رئیس شورای عالی سازمان منابع طبیعی در نشست تخصصی چالش های مدیریت جنگل های کشور در دانشگاه محقق اردبیلی:
مدیریت جنگل ها باید بر اساس اصول جنگل شناسی و علم جنگل داری باشد

تاریخ انتشار : 1402/08/13 - ساعت انتشار: ١٦:٠٦ - گروه خبری : اخبار سازمان

رئیس شورای عالی سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور گفت: مدیریت جنگل ها باید بر اساس اصول جنگل شناسی و علم جنگل داری باشد.

به گزارش  مرکز اطلاع رسانی سازمان منابع طبیعی به نقل از روابط عمومی دانشگاه محقق اردبیلی، دکتر رسول اشرفی پور نهم آبان در نشست تخصصی چالش های مدیریت جنگل های کشور در دانشگاه محقق اردبیلی با بیان اینکه بر اساس سرانه جنگل برای هر فرد در ایران یک سوم سرانه جهانی جنگل داریم، گفت: در حال حاضر کمبود در عرصه های جنگلی در کشور را شاهد هستیم.
وی افزود: سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در ارتباط با استفاده از تکنیک های عکس برداری هوایی و انجام ارزیابی کیفی در ارتباط با جنگل های شمال کوتاهی نداشته و این موارد را در مقاطع مختلف انجام داده است.
رئیس شورای عالی سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور افزود: نیازمند تجمیع قوانین متعدد در حوزه منابع طبیعی کشور هستیم.
وی با تاکید بر اینکه هر اکوسیستم مدیریت علمی و عملی خاص خودش را دارد، تصریح کرد: اگر بخواهیم جنگل پایدار داشته باشیم نیازمند مدیریت علمی و عملی هستیم.
رئیس شورای عالی سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور با تاکید بر اینکه طرح های طبیعت گردی طبق آئین نامه خاص خود در جنگل ها قابل اجرا هستند، ادامه داد: پارک های جنگلی نیز باعث پایداری توده جنگل می شوند.
وی با اشاره به اینکه هیچگونه طرح گردشگری در جنگل ها اجرا نمی شود، تاکید کرد: مدیریت جنگل ها باید بر اساس اصول جنگل شناسی و علم جنگل داری باشد.
رئیس شورای عالی سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور با اشاره به مهمترین چالش ها و عوامل تخریب جنگل ها، گفت: اصلی ترین چالش قوانین هستند که نمی توانند در عرصه عمل خود را به نحو شایسته نشان داده و تضمینی برای حفاظت از جنگل های کشور باشند.
دکتر علیرضا قنبری رئیس دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه محقق اردبیلی نیز با بیان اینکه این دانشکده در سال ۱۳۵۷ با ۳۰ دانشجو در رشته کشاورزی عمومی تأسیس شده است، افزود: دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی یکی از بزرگترین دانشکده های دانشگاه محقق اردبیلی بوده و دارای ۹۰ عضو هیات علمی، ۱۱ گروه آموزشی و بیش از یک هزار و ۴۰۰ دانشجو در مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری است.
رئیس دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه محقق اردبیلی تصریح کرد: این دانشگاه اخیرا در رتبه بندی جهانی شانگهای در بخش های کشاورزی، مهندسی انرژی و مهندسی مواد رتبه خوبی کسب کرده است.
وی با اشاره به موضوع این نشست تخصصی، خاطرنشان کرد: متاسفانه ساخت و سازهای بی رویه در مناطق جنگلی و بکر از مهمترین چالش های داخلی مدیریت جنگل ها است.
گفتنی است در ادامه اعضای حاضر در نشست به ارائه دیدگاه های خود پرداختند.

نسخه چاپی

ارسال به دوست

 

برای این خبر نظری ثبت نشده است
نظر شما
نام :
ايميل : 
*نظرات :
متن تصویر را وارد کنید:
 

خروج




سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در یک نگاه
  • سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور به عنوان یک سازمان مستقل حاکمیتی، اجرایی و در جایگاه تشکیلات یکی از معاونت‌های وزارت جهاد کشاورزی مسئولیت حفظ، احیاء، توسعه و بهره‌برداری اصولی و پایدار از منابع‌طبیعی تجدیدشونده کشور را بر عهده دارد. اعمال حاکمیت و مدیریت بر اراضی منابع‌طبیعی کشور که از آن به عنوان اراضی ملی و انفال هم یاد می‌شود، مأموریت خطیر و بی‌نظیر این سازمان است.

    هدف سازمان منابع‌طبیعی و آبخیزداری کشور، حفظ و حمایت، احیاء، توسعه و بهره‌برداری اصولی از جنگل‌ها، مراتع، اراضی جنگلی، بیشه‌های طبیعی، اراضی مستحدثه ساحلی، حفاظت‌ و حمایت از آب و خاک کشور از طریق مدیریت علمی بر حوزه‌های آبخیز و رعایت اصول توسعه پایدار می‌باشد.

ورود


تماس با ما
  • ستاد مرکزی:
    تهران - بلوار ارتش - بعد از مینی سیتی - کدپستی 1955756113
    تلفن: 4-02122446540 و 02122488530 و 02122446503
    دورنگار: 02122488556
    ملاقات مردمی: 02122488476
    پاسخگویی به شکایات: تلفن 02123563478 و فاکس: 02122488557
    آدرس تارنما: www.frw.ir
    صندوق پستی: info@frw.ir


    ساختمان شماره 2 (ستاد چالوس):
    چالوس - میدان معلم(مخابرات) - کدپستی ۴۶۶۱۹۵۳۵۳۷
    تلفن: 01152226521
    دورنگار: 01152249696

there is a pic here