برگ زريني ديگر براي بهره برداران منابع طبیعی/مرتعدار چهارمحال و بختیاری به عنوان نمونه کشوری معرفی شد
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری از کسب عنوان "نمونه مرتعداری کشوری" توسط مرتعدار این استان خبر داد.
به گزارش روابط عمومی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری؛ علی محمدی مقدم مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری از درخشش مرتعدار بروجنی در سی و چهارمین دوره انتخاب و معرفی نمونه های ملی بخش کشاورزی خبر داد.
وی در تشریح این خبر افزود: در این آیین، نعمت الله اسدی مرتعدار 57 ساله روستای نصیرآباد از توابع شهرستان بروجن، از سوی وزارت جهادکشاورزی به عنوان مرتعدار نمونه کشور در سال 98 معرفی گردید.
محمدی مقدم اظهارداشت: در این مراسم که روز سه شنبه 24 دی 98، با حضور رییس جمهور، وزیر جهاد کشاورزی، رئیس سازمان جنگل ها، مراتع وآبخیز داری و جمعی از مسئولين كشوري در محل سالن اجلاس سران تهران برگزار شد، مرتعدار استان چهارمحال و بختیاری با دریافت لوح تقدیر و تندیس افتخار از دست رئیس جمهور مورد تقدیر قرار گرفت.
وی اضافه کرد: این بهره بردار در مرتعی با مساحت 848 هکتار واقع در کوه کلار نصیر آباد در فاصله 60 کیلومتری جنوب مرکز شهر بروجن و 30 کیلومتری شهر گندمان، اقدامات اصلاح و احیای مرتع را به شیوه نوین اجرا نموده است.
محمدی مقدم تصریح کرد: اجرای عملیات کپه کاری در سطح 166 هکتار به وسیله گونه های جاشیر، اسپرس و بروموس، همچنین اجرای عملیات قرق در سطح 279 هکتار و کشت گیاهان دارویی مانند زرین گیاه و حفاظت و قرق بانی در خارج از فصل چرا طی دو ماه در سال از جمله اقدامات اصلاحی و احیایی این مرتعدار در منطقه می باشد.
رئیس اداره آموزش، ترویج و مشارکت های مردمی اداره کل منابع طبیعی استان نیز در این باره گفت: هر ساله نمونه های ملی بخش کشاورزی و منابع طبیعی به عنوان یک الگوی مناسب ترویجی، برای انتقال تجربیات و دانش فنی به دیگر بهره برداران برای استفاده از این الگوها در راستای حفاظت و بهره برداری صحیح از عرصه های منابع طبیعی مطرح می شوند.
خاکپور تصریح کرد: مرتعدار استان با استفاده از بکارگیری دانش بومی در راستای اصلاح و احیای مرتع (بذرپاشی از طریق گوسفندان در حال چرا)، استفاده از ظرفیتهای جانبی مرتع با کشت و توسعه گیاهان دارویی و همچنین همراه کردن سایر مرتعداران و دامداران در استفاده از این روش ها به منظور بهبود وضعیت معیشت مردم و حفاظت، اصلاح و احیای عرصه های منابع طبیعی، توانست موفق به کسب عنوان نمونه ملی شود.
وی خاطرنشان کرد: مجموعه این اقدامات علاوه بر جلوگیری از نابودی و انقراض گیاهان دارویی، از نظر اقتصادی و درآمدزایی نیز به مرتعداران کمک میکند و نهایتاً موجب ایجاد تعادل در تعداد دام و ظرفیت مرتع می گردد.
شایان ذکر است: سی و چهارمین دوره انتخاب و معرفی نمونههای ملی بخش کشاورزی با شعار «کشاورزان نمونه، پیشگامان رونق تولید» و با هدف به حداقل رساندن خلا عملکرد تولید و تقدیر از 160 نمونه ملی بخش کشاورزی در مرکز همایشهای بینالمللی جمهوری اسلامی ایران برگزار گردید.
ارسال به دوست