مراکز علمی و تحقیقاتی برای حل مشکل گون‌زارهای تنگ صیاد وارد عمل می‌شوند

تاریخ انتشار : 1400/08/15 - ساعت انتشار: ١٠:٥٤ - گروه خبری : اخبار قدیمی

 

به گزارش خبرنگار پیام طبیعت به نقل از ایرنا دبیر کمیسیون کشاورزی به بازدید میدانی از محدوده پارک ملی و منطقه حفاظت‌شده تنگ صیاد چهارمحال و بختیاری اشاره کرد و گفت: از آنجایی که ایران با وجود بیش از ۸ نوع گون به کشور گون‌ها مشهور است، ضرورت پرداختن به حفظ و احیای این‌گونه گیاهی بیش از پیش نمایان می‌شود.

ذبیح‌الله اعظمی ساردوئی مشکل به وجود آمده برای گون زارهای منطقه تنگ صیاد را ناشی از بروز برخی آفات و بیماری‌ها بیان کرد و افزود: بناست با همکاری مراکز تحقیقاتی استان و دانشگاه شهرکرد راهکارهای مناسبی در راستای رفع این مشکل اتخاذ شود.

وی با اشاره به اقدامات مطلوب آبخیزداری در دشت‌های شهرستان خانمیرزا تصریح کرد: ایجاد حوضچه‌های پخش سیلاب کار نوینی است که می‌تواند در تقویت سفرهای آب زیرزمینی در این منطقه موثر باشد و از فرونشستی که دامن‌گیر دشت‌های شهرستان شده است نیز تا حدود بسیاری جلوگیری کند.

اعظمی ساردوئی یادآور شد: منابع طبیعی با حداقل هزینه بیشترین خدمت را به کشاورزی ارائه می‌کند به‌طوری که با مهار سیلاب‌ها، امکان کشاورزی پایدار را فراهم کرده و خطر از بین رفتن اراضی زیر کشت را نیز برطرف می‌کند.

این عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی هزینه‌های ناشی از هر سیلاب را به طور میانگین ۲۵ میلیارد تومان بیان کرد و گفت: تلاش می‌شود در بودجه سال آینده، اعتبارات مناسبی برای توسعه اقدامات آبخیزداری در کشور اختصاص یابد تا به نوعی از صرف منابع مالی برای جبران خسارت‌های احتمالی کاسته شود.

وی درباره پیشنهاد سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری مبنی بر اختصاص پنج درصد از درآمد سدهای برق آبی کشور برای اقدامات بیولوژیک در بالادست نیز اظهار داشت: متاسفانه وزارت نیرو بیشتر به سدسازی، ذخیره و فروش آب توجه دارد اما اگر چنین اعتباری در اختیار منابع طبیعی قرار گیرد می‌تواند اثری مطلوب در توسعه برنامه‌های آبخیزداری و حفظ پوشش گیاهی کشور بر جای بگذارد.

نسخه چاپی

ارسال به دوست

 


خروج