کاهش ۵۰ درصدی کشت گیاهان دارویی در مراتع چهارمحال و بختیاری بر اثر خشکسالی
رییس اداره مراتع اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری گفت :خشکسالی و پراکندگی نامناسب بارشها و همچنین تغییر رژیم بارشها از برف به باران سبب شده تا در سال گذشته ۵۰ درصد از برنامه کاشت و توسعه گیاهان دارویی در استان به مرحله اجرا نرسد.
به گزارش خبرنگار پیام طبیعت رییس اداره مراتع اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری گفت :خشکسالی و پراکندگی نامناسب بارشها و همچنین تغییر رژیم بارشها از برف به باران سبب شده تا در سال گذشته ۵۰ درصد از برنامه کاشت و توسعه گیاهان دارویی در استان به مرحله اجرا نرسد.
فرامرز مردانی با بیان اینکه بذر گیاهان دارویی بر اثر خشکسالی و کم آبی خشک شده و قابل استفاده نیست، اظهار داشت: سال گذشته گونه کلوس به سبب خشکسالی به بذردهی نرسید و از آنجا که بذردهی صورت نگرفت، تلاش شد تا از ریشه گیاه کلوس استفاده کنیم.
وی، حفظ گیاهان دارویی را از مهمترین اهداف این نهاد برشمرد و گفت: در همین راستا تولید گیاهان دارویی در ۲ برنامه کوتاه مدت و بلندمدت از چهار سال گذشته در استان به مرحله اجرا رسید که در مرحله کوتاهمدت هر ساله سطحی از مراتع را مشخص کرده و گیاهان بومی استان نظیر کلوس، باریجه و موسیر را توسعه میدهیم.
رییس اداره مراتع اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری ادامه داد: در سالجاری چهار هزار و ۵۰۰ هکتار برای کشت گیاهان دارویی در استان هدفگذاری شده اما از آنجاکه اعتبار مناسبی برای این بخش درنظر گرفته نشد با مشارکت مردم یک هزار و ۱۰۰ هکتار تاکنون عملیاتی شده است.
مردانی خاطرنشان کرد: در سال گذشته ۲ هزار و ۵۰۰ هکتار گیاهان دارویی در اراضی ملی استان کشت شد اما خشکسالی و کم بارشی سبب شد تا ۵۰ درصد برنامه محقق نشود و بذرهای جوانهزده خشک شدند.
وی به برنامههای بلندمدت این اداره در راستای کشت گیاهان دارویی اشاره کرد و گفت: با احاله مدیریت طرحهای مرتعداری به دامداران در طول ۲ سال گذشته تلاش شده تا کشت گیاهان دارویی در مراتع استان رونق گیرد.
رییس اداره مراتع اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری ادامه داد: سالانه یک هزار و ۵۰۰ هکتار از این طریق به کشت گیاهان دارویی اختصاص مییابد و پیشبینی میشود ظرف ۱۰ سال آینده بیش از ۱۰ هکتار از مراتع استان به کشت گیاهان دارویی اختصاص یابد.
وی با بیان اینکه هنوز کشت گیاهان دارویی در مراتع استان به بهرهبرداری نرسیده است، تصریح کرد: در حدود چهار سال است که منابع طبیعی استان اقدام به کشت گیاهان دارویی کرده است.
مردانی با بیان اینکه کشت گیاهان دارویی در مراتع استان بیشتر با هدف حفظ پوشش خاک و محیط زیست انجام میگیرد، افزود: کشت گیاهان دارویی تنها۲۰ درصد ارزش اقتصادی دارد و ۸۰ درصد هدف از آن حفظ پوشش گیاهی است.
وی با بیان اینکه اعتبار مناسبی برای کشت گیاهان دارویی در مراتع استان اختصاص داده نمیشود، خاطرنشان کرد: امسال اعتباری به این بخش داده نشده است.
ارسال به دوست