اثر بخشی احداث بند خاکی منطقه بید خور شهرستان جوین در بهبود معیشت روستاییان

تاریخ انتشار : 1402/03/04 - ساعت انتشار: ١٠:٣٧ - گروه خبری : اخبار شهرستان

رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان جوین گفت

فرسایش خاک و تولید رسوب یک محدودیت عمده در استفاده از منابع آب و خاک است و از مهمترین مسائل زیست محیطی، کشاورزی و تولید غذا در جهان محسوب می شود

رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان جوین گفت: اثر بخشی پروژه های آبخیزداری در شهرستان از جمله بند خاکی منطقه بیدخور نقش مثبت و سازنده ای در بهبود معیشت روستاییان داشته است.

وی با بیان این مطلب گفت: بند های خاکی، سازه ای هستند که با مهار سیلاب و  کاهش سرعت جریان آب و افزایش زمان تمرکز سیلاب منجر به کاهش فرسایش خاک و کنترل سیلاب می شوند.

محمدرضا بهروزی فر افزود: بندخاکی  در سنوات گذشته و در مدت سه ماه با اعتباری معادل 270 میلیون تومان از محل صندوق توسعه ملی به صورت مشارکتی اجرا شده  از  ارتفاع 8متری برخوردار است و  طول تاج آن 118متر و حجم مخزن آبگیری نیز 105هزار مترمکعب است.

وی به اثر بخشی  این پروژه های آبخیزداری اشاره کرد و گفت: احداث بندهای خاکی موجب کنترل ورود سیلاب به روستاها و اراضی زراعی و باغات شده و این در حالی است که در گذشته خسارات زیادی به دلیل جاری شدن سیلاب به اراضی کشاورزی وارد می‌شده است. . همچنین باعث تغذيه سفره آبهاي زيرزميني ، افزايش آبدهي قنوات و چشمه های پایین دست،  افزایش پوشش گياهي ، کاهش فرسایش و رسوب شده است که نهایتا مهاجرت معکوس از شهرها به روستا، افزایش سطح اراضی کشاورزی با افزایش آبدهی قنوات، افزایش  درآمد ، ايجاد اشتغال و بهبود وضعيت بهره برداران محلي را در برداشته است.

بهروزی فر خاطر نشان کرد با بهره برداری از این بند خاکی چهار حلقه قنات در حوزه بیدخور و قلعه نو و سعادت اباد تغذیه  می شود  که از زمان احداث بند، اراضی کشاورزی رها شده به چرخه تولید بازگشته اند و باعث افزایش درآمد روستاییان شده است.

نسخه چاپی

ارسال به دوست

 


خروج