به گزارش مرکز اطلاع رسانی سازمان منابع طبیعی
جلسه هم اندیشی تدوین سیاست های کلان پروژه مدیریت مشارکتی منابع طبیعی و توسعه روستایی

تاریخ انتشار : 1402/10/06 - ساعت انتشار: ١٢:٢٢ - گروه خبری : اخبار استان

نخستین جلسه هم اندیشی با موضوع تدوین سیاست های کلان و برنامه راهبردی "پروژه مدیریت مشارکتی منابع طبیعی و توسعه روستایی" با حضور نمایندگان سازمان برنامه و بودجه، چند تن از مدیران و کارشناسان ستادی و همچنین مدیران اجرایی و دست اندرکاران مرتبط با پروژه در 8 استان کشور صبح امروز -سه سنبه – در محل سازمان منابع طبیعی برگزار شد.

نخستین جلسه هم اندیشی با موضوع تدوین سیاست های کلان و برنامه راهبردی "پروژه مدیریت مشارکتی منابع طبیعی و توسعه روستایی" با حضور نمایندگان سازمان برنامه و بودجه، چند تن از مدیران و کارشناسان ستادی و همچنین مدیران اجرایی و دست اندرکاران مرتبط با پروژه در 8 استان کشور صبح امروز -سه شنبه در محل سازمان منابع طبیعی برگزار شد.

به گزارش مرکز اطلاع رسانی سازمان منابع طبیعی، در این جلسه  دکتر وحید جعفریان مدیر کل دفتر امور بیابان سازمان نقبی بر تجارب و درس آموخته های به دست آمده در طول 20 سال گذشته این دفتر زد و تاکید کرد که  این دستاوردها نه تنها در عرصه های بیابانی بلکه در بسیاری از دستگاه های اجرایی مرتبط با توسعه روستایی مدنظر قرار گرفته و در حال حاضر وجود شبکه های تسهیلگری، تشکل های توسعه روستایی و صندوق های خرد اعتباری به عنوان ابزار اقدامات مشارکتی در بسیاری از مناطق روستایی کشور توسط دستگاه های اجرایی مختلف فعال است.

جعفریان یکی از مهمترین دستاوردهای این پروژه توسعه روستایی را رویکرد مدیریت مشارکتی برشمرد و افزود: مشارکت موثر جوامع محلی و سرمایه گذاری بخش خصوصی در فرایند مدیریت پایدار سرزمین و گسترش و تعمیم آن به سایر مناطق بسیار ضروری است و دریافت نتایج ملموس ناشی از اجرای پروژه به ویژه در حوزه حفاظت از عرصه های بیابانی و پیشگیری از تخریب سرزمین نیز از جمله انتظارات تعمیم این پروژه در سایر استان هاست.

مدیر کل دفتر امور بیابان  سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور همچنین در این نشست توجه به شرایط اقتصادی و اجتماعی و ملاحظات ناشی از اثرات تغییر اقلیم و ضرورت ارتقا سازگاری، تاب آوری و پیوستگی فعالیت های اجرایی در قالب مدیریت جامع حوزه های آبخیز را از جمله مواردی نامبرد که در برنامه های پیش رو و مشارکتی باید مد نظر قرار گیرد.

این مسئول امور امور بیابان در ادامه از تدوین برنامه جهادی سه میلیون هکتاری مقابله با بیابان زایی در کشور خبر داد و موفقیت اجرای این طرح را منوط به تبیین صحیح الگوهای مشارکتی دانست.

در ادامه این جلسه نمایندگان سازمان برنامه و بودجه بر ضرورت تدوین سند بالاسری و چارچوب منطقی پروژه مبتنی بر تجارب و درس آموحته ها و درک صحیحی از موضوعات اکولوژیکی، اقتصادی و اجتماعی و مبتنی بر رویکرد مدیریت جامع حوزه آبخیز تاکید نمودند.

همچنین  دکتر حمید نوری مدیر کل دفتر آبخیزداری و حفاظت خاک سازمان نیز در این جلسه ضمن تاکید بر ضرورت ایجاد یک ادبیات مشترک بین پروژه های مدیریت مشارکتی و پروژه های جامع حوزه آبخیز، به اهمیت اجرای پروژه های مدیریت مشارکتی منابع طبیعی به لحاظ نقش آفرینی در ایجاد و افزایش ترسیب کربن و کاهش بخشی از اثرات تغییر اقلیم اشاره کرد.

این مسئول دفتر حفاظت خاک در ادامه نخستین جلسه هم اندیشی تدوین سیاست های کلان و برنامه راهبردی "پروژه مدیریت مشارکتی منابع طبیعی و توسعه روستایی" استفاده از راهکارهای مبتنی بر طبیعت جهت کاهش فشار بر منابع طبیعی را در مدیریت پایدار سرزمین خواستار شد.

در ادامه  این جلسه نمایندگان استان ها به معرفی سایت های پیشنهادی و ارائه برنامه کاری پروژه پرداختند.

نسخه چاپی

ارسال به دوست

 


خروج




-->