آبخیزداری راهی برای کنترل فرسایش خاک
اجرای اقدامات آبخیزداری باعث جلوگیری از فرسایش خاک، تقویت آبهای زیرزمینی و کنترل رسوب می گردد.
معاون آبخیزداری ادارهکل منابعطبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاریامروز در گفتوگو با خبرنگار پیام طبیعت گفت اقدامات آبخیزداری در استان به منظور جلوگیری از فرسایش خاک، تقویت آبهای زیرزمینی و کنترل رسوب انجام میشود.
وی ادامه داد: روانآبهای ایجاد شده از بارش باران عموما بعد از اتمام در طبیعت نفوذ میکنند و سازههای مکانیکی آبخیزداری سبب میشود این آبها سریع از دسترس خارج نشوند و به مرور زمان در خاک نفوذ کنند.
علی محمد محمدی با بیان اینکه در حال حاضر در استان دو هزار و ۶۰۰ سازه آبخیزداری احداث شده است که از این تعداد ۳۰۰ سازه گابیونی، دو هزار 200 سازه سنگی ملاتی و ۱۰۰ سازه خاکی است، افزود: این سازهها با ذخیرهسازی روانآبها، زمینه نفوذ تدریجی روانآب و تقویت سفرههای زیرزمینی را افزایش میدهد.
محمدی اضافه کرد: بارشهای پاییزی امسال استان در حدی نبوده است که به عرصههای منابعطبیعی آسیبی وارد کند و تنها یک چهارم سازههای مکانیکی را پر کرده است که همین میزان هم به مرور زمان در طبیعت نفوذ کرده است و روانآب چندانی نداشتهایم.
وی توضیح داد: اجرای عملیاتهای بیولوژیک و مکانیکی شامل تقویت پوشش گیاهی، جنگلکاری با بذر و نهال، زراعت چوب، توسعه گیاهان دارویی، انجام اقدامات آبخوانداری و آبخیزداری به منظور جلوگیری از فرسایش خاک در دستورکار این اداره کل قرار دارد.
ارسال به دوست