طرح پهنهبندی و تعیین مناطق دارای خطر آتش سوزی در چهارمحال و بختیاری تهیه گردیده است
معاون حفاظت و امور اراضی منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری با اشاره به اهمیت بحث مقابله و پیشگیری از آتشسوزی در منابع طبیعی و جنگلها گفت: طرح پهنه بندی و تعیین مناطق دارای خطر آتش سوزی در استان تهیه گردید.
معاون حفاظت و امور اراضی منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری با اشاره به اهمیت بحث مقابله و پیشگیری از آتش سوزی در منابع طبیعی و جنگلها گفت: طرح پهنه بندی و تعیین مناطق دارای خطر آتش سوزی در استان تهیه گردید .
رحمان توکلی روز چهارشنبه در گفت وگو با خبرنگار پیام طبیعت افزود: براساس این طرح از ۱۳۴۴۰۰۰ هکتار اراضی ملی که شامل جنگلها و مراتع متراکم ، نیمه متراکم و کم تراکم می گردد ، خطر پذیری مناطق در پنج کلاس تقسیم بندی گردیده است .
به گفته وی، در طرح پهنه بندی و تعیین مناطق دارای خطر آتش سوزی در استان که با استفاده از روشهای اماری مبتنی بر هوش مصنوعی تهیه گردیده ۱۲ عامل از جمله تراکم پوشش گیاهی به عنوان ماده سوختنی، پراکنش عامل انسانی و بهرهبرداران منابع طبیعی و گردشگران، سرعت وزش باد، شیب و جهت شیب و ارتفاع عرصه منابع طبیعی، میزان بارش سالانه و رطوبت نسبی، فاصله از اراضی کشاورزی و جاده ، فاصله از ایستگاه اطفای حریق و دما که در وسعت حریق اثرگذار است، در قالب سیستم اطلاعات جغرافیایی مورد بررسی قرار گرفته است.
وی اظهارداشت: هم اکنون بیش از ۹۵ درصد آتشسوزی در منابع طبیعی و از جمله جنگلها عامل انسانی است و پراکنش عامل انسانی و بهرهبرداران منابع طبیعی و گردشگران باعث بروز حریق میشود.
توکلی اظهارداشت: برای اجرای طرح پهنه بندی حریق ۱۱۹ منطقه که آتشسوزی در آن رخ داده، نقشه برداری و 12 عاملی که بیشترین اثرات حریق را داشتند این طرح استخراج شده است.
وی اظهارداشت: برای پیش بینی و تهیه نقشه خطر پذیری مناطق، کل استان بر اساس میانگین آتش سوزی سنوات گذشته به قطعات ۹ هکتاری تقسیم شد تا میزان خطریذیری مناطق در مدل تهیه شده تعیین تا مقدمات برنامه ریزی برای اقدامات پیشگیرانه از جمله نصب دوربین پایش ، احداث اتش بر و ... این مناطق مهیا گردد.
به گفته وی، ایجاد ایستگاه دیدهبانی و حضور نیروهای حفاظتی در مناطق خطرپذیر آتشسوزی، نصب دوربین پایش، بالابردن ضریب حفاظت منطقه برای جلوگیری از خطر حریق ، اجرای طرحهای آموزشی و ترویجی برای پیشگیری از حریق و جانمایی آن در نقشههای مربوطه در این مطالعات پیشنهاد گردیده و در صورت تامین اعتبار با بهنگام سازی مدل تهیه شده همه ساله می توان دقت نقشه های پهنه بندی را افزایش داد .
بنا براین گزاش ، مردم استان میتوانند هرگونه تخلف در رابطه با جنگلها و مراتع را با استفاده از سامانه ۱۵۰۴ و ۱۳۹ امداد جنگل و مرتع و یا اطلاع به یگان حفاظت اداره منابع طبیعی شهرستانها گزارش دهند..
ارسال به دوست