توسعه پایدار در زاگرس نیاز به سند و عوامل اجرایی مشخص دارد

تاریخ انتشار : 1401/12/15 - ساعت انتشار: ١٧:٢٣ - گروه خبری : اخبار استان

حسین برزگر، رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان گفت: توسعه پایدار در زاگرس نیاز به سند و عوامل اجرایی مشخص دارد تا ارزیابی کمی قابل اندازه‌گیری باشد.

 

حسین برزگر، رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان نیز در ادامه با اشاره به توسعه پایدار در حوزه زاگرس، اظهار داشت: 13 استان با 32 میلیون هکتار از جنگل‌های زاگرس مورد اهمیت است. استان چهارمحال و بختیاری با 2400 گونه گیاهی و جانوری بالاترین غنا و منابع ژنی کشور را به خود اختصاص داده است.

وی مطرح کرد: آموزش بنیان توسعه است و اگر به دنبال توسعه پایدار هستیم باید به آموزش به عنوان یک رکن پرداخت. به قدری این حوزه گسترده است که یک شخص، نهاد و یک گروه به تنهایی نمی‌توانند این کار را انجام دهند، در واقع این اقدام نیاز به مشارکت بخش علمی، اجرایی و مردم دارد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان چهارمحال و بختیاری گفت: مرکز رشد کشاورزی منابع طبیعی در استان وجود نداشت که با تفاهم نامه این اتفاق افتاد. رونمایی سند الگوی کشت صورت گرفت که اجرای این سند واجب بوده، امروز یکی از مهمترین چالش‌ها ناپایداری در منابع آب است که باید برای این مسئله برنامه‌ریزی جدی داشت.

توسعه پایدار در زاگرس نیاز به سند و عوامل اجرایی مشخص دارد

وی تصریح کرد: جهش تولید در دیمزارها با مشارکت ستاد فرمان اجرایی امام با 30 هزار هکتار رخ داد و قرارداد با کشاورزان برای اولین بار منعقد شد. تکثیر ژنوم محلی از جمله ایجاد بزرگترین خزانه موسیر صورت گرفت که موجب درآمدزایی روستایبان و توسعه و پایداری منابع استان می‌شود.

برزگر در پایان خاطرنشان کرد: اگر نتوانیم معاش و غذای مردم را تامین کنیم خیلی نباید به حفظ منابع طبیعی و محیط زیست امیدوار بود. ایجاد توازن بین این موضوعات حائز اهمیت است. توسعه پایدار در زاگرس نیاز به سند و عوامل اجرایی مشخص دارد تا ارزیابی کمی قابل اندازه‌گیری باشد.

 

 

 

 

نسخه چاپی

ارسال به دوست

 


خروج