اولین کنفرانس بین المللی کوهستان پایدار به میزبانی استان اردبیل برگزار می شود

تاریخ انتشار : 1402/08/23 - ساعت انتشار: ١١:٤٦ - گروه خبری : اخبار استان

مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اردبیل گفت: اولین کنفرانس بین المللی کوهستان پایدار به میزبانی استان اردبیل و با همکاری دانشگاه محقق برگزار می گردد.

محمود قلی زاده در گفتگو با خبرنگار پیام طبیعت  با اعلام این خبر گفت: این کنفرانس با همکاری محیط زیست استان، دانشگاه محقق اردبیلی واداره کل  منابع طبیعی روزهای ۲۰و ۲۱آذرماه برگزار خواهد شد که محوریت آن کوهستان پایدار است.

وی گفت: دامداران استان بهتر است هر چه سریع‌تر پروانه چرای مرتع خود را تبدیل به مرتع داری تلفیقی کنند.

قلی زاده افزود: ۹۰۲هزار هکتار مرتع در استان داریم که این مراتع شامل سه بخش قشلاقی، ییلاقی و روستایی است که ۳۵۶هزار هکتار آن مراتع ییلاقی محسوب می‌شوند.

مدیرکل منابع طبیعی استان اردبیل ادامه داد: انتظار می‌رود دامداری‌های استان به ویژه عشایر در حفظ و ارتقای مراتع با توجه به شرایط جوی و اقلیمی یاریگر ما باشند تا کمترین آسیب را به مراتع استان با توجه به عوامل قهری، طبیعی و ترسالی و خشکسالی شاهد نباشیم.

وی به پوشش گیاهی متفاوت این مراتع اشاره کرد و گفت: در این حوزه مدیریت به ویژه حفظ و پوشش گیاهی و بهره برداری از مراتع با همراهی عشایر بسیار مهم است که در این زمینه قانون حفظ مرتع و چرا تهیه و تدوین شده تا بر اساس نظارت‌ها ما شاهد بهره برداری مناسب و کیفی از مراتع باشیم.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان  حفظ پوشش گیاهی پایدار را در مراتع با همراهی عشایر وابسته به سه اصل مهم اعلام کرد و افزود: اصل اول زمان ورود دام به ییلاقات متناسب با شرایط اقلیمی منطقه است که در پروانه آنها نیز تمام موارد قید شده و باید در زمان رویش اولیه گیاه و تقویت ریشه‌ها دام وارد مراتع نشود.

قلی زاده حفظ پوشش گیاهی مناطق ییلاقی را با توجه به ظرفیت مناسب دام ورودی یادآور شد و بیان کرد: زمان خروج دام از مراتع و جلوگیری از تعلیف مضاعف در این حوزه مورد توجه است تا احشام به تعداد مناسب و متناسب با ظرفیت چراگاه‌ها وارد ییلاقات شوند.

وی اظهار کرد: در کنار رفع علائم تهدید بهتر است برای جلوگیری از آسیب ناشی از بارش‌های فصلی و سایر خسارت‌های وارده به منابع باارزش خاک تلاش شود تا از ظرفیت کوهستان سالم برای جذب گردشگر و توریسم ورزشی استفاده شود.

مدیرکل منابع طبیعی اردبیل بیان کرد: در حوزه منابع طبیعی پایداری نسبی پوشش گیاهی و توجه به اصول آبخیزداری و موضوع بیولوژیکی همراه با تقویت طرح مرتع داری تلفیقی مهم است که این خود به تحول اقتصادی جامعه عشایری کمک می‌کند.

قلی زاده گفت: در طرح مرتع داری تلفیقی در کنار کشت گیاهان دارویی از مراتع بهره برداری اصولی انجام می‌شود که امیدواریم با همراهی صاحبان دامداری‌ها پروانه چرای آنها تبدیل به مرتع داری تلفیقی شود.

نسخه چاپی

ارسال به دوست

 

برای این خبر نظری ثبت نشده است
نظر شما
نام :
ايميل : 
*نظرات :
متن تصویر را وارد کنید:
 

خروج




سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در یک نگاه
  • سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور به عنوان یک سازمان مستقل حاکمیتی، اجرایی و در جایگاه تشکیلات یکی از معاونت‌های وزارت جهاد کشاورزی مسئولیت حفظ، احیاء، توسعه و بهره‌برداری اصولی و پایدار از منابع‌طبیعی تجدیدشونده کشور را بر عهده دارد. اعمال حاکمیت و مدیریت بر اراضی منابع‌طبیعی کشور که از آن به عنوان اراضی ملی و انفال هم یاد می‌شود، مأموریت خطیر و بی‌نظیر این سازمان است.

    هدف سازمان منابع‌طبیعی و آبخیزداری کشور، حفظ و حمایت، احیاء، توسعه و بهره‌برداری اصولی از جنگل‌ها، مراتع، اراضی جنگلی، بیشه‌های طبیعی، اراضی مستحدثه ساحلی، حفاظت‌ و حمایت از آب و خاک کشور از طریق مدیریت علمی بر حوزه‌های آبخیز و رعایت اصول توسعه پایدار می‌باشد.

ورود


تماس با ما
  • ستاد مرکزی:
    تهران - بلوار ارتش - بعد از مینی سیتی - کدپستی 1955756113
    تلفن: 4-02122446540 و 02122488530 و 02122446503
    دورنگار: 02122488556
    ملاقات مردمی: 02122488476
    پاسخگویی به شکایات: تلفن 02123563478 و فاکس: 02122488557
    آدرس تارنما: www.frw.ir
    صندوق پستی: info@frw.ir


    ساختمان شماره 2 (ستاد چالوس):
    چالوس - میدان معلم(مخابرات) - کدپستی ۴۶۶۱۹۵۳۵۳۷
    تلفن: 01152226521
    دورنگار: 01152249696

there is a pic here