به گزارش مرکزاطلاع رسانی اداره کل منابع‌طبیعی و آبخیزداری استان سمنان
طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت در استان سمنان

تاریخ انتشار : 1402/08/22 - ساعت انتشار: ٠٧:٢٤ - گروه خبری : اخبار استان

بنا به دستور ریاست محترم جمهور و تأیید رهبر معظم انقلاب مبنی بر عملیاتی نمودن کاشت یک میلیارد درخت "طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت» در کشور آغاز شد. با خواست خدا این طرح در بازه زمانی چهار ساله از سال ۱۴۰2 تا پایان سال ۱۴۰۵ در سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور با مشارکت تمامی دستگاه ها و آحاد مردم عزیز کشورمان اجرا می گردد.

علی ترابی معاون فنی اداره کل عنوان کرد: بنا به دستور ریاست محترم جمهور  و تأیید رهبر معظم انقلاب مبنی بر عملیاتی نمودن کاشت یک میلیارد درخت "طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت» در کشور آغاز شد.

با خواست خدا  این طرح در بازه زمانی چهار ساله از سال ۱۴۰2 تا پایان سال ۱۴۰۵ در سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور با مشارکت تمامی دستگاه ها و آحاد مردم عزیز کشورمان اجرا می گردد.

بر اساس این طرح کاشت سالانه 250 میلیون اصله نهال پیش بینی شده است تا بعد از 4 سال میزان کاشت درخت به یک میلیارد برسد با کاشت هرساله سه نهال توسط هر ایرانی این هدف به راحتی قابل دسترس است.

وی گفت: میزان تعهد تولید نهال در استان سمنان دو میلیون و پانصد هزار اصله در سال و 10 میلیون اصله در چهار سال است که تاکنون با تلاش همه جانبه همکاران منابع طبیعی در سال جاری بیش از سه میلیون اصله نهال در استان تولید شده که یک میلیون و هفتصد هزار اصله آن قابل توزیع است.

استان سمنان با بکارگیری دو نهالستان جنگلی شهید عموزاده در شهرستان سمنان و چغولگیر در شهرستان شاهرود نسبت  به تولید دو میلیون و پانصد هزار اصله نهال اقدام نموده است.

گونه های تولید شده در نهالستان های جنگلی استان شامل کاج تهران، کاج مشهد، سرو شیراز، سرو خمره ای، سرو نقره ای، زبان گنجشک، زیتون تلخ، ارغوان، تبریزی، سنجد، توت و ... که 600 هزار اصله از نهال های تولیدی، گلدانی و مابقی ریشه ای می باشد.

همچنین در نهالستان حسن آباد در شهرستان دامغان بیش از پانصد هزار اصله نهال از گونه های بیابانی تولید شده است. نکته قابل اهمیت آن است که علاوه بر بخش دولتی، بخش خصوصی نیز بیش از پانصد هزار نهال از گونه های تاغ، سنجد، بادام و... تولید نموده است که در زمان مناسب توزیع می گردد.

وی گفت: انتخاب گونه های مقاوم و سازگار با اقلیم محل کاشت نهال، حفر گوده های عمیق و استفاده از مواد آلی  به منظور حفظ رطوبت و اصلاح بافت خاک، استفاده از سامانه های هلالی جمع آوری آب و رعایت الگوهای کاشت مناسب از راهکارهای کمک به استقرار نهال های کاشته شده در مناطق خشک و نیمه خشک است.

نکته مهمتر از کاشت درخت، عملیات مراقبت و آبیاری نهال های کاشته شده است که شرط استقرار و شادابی آنها ست.

کلیه مناطق کاشت درخت در سال جاری مشخص و شناسنامه های مربوط تهیه شده است و عملیات توزیع نهال های گلدانی و کاشت آنها نیزآغاز شده بطوریکه تاکنون بیش از 267 هزار نهال کاشته و در 1800 هکتار از عرصه های  بیابانی منابع طبیعی استان سمنان نیز بذرکاری انجام  شده است.

طرح توسعه زراعت چوب نیز در سطح 180 هکتار برنامه ریزی و عملیات کاشت در سطح 100 هکتار آغاز شده است.

علی ترابی معاون فنی اظهار داشت: مشارکت گسترده تمامی ارگانها و دستگاه های خصوصی و دولتی و مردم شریف ایران پشتوانه اجرای موفق طرح در عرصه های طبیعی، شهرها، روستاها، مراکز صنعتی و نظامی، حاشیه راه ها و تمامی کشور عزیزمان ایران است.

امید است ، این طرح با توجه به ابعاد اکولوژیکی، اجتماعی و اقتصادی، توسعه پایدار و بکارگیری اصول علمی و مبانی فنی و اجرایی، موفقیت کوچکی از یک اقدام بزرگ تر باشد.

                                                  روابط عمومی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان

 

نسخه چاپی

ارسال به دوست

 


خروج




-->