایط استمرار تولید بر اساس شاخص های مدیریت پایدار برای نسل های آتی فراهم گردد. 

شایان ذکر است؛ علی محمدی مقدم مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری نیز در برنامه زنده تلویزیونی سیمای استانی جهانبین با عنوان "چشم انداز" ضمن تشريح دستاوردهاي این اداره کل در حوزه منابع طبیعی به مجموع اقدامات پیشرو در راستای حفظ و احیای منابع طبیعی اشاره داشت.

 

 


نسخه چاپی

ارسال به دوست

 


خروج