امسال ۳۰ هزار هکتار اراضی ملی زیر کشت زراعت چوب می‌رود

تاریخ انتشار : 1399/04/15 - ساعت انتشار: ١٢:٤٥ - گروه خبری : اخبار قدیمی

رییس سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور گفت: در سال جاری حدود ۳۰ هزار هکتار از اراضی ملی و سایر عرصه‌های غیر ملی زیر کشت زراعت چوب قرار می‌گیرد.
به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور به نقل از ایرنا، مسعود منصور در حاشیه نشست مدیران کل منابع‌طبیعی و آبخیزداری استان‌های منطقه سه کشور که در ساری برگزار شد، دوره به ثمر رسیدن طرح های زراعت چوب را پنج تا هفت سال اعلام کرد و افزود: دست‌اندرکاران اجرای زراعت چوب در سطح کشور نیز از تسهیلات یارانه نهال برخوردار خواهند شد.
وی اضافه کرد: این طرح‌ها برای تأمین چوب مورد نیاز کارخانجات چوب و صنایع سلولزی در سطح کشور انجام می‌شود و این کار باعث می‌شود تا ما در  سال‌های آینده مشکلی در تامین چوب این واحدها نداشته باشیم.
منصور با تایید افزایش قاچاق چوب در سطح کشور گفت: در حال حاضر به دلیل وجود بازار خرید، قاچاق چوب در سطح کشور داریم و با اجرای کامل زراعت چوب و تامین نیاز کشور، خود به خود قاچاق کاهش خواهد یافت.
وی اضافه کرد: ما باید با افزایش میزان زراعت چوب و تامین نیاز واحدهای چوبی به گونه‌ای عمل کنیم که بازاری برای خرید قاچاق وجود نداشته باشد و در این صورت این معضل ریشه کن می‌شود.
رییس سازمان جنگل‌ها تشدید حفاظت از جنگل‌ها را از دیگر راهکارها برای قاچاق چوب دانست و افزود: باید حفاظت‌های ما به صورت نهادینه و فنی اجرایی شود.
وی ضمن تایید کمبود نیرو برای حفاظت از جنگل‌ها در سطح کشور خاطرنشان کرد: با اجرای کامل طرح‌های بهره برداری و ساماندهی شرکت‌های بهره‌بردار در قالب حفاظت در سنوات آینده این مشکل نیز برطرف می‌شود.
منصور در مورد تامین چوب کارخانجات و صنایع سلولزی در سطح کشور گفت: در سال جاری در راستای جهش تولید از محل درختانی که در سنوات گذشته در قالب زراعت چوب اجرا شده‌اند، یک میلیون تن چوب تولید و در اختیار واحدهای تولیدی قرار می‌گیرد.
وی خاطرنشان کرد: میزان افزایش تولید چوب در سال جاری نسبت به سنوات گذشته جهش چند برابری را شاهد است به طوری که در سنوات گذشته این برداشت حدود ۱۵۰ تا ۲۰۰ هزار متر مکعب بود.
بررسی طرح جمع آوری درختان افتاده
رییس سازمان جنگل ها در مورد جمع آوری درختان افتاده و شکسته در داخل جنگل ها گفت: تاکنون اظهارنظرهای مختلفی در مورد برداشت و یا عدم برداشت مطرح می‌شود به گونه‌ای که برخی از کارشناسان توصیه به برداشت و برخی آنها نیز عدم برداشت را به دلیل مفید بودنشان در جنگل‌ها توصیه می‌کنند.
منصور خاطرنشان کرد: برداشت درختان افتاده و شکسته در جنگل‌ها نیاز به بررسی کارشناسی بیشتری دارد و این کار در حال انجام است و پس از آن تصمیم گیری خواهد شد.
وی در مورد واردات چوب نیز گفت: ما مشکلی برای واردات چوب در سطح کشور نداریم ، ولی کسانی که واردات چوب را انجام می‌دهند ضوابطی که برای جلوگیری از ورود آفات تدوین می شود را باید رعایت کنند.

                                                                                                

نسخه چاپی

ارسال به دوست

 


خروج