آغاز طرح مردمی کاشت ۱۲ میلیون اصله درخت در کردستان

تاریخ انتشار : شنبه ١١ آذر ١٤٠٢ - ساعت انتشار: ١٠:١٠ - گروه خبری : اخبار استان

در قالب طرح مردمی کاشت یک میلیارد اصله درخت در کشور، با مشارکت مردم کردستان، این طرح برای غرس ۱۲ میلیون اصله درخت در استان آغاز شد.

در قالب طرح مردمی کاشت یک میلیارد اصله درخت در کشور، با مشارکت مردم کردستان، این طرح برای غرس ۱۲ میلیون اصله درخت در استان آغاز شد.

پارک جنگلبان سنندج در محدوده طرح جامع مدیریت گردنه صلوات‌آباد، در هوای سرد پاییزی ۱۱ آذر، شاهد حضور مردمی بود که در مشارکتهای اجتماعی و زیست محیطی، همیشه، حرف برای گفتن دارند.

این بار مردم از هر قشری برای کاشت درخت آمده بودند تا زمین و انسان بی نفس نماند.

برنامه توسعه جنگل و طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت، طرح نهضت توسعه جهادی آبخیزداری، طرح تحولی احیای پوشش گیاهی و تولید علوفه مراتع، طرح بیابان‌زدایی و تثبیت کانون‌های بحرانی گرد و غبار و حفاظت از عرصه‌های منابع طبیعی، محورهای پنج‌گانه طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت است.

در دهه های اخیر رشد جوامع شهری، صنعتی شدن و بهره برداری بیش از اندازه از جنگلها و مراتع، منجر به ایجاد تغییرات اقلیمی و تخریب پوشش گیاهی، کاهش نفوذ پذیری روان آبهای سطحی و ایجاد بحران ریزگردها شده است که زندگی را در جوامع بشری به جد تهدید می کند.

مطالعات نشان می دهد که از ۶ تریلیون اصله درختی که در کره زمین وجود داشته، حدود نیمی از آن به دلیل فعالیت های بشری از بین رفته است و برای همین کارشناسان راه حل مقابله با این بحران زیست محیطی را احیای پوشش گیاهی و توسعه درخت کاری می دانند.

از مزایای افزایش پوشش گیاهی می توان به افزایش میزان نفوذ پذیری آبهای سطحی، جلوگیری از وقوع سیلاب های مخرب، تقویت سفره های آب زیر زمینی، ممانعت از ایجاد و گسترش ریزگردها و جلوگیری از گرم شدن کره زمین از طریق ترسیب کربن اشاره کرد.

با توجه به عضویت کشور جمهوری اسلامی ایران در کنوانسیون تغییر اقلیم و کنوانسیون مبارزه با بیابان‌زایی و همچنین با عنایت به ماده ۲۲ قانون هوای پاک که حداکثر تا ۱۰ سال پس از ابلاغ این قانون، شهرداری‌های شهرهای بالای پنجاه هزار نفر جمعیت موظفند با همکاری وزارت نیرو و ادارات منابع طبیعی شهرستان، سرانه فضای سبز خود را حداقل به ۱۵ مترمربع برسانند.

قوانین بالادستی بر حفظ و احیای منابع طبیعی تاکید دارند، اجرای این طرح مردمی برای توسعه پوشش گیاهی با تولید و تأمین نهال مورد نیاز (گونه‌های با نیاز آب کم، مقاوم و بومی) توسط سازمان منابع طبیعی و سایر بخشها و عملیات کاشت، نگهداری و مراقبت توسط همه دستگاه ها، تشکلهای مردم نهاد و سایر اقشار جامعه ضرورت دارد تا برای مقابله با بحران آب و هوایی، عزمی جهانی برای کاشت یک تریلیون نهال تا سال ۲۰۳۰ در جهان شکل گیرد و کشور ما هم به عنوان یک عضو متعهد جامعه جهانی با کاشت یک میلیارد نهال در این اقدام بین المللی مشارکت داشته باشد.

درخت برای زندگی

دیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری کردستان در مراسم آغاز کاشت ۱۲ میلیون اصله درخت در استان اظهار کرد: طرح مردمی تولید و کاشت یک میلیارد برای تحقق شعار ایران سرسبز، ایران قوی است.

بهزاد شریفی‌ پور با بیان اینکه از یک میلیارد درختی که سهم کشورمان است، کردستان ۱۲ میلیون اصله سهم دارد، ادامه داد: این تعداد تا سال ۱۴۰۵ در نقاط مختلف استان با مشارکت مردم غرس و نگهداری می شود.

وی با بیان اینکه طرح جامع مدیریت صلوات آباد، سه هزار و ۶۰۰ هکتار وسعت دارد که شامل آبخیزداری، گردشگری و درختکاری است، افزود: وسعت درختکاری در این منطقه ۴۵۰ هکتار است که برای تحقق آن و کمک به گردشگری در منطقه صلوات آباد به همکاری جامع همه ادارات و مردم نیاز داریم.

استاندار کردستان هم در این مراسم اظهار کرد: هر درختی که در کردستان غرس می شود به یاد یک شهید باید باشد تا روح شهدا به آن برکت بخشیده و ثواب آن نیز نثار روح شهدا شود.

اسماعیل زارعی کوشا از مردم کردستان به عنوان مردمی فعال در اقدامات زیست محیطی و منابع طبیعی نام برد و گفت: با مشارکت و همراهی مردم می شود این طرح را به بهترین شیوه اجرایی کرد.

وی خواستار همراهی رسانه‌ها و دستگاههای اجرایی برای به سرانجام رسیدن طرح مردمی کاشت درخت شد.

 

نسخه چاپی

ارسال به دوست

 

برای این خبر نظری ثبت نشده است
نظر شما
نام :
ايميل : 
*نظرات :
متن تصویر را وارد کنید:
 

خروج