زراعت چوب در ۷۲۰ هکتار از اراضی ملی خراسان شمالی اجرا می‌شود

تاریخ انتشار : 1400/09/28 - ساعت انتشار: ١٠:٠٩ - گروه خبری : اخبار قدیمی

 زراعت چوب در ۷۲۰ هکتار از اراضی ملی خراسان شمالی اجرا می‌شود

بجنورد- ایرنا- مجری زراعت چوب اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان شمالی گفت: پنج طرح زراعت چوب که در کمیته فنی مصوب شده استٰ در ۷۲۰ هکتار از اراضی ملی اجرا می‌شود.

شهرام عسگری روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: با اجرای طرح تنفس جنگل های شمال و برای تامین نیاز چوب کشور طرح های زراعت چوب برمبنای کشت گونه های سریع الرشد تهیه و سازمان جنگل های کشور تعهداتی را نیز برای استان پیش بینی شده است.

وی افزود: با توجه به آب و هوا و شرایط اقلیمی خراسان شمالی یکی از گونه های سریع الرشدی که برای استان در نظرگرفته شده گونه «صنوبر نیگرا» ست.

عسگری با بیان اینکه این گونه صنوبر که به نام سپیدار نیز شناخته می شود آب دوست است افزود: با توجه به بحران آبی که در کشور وجود دارد در کشت این نوع صنوبر در گام نخست منابع تامین آب آن در نظر گرفته می شود و به همین منظور در اسفراین ۱۲۰ در عبدل آباد حصار گرمخان ۵۶۰ در جاجرم ۲۵ در روستای نجف مانه سملقان و بهکده رضوی نیز هریک ۱۰ هکتار طرح زراعت چوب اجرا خواهد شد که منابع تامین آب آن ها نیز باید پساب فاضلاب باشد اما هنوز شرکت آب و فاضلاب در این مورد موافقت خود را اعلام نکرده است.

وی خاطرنشان کرد: در مستثنیات از محل آب های مازاد که از تغییر کشت حاصل می شود این طرح ها اجرا و نهاده ها مانند نهال و تسهیلات به متقاضیان داده می می شود اما در اراضی دولتی مستعدی که شناسایی شده آب مورد نیاز زراعت چوب باید از محل پساب تامین شود.

وی افزود: بر اساس آن چه که سازمان جنگلها از طریق وزرات کشاورزی و شورای سیاستگذاری استان ها اعلام کرده  اجرای طرح های زراعت چوب در استان ها نیاز به همکاری برخی شرکت ها مانند آب و فاضلاب و آب منطقه ای دارد و  بر اساس ابلاغ دستورالعمل ها و مصوبات متولی تامین منابع آبی در اراضی ملی که استعداد زراعت چوب را دارندٰ بر عهده شرکت های آب و فاضلاب و از محل پساب است اما تاکنون با درخواست هایی که در این زمینه اعلام شده موافقت نشده است.

وی با بیان این که در سال جاری باید  در ۴۱۰ هکتار از اراضی ملی،  مستثنیات و دولتی طرح های زراعت چوب اجرا شود گفت: ۱۰۰ هکتار از این مساحت در اراضی دولتی و مستثنیات و بقیه در اراضی ملی  و از محل پساب باید اجرا شود.

مجری زراعت چوب اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان شمالی خاطرنشان کرد: در نیمه نخست امسال هزار و ۵۶۰ مترمکعب چوب از محل زراعت چوب، قطع درختان باغی و هرس درختان جنگل‌های دست کاشت تولید و به استان‌های دیگر حمل شد.

جنگل های استان خراسان شمالی در گستره چهار میلیون و ۳۴۵ هزار هکتار جزو جنگل های حفاظتی کشور محسوب می شود و برداشت چوب صنعتی از سطح این جنگل ها صورت نمی پذیرد.

بر اساس قانون برنامه پنج ساله ششم توسعه اقتصادی کشور قرار بود از سطح ۷۵ هزار هکتار عرصه‌های ملی، مستثنیات و باغی کشور ۲۰ هزار هکتار آن در استان‌های شمالی زیر پوشش طرح زراعت چوب برود ولی تاکنون بر اساس آمار تنها هفت هزار هکتار زیر پوشش قرار گرفته است.

بذر طرح ملی زراعت چوب در سال ۸۴ کاشته شد تا بتوان به جای برداشت بی‌رویه از جنگل‌ها راه نجاتی برای قطع درختان  پیدا کرد و البته این طرح از آن زمان تاکنون با فراز و نشیب‌هایی در استان‌های مختلف کشور به مرحله اجرا درآمد.

نسخه چاپی

ارسال به دوست

 

برای این خبر نظری ثبت نشده است
نظر شما
نام :
ايميل : 
*نظرات :
متن تصویر را وارد کنید:
 

خروج