استاندار ایلام: فرهنگ سازی مهمترین اصل در کاهش و پیشگیری و مقابله با حریق در منابع طبیعی است
به گزارش روابط عمومی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان ایلام و به نقل از پایگاه اطلاعرسانی استانداری ایلام، دکتر حسن بهرام نیا استاندار ایلام روز شنبه ۹ اردیبهشت ماه ۱۴۰۲ در نشست ستاد پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران استان در سالن جلسات شهید رجایی استانداری ایلام با بیان اینکه «فرهنگسازی» مهمترین اصل در کاهش و پیشگیری و مقابله با حریق در منابع طبیعی است، گفت: جنگلها و مراتع از نعمتهای خدادادی هستند که باید از این مواهب الهی مراقبت جدی شود.
وی با بیان اینکه مردم استان ایلام مردمی طبیعتدوست هستند، اظهار کرد نیازی به مسدود کردن مسیرهای منتهی به مناطق تفریحی نیست، اما تمهیدات لازم توسط محیط زیست و منابع طبیعی باید اندیشیده شود.
نماینده عالی دولت در استان ایلام با اشاره به اینکه مردم و حتی خانوادههای ایلامی در زمان آتشسوزی در کنار سایر نیروها در جنگلها و مراتع ورود میکنند، ادامه داد: حفاظت از منابع طبیعی وظیفه تک تک افراد جامعه است و اطلاع رسانی و فرهنگسازی بر پایه تحقیقات و استناد بر آموزههای علمی بهترین راه برای ترغیب و تشویق مردم در حفظ منابع طبیعی می باشد.
استاندار ایلام با اشاره به میزان نزولات جوی طی ماههای اخیر در سطح استان افزود: یکی از مهمترین مشکلات در سال گذشته تنش آبی بود و به دلیل کمبود بارش طی سالیان اخیر میزان حجم آب ذخیره شده در سدهای استان کاهش یافت.
دکتر بهرام نیا اضافه کرد: خوشبختانه سطح آبگیری پشت سدها بسیار مطلوب است، بطوریکه حجم آب اضافه شده در سد دویرج به میزان ۲۰۵ میلیون مترمکعب به ۹۹ درصد پُر شدگی، سد ایلام به میزان ۶۱ میلیون مترمکعب به ۸۶ درصد پُر شدگی، سد کنگیر به میزان ۱۹ میلیون مترمکعب به ۷۴ درصد پُر شدگی و سد گلال به میزان ۱۹ میلیون مترمکعب به میزان ۶۰ درصد پُر شدگی رسیده است.
وی گفت: در مجموع حجم آب موجود در کل سدهای استان به ۲۸۰ میلیون مترمکعب رسیده که در مجموع از ۹۲ درصد پُر شدگی برخوردار هستند، اگر چه هنوز باید فرهنگ صرفهجویی در مصرف آب توسط صدا و سیما و رسانه ها دنبال شود.
استاندار ایلام عنوان کرد: به دلیل حجم بارندگیها، پوشش گیاهی انبوه و متراکمی که در طبیعت استان ایجاد شده ضروری است با توجه به تجربیات گذشته از هم اکنون پیشبینیهای لازم صورت گیرد و از ظرفیتهای مردمی هم استفاده شود.
وی تاکید کرد: به همین منظور باید برای پیش بینی، پیشگیری، اطفای حریق و مراحل بعد از اطفای حریق نهایت همکاری و مشارکت از سوی تمامی دستگاهها، بخشداران، نیروهای مردمی و سازمانهای مردم نهاد صورت گیرد.
نماینده عالی دولت در استان ایلام به فرمانداران ماموریت داد تا بلافاصله با تشکیل گروههای جهادی مردمی و طبیعتدوست را در جهت مهار آتشسوزی با یونیفرم مشخص تشکیل دهند و بطور همزمان آموزشهای لازم را به این گروهها ارائه نمایند.
وی خاطرنشان کرد: در سال گذشته مبلغ ۴۲ میلیارد تومان با تخصیص ۲۲ میلیارد تومان و معادل ۵۲ درصد برای تعیین تکلیف ۸ پروژه در جهت مقابله با آتش سوزی و مهار حریق و خرید تجهیزات لازم به برخی دستگاههای اجرایی اعتبار در نظر گرفته شد.
وی خاطرنشان کرد: از ۴۰ نوع بلایای طبیعی و غیرطبیعی، ۳۱ مورد آن در ایران شناسایی شده است که از همین رو باید ضریب آمادگی خود راه بالا ببریم و روز به روز با تکنولوژی و فناوری و استفاده از ظرفیتها مردمی آمادگی ۱۰۰ درصدی را در جهت مقابله با بلایای طبیعی ارتقا دهیم.
ارسال به دوست