۷ میلیارد ریال به طرح مبارزه با آفت جوانه خوار بلوط اختصاص یافت.

تاریخ انتشار : 1400/01/14 - ساعت انتشار: ١٢:٠٩ - گروه خبری : اخبار قدیمی

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری : به منظور مقابله با آفت جوانه‌خوار بلوط با استفاده از محلول BT در استان امسال هفت میلیارد ریال از محل اعتبارات صندوق توسعه ملی اختصاص داده شد.

سید اسماعیل صالحی روز شنبه در گفت وگو با خبرنگار پیام طبیعت اظهار داشت : ۳۱۱ هزار هکتار از مساحت استان در شهرستان‌های لردگان، خانمیرزا، اردل و کیار را جنگل تشکیل می‌دهد که گونه قالب جنگل‌های استان بلوط است و به دلیل تغییر اقلیم و خشکسالی‌های پی درپی این گونه‌ها دچار بیماری از جمله آفت جوانه خوار بلوط شدند.

به گفته وی، از مجموع جنگل‌های استان ۲۳ هزار هکتار دچار آفت جوانه‌خوار بلوط شدند که این آفت هر ساله در اوایل فرودین طغیان می‌کند. 

صالحی با تاکید بر اینکه آفت جوانه‌خوار بلوط به عنوان یک تهدید برای جنگل‌های بلوط زاگرس است، گفت: این آفت هفت هزار هکتار از جنگل‌های کیار، ۱۰ هزار هکتار از جنگل‌های لردگان و ۲ هزار هکتار از جنگل‌های اردل و سه هزار همتار خانمرزا را درگیر کرده است.

وی اظهار داشت: از ابتدای فروردین اقدامات موثر برای کنترل این آفت در سطح یکهزار و ۳۰۰ هکتار از جنگلهای استان آغاز شده است.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری با اشاره به اینکه ۵۰ درصد جنگل‌های استان در شهرستان لردگان واقع شده است گفت:بیشترین سطح مقابله و اعتبارات به این شهرستان اختصاص داده شده است.

وی با اشاره اینکه اجرای عملیات مبارزه با آفت جوانه‌خوار بلوط به ۲روش محلول پاشی با استفاده از محلول BT و روش مکانیکی است، افزود:در جنگل‌های استان از روش محلول‌پاشی استفاده می‌شود که سازگار با محیط زیست است و ضرر و زیان برای موجودات و محیط زیست ندارد.

به گفته وی، در روش عملیات مکانیکی سرشاخه درختان آلوده قطع می‌شود که اجرای این طرح به دلیل قطع شدن سرشاخه درختان اصولی نیست و در سطح جنگل‌های استان اجرا نمی‌شود.

صالحی اظهار داشت: برنامه‌ریزی بلند مدت برای مقابله با این آفت یک اولویت است که هم‌اکنون با همکاری دانشگاه و مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان طرح مطالعاتی مقابله و مبارزه با این آفت در حال اجراست.

وی گفت: در این طرح پراکنش جغرافیایی آفت در سطح برآورد می‌شود تا اقدامات موثر برای مبارزه و کنترل بیماری در مناطق جنگلی انجام شود.

به گفته وی، پس از انجام مطالعات و پایش و شناسایی مناطق آلوده، چگونگی مقابله با آفت و کنترل بیماری با کمک مراکز تحیقاتی و دانشگاهی اجرایی می‌شود تا از شیوع آفت در سطح بالاتر جلوگیری شود.

چهارمحال و بختیاری با یک میلیون و ۶۵۳ هزار هکتار مساحت، ۳۱۱ هکتار جنگل بلوط دارد.

آفت جوانه‌خوار بلوط یکی از علل تخریب گونه‌های جنگلی به‌ خصوص بلوط است که این آفت در مرحله لاروی از جوانه‌ها و برگ‌ها تغذیه و در صورت طغیان درختان را عاری از برگ می‌کند.

نسخه چاپی

ارسال به دوست

 


خروج