مراتع خراسان شمالی با گیاهان کم آب طلب احیا می‌شود

تاریخ انتشار : 1400/08/20 - ساعت انتشار: ٠٨:١٨ - گروه خبری : اخبار قدیمی

ایرنا/ معاون آموزشی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خراسان شمالی گفت: این مرکز گونه‌های مرتعی کم آب طلب و مقاوم به خشکی چند ساله در مراتع استان کشت کرده است که با در اختیار گذاشتن بذور این گیاهان به بخش دولتی و خصوصی مراتع فقیر این خطه احیا می‌شود.
مهدی باور، معاون آموزشی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خراسان شمالی اظهار کرد: مرکز تحقیقات استان هم اینک طرح ملی تولید بذر گرامین‌های مرتعی با هدف تولید بذر این گرامین ها که گیاهانی چند ساله هستند اجرا می کند که به صورت پایلوت در پنج استان سطح کشور اجرا می شود.
وی افزود: هم اکنون دو گونه با نام علمی Agropyron cristatum ,Agropyron deserterum  اگروپایرون کریستاتوم و اگروپایرون دزرتروم در سطح یک هزار و ۵۰۰ متر از اراضی استان کشت شده است که حدود ۳۰۰ کیلوگرم بذر نیز تولید شده که در اختیار متقاضیان برای احیای مراتع قرار می گیرد.
مجری طرح ملی ارزیابی و تولید بذر گواهی شده جمعیت های برتر گرامینه های مرتعی در استان افزود: اجرای این طرح اولویت این مرکز است و در مدت پنج سال با افزایش سطح زیر کشت تلاش می کنیم تا بذر بیشتری در اختیار بخش خصوصی و دولتی با هدف احیای مراتع، تولید علوفه دامی و جلوگیری از فرسایش بادی قرار دهیم.
باور گفت: خشکسالی های چند ساله و کاهش بارندگی ها منجر به فقیرتر شدن مراتع و کاهش علوفه مرتعی در سطح حوزه منابع طبیعی استان شده است که دامداران در سال های اخیر با مشکلات تامین علوفه دستی مواجه شده اند که بعضا به اجبار حتی دام های مولد خود را به فروش می رسانند.
وی اظهار کرد: این گیاهان مرتعی نیاز آبی کمی دارد و حتی اگر خشکسالی نیز ایجاد شود عملکرد علوفه‌ای خواهد داشت اما گیاهان علوفه‌ای از جمله یونجه و ذرت علوفه ای و سایر موارد باید در اراضی آبی و یا اراضی دیم که به اندازه کافی بارندگی وجود دارد کشت شود.
معاون آموزشی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خراسان شمالی افزود: اما گرامین‌های مرتعی در عرصه‌های منابع طبیعی کشت خواهد شد و نیاز به آبیاری ندارد.
باور با بیان اینکه بعد از تولید بذر این نوع گیاهان در گستره وسیعی از عرصه‌های منابع طبیعی استان کشت خواهد شد، گفت: این گیاهان پنج ساله هستند و با رعایت برنامه های حفاظت و قرق می توان به تامین علوفه دامداران کمک کرد.
معاون آموزشی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خراسان شمالی یکی از مشکلات استان را تامین علوفه بذری دانست و اظهار کرد: بیشتر بذر های علوفه وارداتی بوده است که در برخی از سال ها با مشکل تامین مواجه می‌شویم هم اینک باید با کشت این گیاهان مرتعی بذر مورد نیاز  را نیز تولید و در اختیار بهره برداران و همچنین دستگاه‌های مربوط برای احیای مراتع استان قرار دهیم.
وی گفت: کاهش نزولات جوی و خشکسالی در سال جاری موجب کاهش ۴۶ درصدی آن نسبت به مدت مشابه سال گذشته شده است.                                                                                                           
نسخه چاپی

ارسال به دوست

 

برای این خبر نظری ثبت نشده است
نظر شما
نام :
ايميل : 
*نظرات :
متن تصویر را وارد کنید:
 

خروج