طرح مرتعداری ۱۲۷هزار هکتار مراتع چهارمحال و بختیاری اجرا می‌شود

تاریخ انتشار : 1399/07/03 - ساعت انتشار: ٠٨:١٧ - گروه خبری : اخبار قدیمی

معاون فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری گفت: امسال طرح مرتعداری ۱۲۷هزار هکتار مراتع استان اجرا می‌شود.

به گزارش روابط عمومی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری و به نقل از ایرنا؛ معاون فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری گفت: امسال طرح مرتعداری برای ۱۲۷ هزار هکتار از اراضی مرتعی استاان اجرا می‌شود.

هومان خاکپور روز چهارشنبه در جمع خبرنگاران استان با اشاره به اینکه یک میلیون و 70 هزار هکتار مرتع در استان وجود دارد، افزود:برای ۵۵۰ هزار هکتار از اراضی مرتعی استان طرح  مرتعداری تهیه شده است.

وی گفت: از این میزان مدیریت ۲۵۰ هزار هکتار اراضی مرتعی به مردم واگذار شده است و امسال نیز مدیریت ۲۷۰ هزار هکتار از مراتع استان به مردم و مرتعداران واگذار می‌شود تا در قالب یک طرح و سند برنامه‌های حفاظتی، اصلاحی، توسعه‌ای و بهره‌برداری بهینه را در این مراتع انجام دهند.

وی با افزایش مشارکت مردم و بهره‌بردار در حفظ و حراست از مراتع، کاهش هزینه‌ها و افزایش سرمایه‌گذاری از سوی مردم در مراتع به عنوان مزایای این طرح اشاره کرد و گفت: عملیاتی کردن سایر ظرفیت‌ها از جمله کشت گیاهان دارویی، تولید عسل، زنبودداری، و گردشگری را در این مراتع افزایش دهیم.

به گفته وی، در قالب اجرای این طرح‌ها، با سرمایه بهره‌برداران و حمایت تسهیلات بانکی می‌توان ظرفیت‌های بالفعل موجود در مراتع را به سمت اقتصادی شدن مراتع پیش برد و انگیزه مشارکت مردم را در حفظ و حراست از مراتع افزایش دهیم.

خاکپور با اشاره به اهمیت حفظ و حراست از جنگل‌های استان افزود: توسعه بحث جنگلکاری اقتصادی در دستورکار قرار دارد که با کشت و توسعه گونه‌های جنگلی سازگار با منطقه از جمله بادام، ملهب و بنه بتوان جنگلکاری اقتصادی را توسعه و وابستگی مردم و جوامع محلی به جنگل را کاهش دهیم.

به گفته وی،تعهد امسال ۴۵۰ هکتار جنگلکاری اقتصادی در  اراضی غیرملی و مستثنیات است که زیر کشت زراعت چوب برده شود.

وی به افزایش منفت مردم به عنوان یک الگوی تشویقی برای مشارکت مردم در اجرای طرح‌های مختلف اشاره کرد و گفت:  امسال ۲ هزار و ۲۰۰ هکتار در شهرستانهای کوهرنگ، اردل، کیار، لردگان و خانمیرزا  طرح جنگل‌کاری اقتصادی با مشارکت جوامع محلی انجا می‌شود.

معاون فنی اداره کل منابع طبیعی آبخیزداری چهارمحال و بختیاری گفت: توسعه گشت گیاهان دارویی در استان با توجه به تنوع گونه‌ای گیاهان دارویی و خوراکی یک ظرفیت است که امسال کشت گیاهان دارویی و گیاهی از جمله کلوس ،آنغوذه و باریجه در ۲ هزار و ۵۰۰ هکتار از ارضای مرتعی استان اجرا می‌شود.

وی گفت: برای اجرای این طرح با مشارکت مردم و تامین نهاده و بذر توسط منابع طبیعی اجرا می‌شود که بذر در اختیار متقاضیان قرار می‌گیرد تا زمینه رشد اقتصادی کشاورزان، مرتعداران و دامپروران افزایش پیدا کند.

نسخه چاپی

ارسال به دوست

 


خروج