اقدامات داره کل در حفاظت از خاک شامل عملیات بیولوژیک، بیومکانیک و مکانیک می باشد.
معاون آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان چهارمحال و بختیاری در گفت و گو با خبرنگار پیام طبیعت اقدامات این داره کل در حفاظت از خاک را شامل عملیات بیولوژیک، بیومکانیک و مکانیک دانست.
علی محمد محمدی افزود هدف از عملیات بیولوژیک تقویت پوشش گیاهی است که شامل عملیات توسعه جنگل و مرتع کاری می باشد.
وی در ادامه با اشاره به پوشش ۵ هزار هکتاری مراتع و جنگل های استان با عملیات بیومکانیکی افزود عملیات بیومکانیک تلفیقی از عملیات بیولوژیک و مکانیکی است و عموماً شامل ایجاد شیار روی خطوط تراز توأم با بذر کاری (کنتور فارو) و ایجاد هلالی های آبگیر توأم با نهال کاری و بذر کاری می شود.
محمدی تصریح کرد عملیات مکانیکی در استان شامل بندهای سنگی ملاتی ۲۳۰۰ سازه، بندهای خاکی ۹۰ مورد، سیستم های پخش سیلاب7 مورد با حجم مخزن حدود ۱۵ میلیون مترمکعب و حجم استحصال سالانه ۴۵ میلیون مترمکعب، احداث بندهای توری_سنگی حدود 300 سازه، مبارزه با فرسایش کناری رودخانه بیش از 10 پروژه و مبارزه با فرسایش توده ای بیش از 10 پروژه از جمله اقدامات مستقیم حفاظت خاک و مبارزه با فرسایش خاک در استان است.
معاون آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی استان در ادامه گفت پروژه مدیریت جامع حوزه آبخیز با همکاری آژانس بین المللی ژاپن (jica) و پروژه تامین منارید از جمله اقدامات مدیریتی است که به طور غیرمستقیم علاوه بر مشارکت جوامع محلی در حفاظت خاک باعث ایجاد جامع نگری و انسجام سازمانی با مشارکت سازمانهای بینالمللی میشود.
وی همچنین استفاده از استعداد تناسب و قابلیت اراضی، بهرهبرداری اصولی و بهینه از مراتع، حفاظت از جنگلها و و مراتع و جلوگیری از بهره برداری های غیرمجاز، رعایت اصول صحیح آبیاری در اراضی کشاورزی و رعایت تناوب زراعی و انجام کشاورزی حفاظتی و پایدار و رعایت اصول حفاظت خاک در اجرای پروژههای عمرانی را از جمله مواردی دانست که توجه به آن ها در جهت حفاظت خاک توصیه میشود.
محمدی در پایان به ضرورت حفظ خاک نسبت به سایر منابع طبیعی تجدیدپذیر اشاره کرد و افزود بین ۳۰۰ تا هزار سال برای تشکیل یک سانتیمتر خاک با توجه به شرایط مختلف آب و هوایی زمان لازم است.
ارسال به دوست