مدیرکل منابع طبیعی چهارمحال و بختیاری خبر داد:
چهارمحال و بختیاری ظرفیتی برای تولید نهال‌های سردسیری و گرمسیری

تاریخ انتشار : 1402/09/12 - ساعت انتشار: ١٢:٣٣ - گروه خبری : اخبار استان

مدیرکل منابع طبیعی چهارمحال و بختیاری گفت: چهارمحال و بختیاری از ظرفیت‌های بسیار خوبی در راستای تولید نهال‌های سردسیری و گرمسیری مطابق با شرایط اکولوژیکی برخوردار است.

اصغر احمدی مدیرکل منابع طبیعی چهارمحال و بختیاری، اظهار کرد: با توجه به مشکلات پیش روی محیط زیست از قبیل گرمایش زمین، تغییر اقلیم، افزایش گازهای گلخانه‌ای، افزایش کانون تولید گرد و غبار و ریزگرد، فرسایش خاک و افزایش سایر بلایای طبیعی هر سال میلیاردها درخت از روی زمین به همراه بسیاری از اکوسیستم‌های طبیعی حذف می‌شود.

وی ادامه داد: بهترین و مقرون به صرفه ترین راه حل برای برون رفت از این مشکلات حفاظت از اکوسیستم‌های طبیعی کاشت درخت و توسعه و احیای جنگل می‌باشد.

احمدی با اشاره به اینکه این تغییرات در سطح جهانی می‌باشد و تأثیر آن در مناطق خشک و خشک بیشتر می‌باشد بیان داشت: لزوم پیگیری این موضوع بر کشور ما دوچندان می‌باشد.

وی با اشاره به اینکه بر اساس تعهدات جهانی کشورهای متعددی به میزان تولید و ترسیب دی اکسید کربن نیاز دارند بیان داشت: ایران فاصله زیادی در تولید و ترسیب این گاز گلخانه‌ای دارد که در این خصوص و در راستای توسعه و احیای جنگل‌ها تلاش می‌کنند.

احمدی اذعان داشت: بر اساس سیاست‌های مهم دولت سیزدهم قرار است طی چهار سال در کشور به صورت یک نهضت ملی و مردمی میزان یک میلیارد درخت با مشارکت تشکل‌های مردم نهاد و نهادهای مردمی تولید و کاشته شود و این برنامه از سوی ادارات کل منابع طبیعی سراسر کشور با هدف گسترش فضای سبز و تولید هوای سالم اجرا خواهد شد.

وی خاطر نشان کرد: برنامه‌ریزی استانی در جهت برگزاری پویش‌های استانی با همراهی نهادهای دولتی و بخش خصوصی خصوصاً اعضای کمیته نهضت سبز با تاکید بر مشارکت مردمی در مناسبت‌های مختلف و در راستای ترویج فرهنگ درختکاری و آشنایی اقشار مختلف با این طرح و افزایش مشارکت همگانی در این طرح بزرگ شهرداری‌ها، دهیاری‌ها و بخشداری‌ها از جمله نهادهای عمومی مردمی و دولتی در این نهضت با ما همکاری می‌کنند و اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری آمادگی دارد تا از تمام ظرفیت‌های موجود از جمله نهالستان‌ها و ارائه آن به این بخش‌ها در امر تولید نهال به صورت مشارکتی اقدام کنند.

احمدی اذعان داشت: یکی از مهمترین اتفاقات پیرامون شروع طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت با بکارگیری ظرفیت‌های نهالستان‌ها می‌باشد، ظرفیتی که در سال‌های اخیر کمتر مورد توجه بوده است.

وی افزود: نهالستان‌های دولتی استان ما واقع در شهرکرد و لردگان اقدامات تولید نهال را شروع کرده و از ظرفیت‌های بسیار خوبی در راستای تولید نهال‌های سردسیری و گرمسیری مطابق با شرایط اکولوژیکی استان برخوردار می‌باشند.

احمدی اذعان داشت: نهالستان لردگان با سطحی در حدود ۱۷ هکتار سطح مفید و دارا بودن امکاناتی از قبیل شاسی، سیمانی، استخر، سیستم آبیاری بارانی در راستای تولید نهال‌های جنگلی از جمله گلابی وحشی، بلوط اکالیپتوس بنه محلی و سایر گونه‌های جنگلی و فضای سبزی و همچنین گونه‌های چوبده دارای ظرفیت بسیار خوبی می‌باشد و در صورت بهینه شدن شرایط و شرایط آبیاری تا ۳ میلیون اصله نهال گلدانی و ریشه لخت پتانسیل تولید دارد.

وی خاطر نشان کرد: نهالستان شهرکرد واقع در مرکز استان و منطقه سرد سیری با وسعتی نزدیک به ۴۰ هکتار عرصه و ۳۰ هکتار سطح مفید، پتانسیل بسیار مناسبی جهت تولید گونه‌های سردسیر می‌باشد.

احمدی با اشاره به اینکه گونه‌هایی از قبیل انواع سرو، انواع کاج، انواع بادام زبان گنجشک و صنوبر در نهالستان‌ها کاشته می‌شود گفت: در این نهالستان از دو دهنه، استخر، سیلو، کود ۵۰۰۰ متر مربع شاسی سیمانی و گلخانه و همچنین سطح مناسب در صورت تأمین آب پایدار که در دست اقدام باشد و همچنین تکمیل سیستم آبیاری پتانسیل تولید ۱۰ میلیون اصله نهال گلدانی و ریشه لخت را دارا می‌باشد.

وی اذعان داشت: با وجود شرایط موجود هم اکنون در حدود یک میلیون و ۲۰۰ هزار اصله نهال در دست تولید می‌باشد در صورتی که در سال‌های گذشته در حدود ۱۰۰ هزار اصله نهال در آن تولید می‌شد و از شاسی‌ها که ظرفیتی بیش از ۳۰۰ هزار اصله دارند استفاده‌ای نمی‌شود.

احمدی تشریح کرد: طی برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته در تلاش هستیم در یک برنامه ۴ ساله بر اساس نهضت ملی تولید و کاشت یک میلیارد اصله نهال در کشور حدود ۱۰ میلیون اصله نهال در استان تولید و با کمک اقشار مختلف جامعه کشت کنیم.


 

نسخه چاپی

ارسال به دوست

 


خروج