تمهیدات لازم جهت پیشگیری و کاهش حریق در عرصه های منابع طبیعی اتخاذ شد
جانشین فرمانده یگان حفاظت ادارهکل منابعطبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری از اتخاذ تهمیدات لازم جهت پیشگیری و کاهش حریق در عرصه های جنگلی و مرتعی این استان خبر داد.
به گزارش روابط عمومی ادارهکل منابعطبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری؛ حسن عسگری جانشین فرمانده یگان حفاظت این ادارهکل اظهار داشت: میزان بارندگی و پوشش گیاهی در مراتع یکی از عوامل دخیل در افزایش یا کاهش آتشسوزی است، سال گذشته باتوجه به افزایش بارش و پوشش گیاهی مناسب در مراتع پیشبینی میشد پس از گرم شدن هوا حدود ۵۰۰ هکتار از مراتع استان دچار حریق شود اما با اقدامات صورت گرفته این میزان به کمتر از ۶۰ هکتار کاهش پیدا کرد.
وی با بیان اینکه در سال ۹۸ حدود ۱۵ مورد آتشسوزی در جنگلها و مراتع چهارمحال و بختیاری رخ داد، افزود: در این آتشسوزیها نزدیک به ۶۰ هکتار از مراتع و جنگلهای استان طعمه حریق شد.
وی ادامه داد: اختصاص حداقل یک دستگاه روت فایر به هر شهرستان، بکارگیری دستگاه دمنده برای اطفای حریق، اختصاص بیل، شن کش و آتشکوب به شهرستانها، احداث آتشبر در مناطق بحرانی و تشکیل جلسات کمیته حفاظت در فرمانداری ها و بهره گیری از امکانات سایر دستگاه های عضو مدیریت بحران شهرستان در مواقع آتش سوزی از جمله اقدامات درنظر گرفته شده در راستای پیشگیری و کاهش حریق در عرصه های منابع طبیعی استان است.
عسگری افزود: پهنهبندی مراتع جنگلهای بحرانی و تهیه نقشه از آنها برای محافظت بیشتر در مقابل آتشسوزی از دیگر اقدامات صورت گرفته برای جلوگیری از حریق در مراتع است، همچنین در این راستا از ظرفیت دیدهبانهای محلی، سازمانهای مردم نهاد، همیاران طبیعت برای جلوگیری از ایجاد حریق در مراتع و جنگلهااستفاده می شود.
جانشین فرمانده یگان حفاظت ادارهکل منابعطبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری با اشاره به اینکه عامل انسانی یکی از مهمترین عوامل ایجاد حریق در مراتع است، خاطرنشان کرد: تشکیل کلاسهای ترویجی برای بهرهبرداران، توزیع تراکتهای آموزشی، اطلاعرسانی از طریق رسانه و ارسال پیامک برای آگاهسازی مردم نیز انجام می شود.
ارسال به دوست