بررسی فرصت ها و چالش های حفاظت از منابع طبیعی در اولین جلسه شورای راهبری حفاظت
اولین جلسه شورای راهبری حفاظت از منابع طبیعی کشور با ارائه گزارشی از سوی فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی با موضوع بررسی فرصت ها و چالش های حفاظتی و ارائه راهکار برای برون رفت از وضعیت موجود در سالن جلسه حوزه ریاست برگزار شد.
به گزارش مرکز اطلاع رسانی سازمان منابع طبیعی – سرهنگ ملکی آهنگران پیش از ظهرامروز در بخشی از ارائه گزارش از وضعیت موجود حفاظت به وضعیت نیروی انسانی در این بخش اشاره کرد و گفت: وضعیت مطلوب برای حفاظت از منابع طبیعی برای هر 10 هزار هکتار اراضی جنگلی و مرتعی یک نفر است اما ما از نظر تعداد نیروی حفاظتی فاصله چشمگیری با وضعیت مطلوب داریم.
وی افزود: برای حفاظت از جنگل ها و مراتع باید به سمت حفاظت هوشمند پیش برویم و در این مسیر از ظرفیت فناوری های نوین همچون پهپاد و بی سیم های دیجیتال استفاده می کنیم .
سرهنگ آهنگران همچنین گفت: نقش مشارکت مردم در امر حفاظت از منابع طبیعی بسیار مهم است و جوامع محلی که در حاشیه جنگل ها و مراتع حضور دارند می توانند در موضوع حفاظت بسیار اثرگذار باشند.
او یاد آوری کرد: منابع طبیعی برای حقاظت از عرصه ها تاکنون 22 نفر از نیروی های خود را از دست داده است و 669 نفر تاکنون برای صیانت از منابع طبیعی مصدوم شده اند.
فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی کشور در ادامه با اشاره به اینکه منابع طبیعی با توجه به کارکردهایی که دارد حفظ آن باید به یکی از مهمترین اولویت های جامعه تبدیل شود، تغییر کاربری عرصه های منابع طبیعی و تصرفات غیر قانونی، توسعه نیافتگی و وابستگی بیش از حد معیشت جوامع محلی به منابع طبیعی و تخریب های خارج از عرف و حاشیه ای طرح های عمومی و عمرانی را بخشی از تهدید ات و چالش های موجود در امر حفاظت از منابع طبیعی برشمرد.
سرهنگ ملکی اهنگران در ادامه توجه ویژه مقام معظم رهبری و ریاست جمهوری به منابع طبیعی، بهره مندی از ظرفیت های مردمی و وجود دانش بومی حفاظتی در بین جوامع محلی و مرتعداران و وجود کنوانسیون های بیابان زدایی، حفاظت از تنوع زیستی و کنوانسیون تغییرات اقلیمی را از جمله ظرفیت هایی برشمرد که می تواند یگان را در امر حفاظت از منابع طبیعی کمک نماید.
در این جلسه دکتر عمادی مشاور رییس سازمان و بازرس ویژه در امور حفاظت و مدیریت جنگل های شمال نیز گفت: حفاظت از منابع طبیعی یک موضوع فرابخشی است و سازمان برای حفظ جنگل ها و مراتع باید از همه ظرفیت های موجود استفاده نماید.
عمادی افزود: امروز در بخش حفاظت با کمبود نیروی انسانی مواجه هستیم و یگان حفاظت در گذشته این کاستی نیروها را با بکار گیری سرباز تامین می کرد. به گونه ای که توانست در یک سال در بخش یگان حفاظت 500 تا 1000 سرباز را بخدمت بگیرد.
تلاش برای استفاده از ظرفیت نیروی سرباز، پیگیری چارت سازمانی یگان و آموزش این نیروها و تجهیز خودروهای حفاظتی از دیگر موضوعاتی بود که عمادی در این جلسه به آن اشاره کرد.
بر اساس این گزارش، در این نشست معاون آبخیزداری، مراتع و امور بیابان، رییس شورای عالی جنگل، مدیرکل دفتر مرکزی حراست و برخی دیگر از مدیران حاضر راهکارهایی را برای حفاظت بهینه در امر جنگل ها و مراتع ارائه کردند.
ارسال به دوست
نام : | |
ايميل : | |
*نظرات : | |
متن تصویر را وارد کنید: | |