ورود مردم به حفاظت از منابع طبیعی چهارمحال و بختیاری ضروری است .
ریس جهاد کشاورزی استان چهارمحال و بختیاری گفت:اگر مردم وارد مقوله حفاظت از منابع طبیعی نشوند مجموعه های اداری نمی توانند کاری از پیش ببرند و مردم و همه دستگاه ها باید در حفظ و نگهداری از نابع طبیعی همکاری داشته باشند.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از شهرکرد سید اسماعیل صالحی عصر امروز در نشست برنامهریزی هفته منابع طبیعی با اشاره به شعار این هفته"همه با هم، جهاد برای حفاظت از منابع طبیعی" اظهار داشت: از پانزدهم تا بیستویکم اسفندماه امسال براساس برنامهزمانبندی برنامههای متعدد از سوی منابع طبیعی و آبخیزداری و دستگاههای مرتبط با آن برگزار میشود.
وی افزود: از جمله اهداف اجرایی برنامههای هفته منابع طبیعی تبدیل فرهنگ منابع طبیعی به فرهنگ عمومی بین اقشار مختلف مردم و مسئولین، گسترش تفاهمنامه عمومی جلب مشارکت مردمی برای حفاظت، احیا، توسعه و بهرهبرداری اصولی منابع طبیعی، آشنایی عموم مردم با اهداف، دیدگاهها، سیاستها، برنامهها و ماموریتهای سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان بیان داشت: امسال رویکردها و سیاستهای اجرایی هفته منابع طبیعی شامل برجستهسازی اقدامات به ویژه طرح جهش 9 در 99، اهمیت و ضرورت حفظ، احیا، توسعه و بهرهبرداری اصولی، اهمیت و ضرورت مدیریت جامع حوزههای آبخیز و مشارکت مردم، هماهنگی با دستگاههای نظارتی از جمله شهرداریها، دهیاریها، آموزش و پرورش و ... برای ترویج فرهنگ درختکاری است.
صالحی تصریح کرد: تقویت دانش و آگاهی مردم در خصوص سیمای منابع طبیعی استان و نقش آن در پایداری سرزمین، بهرهبرداری از توان هنرمندان و نخبگان به منظور ارائه طرحهای نو، ضرورت همکاری تشکلهای مردمنهاد و بهرهگیری از ابزارها و ظرفیتهای تبلیغی از دیگر رویکردهای برنامههای هفته منابع طبیعی است.
وی با اشاره به تغییر رویه اجرای برنامهها همگام با وضعیت شیوع کرونا در استان عنوان داشت: روزشمار اجرای برنامهای با عناوینی از جمله برگزاری آیین درختکاری، منابع طبیعی، درختکاری و توسعه پوشش گیاهی، افتتاح و بهرهبرداری از طرحهای آبخیزداری و آبخوانداری، منابع طبیعی و فرهنگ و رسانه، منابع طبیعی، حفاظت و قانون با رویکرد فرهنگسازی عمومی در راستای حفظ آب، خاک، مراتع و جنگلها اجرا میشود.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان در پایان بیان کرد: برگزاری مانور یگان حفاظت و دیدار مدیران منابع طبیعی و آبخیزداری با ائمه جماعات در شهرستانها، پژوهش و برگزاری جلسات تخصصی با نخبگان دانشگاهی، اجرای برنامههایی با محوریت خانواده و مسئولیت اجتماعی، منابع طبیعی و ایثار و شهادت شامل برنامه درختکاری به یاد شهدا و دیدار با خانواده شهدا و ایثارگران، راهاندازی میز خدمت و بیان عملکرد سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری در استان و پاکسازی طبیعت نیز در هفته منابع طبیعی انجام میش
عطاالله ابراهیمی، رئیس جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری در ادامه این نشست با ابراز تاسف از تغییر اقلیم و تبعات ناگوار آن، بیان داشت: بسیاری از مسائل و بلایای طبیعی ناشی از عملکرد ناصحیح انسانی بوده و به همین سبب قابل پیشبینی است.
وی با اشاره به اینکه تخریبهای ناشی از برنامهریزیهای دولتی به منظور بهرهوری از طبیعت بیشتر از تخریب مردم است، افزود: آسیب به طبیعت از جمله تخریب و نابودی پوشش گیاهی و جنگلها موجب ایجاد سیل و از بین رفتن رطوبت زمین شده و بسیاری از بارگزاریهای نامطلوب در طبیعت خسارات جبرانناپذیری به آن وارد میکند.
رئیس جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری با اشاره به لزوم بازنگری در رفتار با طبیعت، عنوان داشت: بارگزاری زیرساخت یا بهرهبرداری از طبیعت باید همراستای نظم طبیعت باشد. اجازه مقام معظم رهبری برای استفاده از منابع مالی صندوق توسعه ملی برای طرحهای آبخیزداری و آبخوانداری نشاندهنده این موضوع است که مسئولان عالیرتبه پی به اهمیت و اولویت منابع طبیعی شدهاند و به همین علت بخش زیادی از منابع ارزی کشور در این بخش صرف میشود.
ابراهیمی اضافه کرد: اگر مردم وارد مقوله حفاظت از منابع طبیعی نشوند مجموعههای اداری نمیتوانند کاری از پیش ببرند و مردم و همه دستگاهها باید در حفظ و نگهداشت منابع طبیعی همکاری داشته باشیم، دستگاههای اجرایی باید بتوانند این فرهنگ را عمومی کنند.
وی بیان داشت: آموزش و پرورش نقش مهمی در شکلگیری ذهنیت کودکان و نوجوانان نسبت به حفاظت از منابع طبیعی دارند و شبکه شاد ظرفیت مناسبی برای ارائه ایدههای دانشآموزان و فرهنگسازی آنها است.
رئیس جهاد کشاورزی استان در پایان خاطرنشان کرد: از ظرفیت سمنها و هلالاحمر به منظور گسترش مشارکت اجتماعی نیز باید به درستی استفاده شود. طرحهای قبل مانند هر مدرسه یک نهالستان باید اجرا و مکاتبه با آموزش و پرورش در راستای گرفتن ایدهها در حفظ منابع طبیعی انجام شود.
ارسال به دوست