ابراهیم صادقی رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان میامی
آغاز پروژه کپه کاری در سطح 100 هکتار از مراتع شهرستان میامی
ابراهیم صادقی رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان میامی از آغاز پروژه کپه کاری در سطح 100 هکتار از مراتع شهرستان میامی با مشارکت بهره برداران محلی و اداره منابع طبیعی شهرستان خبر داد.
ابراهیم صادقی رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان میامی از آغاز پروژه کپه کاری در سطح 100 هکتار از مراتع شهرستان میامی با مشارکت بهره برداران محلی و اداره منابع طبیعی شهرستان خبر داد.
ابراهیم صادقی با اعلام این خبر افزود: این پروژه در عرصه های مرتعی آغل سوخته شروع بکار نموده است.
وی به اهمیت انجام عملیات اصلاح و احیاء در سطح مراتع اشاره کرد و یادآور شد: کپه کاری یکی از روش های بذرکاری است که در آن، بذر گونه های مرتعی در چاله های حفر شده قرار گرفته سپس با خاک پوشانده می شود.
ابراهم صادقی با بیان اینکه پروژه کپه کاری در مراتعی که پوشش کم دارد اجرا می شود، خاطرنشان کرد: کپه کاری با گونه های بومی و انتخاب گونه های گیاهی سازگار با شرایط اقلیمی و محیطی منطقه، موفقیت کامل پروژه کپه کاری را به دنبال دارد.
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان میامی با اشاره به اینکه در اجرای این پروژه از بذر "آنغوزه" استفاده میشود، بیان کرد: اولویت اجرای این پروژه را انتخاب گونه " آنغوزه " است که گیاهی دارویی بوده و در صنعت مورد استفاده قرار می گیرد.
صادقی افزود: آموزش های لازم در زمینه نحوه صحیح چاله کنی، میزان بذور مورد استفاده در هر چاله و نکات کاربردی و فنی پیش از اجرای پروژه توسط کارشناسان مرتع منابع طبیعی برای مجریان و بهره برداران ارائه شده است.
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری میامی توضیح داد: کپه کاری یکی از روش های تقویت پوشش گیاهی و مدیریت در مراتع است، مراتع به علت فشار چرای دام در درازمدت از نظر کمی و کیفی تحلیل رفته و گیاهان خوش خوراک آن با گونه های نامرغوب جایگزین می شود.این پروژه با کندن چاله های کوچک با تراکم سطحی مناسب و کاشت بذور گیاهان مرتعی در آن و پوشاندن آنها با خاک با مشارکت مردمی انجام می شود.
وی تثبیت خاک، کاهش فرسایش، افزایش ذخیره آبی خاک و تقویت ظرفیت مراتع، افزایش تولید علوفه و بهبود وضعیت معیشت بهره برداران محلی را از جمله و نتایج مثبت کپه کاری عنوان کرد و گفت: پوشش گیاهی مراتع به لحاظ محافظت از منابع آب و خاک، تولید محصولات فرعی، ذخایر ژنتیکی، تولید گیاهان دارویی، صنعی، تواناییهای اکو توریستی و ارزشهای زیست محیطی دیگر دارای اهمیت زیادی است.
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری میامی با اشاره به اینکه برای موفقیت اجرای این طرح، مناطق کپه کاری شده تا زمان استقرار کامل گیاهان، قرق و محافظت می شود.
ارسال به دوست