علی ترابی معاون فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان
درسطح استان 5هزار هکتارازاراضی مرتعی عملیات بیولوژیک شامل بذرپاشی،کپه کاری به صورت بیومکانیک در پویش کویر سبز انجام خواهد شد.

تاریخ انتشار : 1402/09/04 - ساعت انتشار: ١٢:٤٩ - گروه خبری : اخبار استان

علی ترابی معاون فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان گفت: پویش بذرکاری و بذزپاشی به مدت سه سال است که در سطح کشور و هم چنین در استان سمنان در مناطق مرتعی و جنگلی برگزار می شود

علی ترابی معاون فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان گفت: پویش بذرکاری و بذزپاشی به مدت سه سال است که در سطح کشور و هم چنین در استان سمنان در مناطق مرتعی و جنگلی برگزار می شود.

علی ترابی افزود: بحث بذرپاشی و بذرکاری عمدتا در اواسط فصل پاییز و قبل از سرما و شروع بارش های زمستانی انجام خواهد شد که بحث نهال کاری در اسفندماه اجرا می شود.

معاون فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان با بیان اینکه پویش کویر سبز در سطح استان برگزار می شود گفت: طبق این پویش، حدود 5 هزار هکتار از اراضی مرتعی عملیات بیولوژیک شامل بذرپاشی، کپه کاری به صورت بیومکانیک انجام خواهد شد.

وی یادآور شد: گونه های مختلف بذر را در مراتع استان استفاده و گیاهان دارویی را کشت می کنیم. مرتع یک اکوسیستمی است که فواید بسیار فراوانی برای ما دارد. صرفا فقط بحث علوفه نیست بلکه ارزش اقتصادی آن بیش از 4 برابر ارزش علوفه ای را خواهد داشت که تولید می کند. تولید آب، هوا، کاهش گرد و غبار، فرسایش بادی و بحث گیاهان دارویی که در این مراتع کشت می شود. هم چنین از بحث حیات وحش و بحث زیست محیطی نباید غافل شد.

ترابی ادامه داد: عملیات بیولوژیک در قالب طرح های مرتع داری انجام می شود یعنی طرح هایی که در گذشته و آینده توسط مرتع داران تهیه می شود در قالب آن طرح، پروژه های مختلفی دیده می شود، پروژه های بیولوژیک که باعث احیای این مراتع می شود. در این طرح ها گونه های مختلف مرتعی با اقلیم آن جا سازگاری داشته باشد را در طرح ارائه خواهیم داد و توسط طراح پیش بینی می شود و اداره نیز در زمینه تامین بذر کمک هایی را انجام می دهد تا مرتع داران با انجام عملیات، مرتع خود را غنی کنند.

وی در پایان با توجه به خشکسالی های اخیر گفت: متاسفانه در پی بارش های ناچیز مراتع به شدت ضعیف شده و گونه های مختلفی از بین رفتند، لذا با عملیات بذرکاری و بذرپاشی این گونه ها را در مراتع تقویت کرده، تا در سال های آینده با بارندگی ها مراتع بهتری داشته باشیم.

 

نسخه چاپی

ارسال به دوست

 


خروج




-->