کمیته راهبردی صیانت از زاگرس فعال می‌شود

تاریخ انتشار : 1399/09/17 - ساعت انتشار: ١٣:٥٢ - گروه خبری : اخبار قدیمی

با توجه به وضعیت جنگلهای زاگرس اجرای طرح مرطوب سازی سطح جنگل و تعیین تکلیف دام مازاد، کشت زیرآشکوب جنگل و مبارزه با آفات در این کمیته مورد ارزیابی و بررسی قرار می گیرد.

رییس سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور از فعال شدن کمیته راهبردی صیانت از جنکل های زاگرس با موافقت ریاست جمهوری و با مسوولیت معاون اول رییس جمهوری خبر داد.

مسعود منصور روز دوشنبه در جلسه وبینار روز خاک با اشاره به وضعیت جنگل های زاگرس و عوامل تهدید کننده این جنگل ها از جمله بهره برداری بی رویه، آفات و بیماریها، و خشکی زاگرس افزود: اجرای طرح مرطوب سازی سطح جنگل و تعیین تکلیف دام مازاد،  کشت زیرآشکوب جنگل و  مبارزه با آفات در این کمیته مورد ارزیابی و بررسی قرار می گیرد.

وی با اشاره به اینکه 80 درصد عرصه کشور در حوزه سازمان جنگلها و مراتع کشور قرار دارد گفت: باید علاوه  بر حفظ و احیاء  به توسعه این منابع نیز توجه شود تا بتوان در حفظ و پاسداشت منابع آب، خاک، هوا و تنوع زیستی موثر بود.

به گفته منصور، سالانه در کشور 125 میلیون هکتار عرصه تحت تاثیر فرسایش آبی و 30 میلیون هکتار فرسایش بادی قرار میگرد.

وی ادامه داد علاوه بر این فرونشست زمین، آفات و بیماری، خشکیدگی جنگل در زاگرس و بهره برداری بی رویه از جنگل هیرکانی منجر به آسیب به این عرصه‌های می شود.

رییس سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور گفت: بیش از 8 هزار و 650 آبادی و 450 شهر در کشور در معرض سیلاب قرار دارد.

منصور در ادامه گفت زیرگردها، وسیلابها باعث از بین رفتن حاک حاصلخیز می شود و زیرساختها، سکونتگاه و اراضی کشاورزی را مورد تهدید قرار می دهند که موجب آسیب به امنیت ملی می شود.

وی به حفظ آب، خاک و پوشش گیاهی به عنوان رسالت بزرگ این سازمان اشاره کرد و گفت : حفظ این منابع زمینه افزایش تولید و امنیت غذایی را فراهم می‌کند.

منصور با تاکید بر اینکه اجرای عملیاتهای آبخیزداری 9 تن در هکتار از فرسایش خاک را کنترل می کند و پوشش گیاهی و علوفه را تا 120 کیلو در هکتار افزایش می دهد ،افزود: اجرای این طرحها باید در اولویت  قرار گیرد. 

وی به توسعه اجرای طرحهای آبخیزداری در برنامه هفتم و افزایش اعتبارات این حوزه در بودجه سال اینده تاکید کرد.

رییس سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور به موافقت یونسکو در زمینه معرفی ایران به عنوان مرکز بین اللملی مدیریت جامع حوزه آبخیز اشاره کرد و گفت: این امر باعث توازن و مبادله اطلاعات در حوزه مدیریت جامع آبخیزداری می شود.

همزمان با روز جهانی خاک به منظور افزایش پوشش گیاهی امروز  در 420 شهرستان نهالکاری انجام میشود که این طرح 47 هزار هکتار احیا، توسعه و غنی سازی جنگل، 90 هزار هکتار احیا و بهبود مراتع، 35 هزار هکتار مبارزه با بیابان زایی، 30 هزار هکتار توسعه زراعت چوب و 31 هزار هکتار جنگل کاری اقتصادی را در بر می گیرد.

نسخه چاپی

ارسال به دوست

 


خروج