کرمان/ نهالکاری در ۱۷۰۰ هکتار از اراضی بیابانی زرند
کارشناس بیابان اداره منابع طبیعی زرند گفت: با هزینه ۴۵۰ میلیارد ریال در ۱ هزار و ۷۰۰ هکتار از اراضی بیابانی زرند نهال کاری صورت گرفت.
به گزارش خبرنگار پیام طبیعت - دهقانی گفت: با هزینه ۴۵۰میلیارد ریال در ۱هزار و ۷۰۰هکتار از اراضی بیابانی شهرستان زرند نهالکاری صورت گرفت که از این میزان ۱هزار و ۴۰۰هکتار در منطقه شریف آباد و ۳۰۰هکتار در منطقه سنگ انجام شده است.
وی اجرای پروژههای بیولوژیک و نهال کاری را بهترین شیوه کنترل فرآیندهای فرسایش خاک و طوفان شن عنوان کرد و افزود: در سطح شهرستان زرند ۹۰هزار هکتار اراضی بیابانی وجود دارد که ۲۵هزار هکتار آن در وضعیت بحرانی قرار دارد.
کارشناس بیابان اداره منابع طبیعی زرند بیان داشت: از زمان آغاز اقدامات اجرایی برای مبارزه با پدیده بیابان زدایی، ۶۰۰هکتار پروژه نهالکاری با مشارکت مجتمع فولاد زرند ایرانیان و ۱هزار و ۱۰۰هکتار با اعتبارات دولتی انجام شده است که خوشبختانه درصد سبزینگی نهالهای کاشته شده بالای ۹۸درصد میباشد.
وی همچنین از اجرای ۴هزار هکتار پروژه کنترل هرز آب (مدیریت رواناب) در مناطق مختلف حصن آباد، چاه غلامعلی، سنگ، رحمت آباد، شهرک طالقانی و ده آهنگر با اهداف کاهش و کنترل حجم رواناب حاصل از بارندگی و ذخیره و نفوذ روان آبها، ایجاد و توسعه پوشش گیاهی در سطح عرصه، جلوگیری و مقابله با پدیده بیابان زایی، کنترل رسوبات آبی و جلوگیری از حمل آنها به پایبن دست و کنترل و کاهش گرد وغبار و فرسایش بادی منطقه عنوان کرد.
دهقانی اجرای ۴۰۰کیلومتر عملیات تله رسوب گیر را از دیگر اقدامات برای بیان زدایی در زرند مطرح کرد.
وی با بیان اینکه اراضی بیابانی کانون ریزگردها است، اجرای طرحهای بیابان زدایی را موجب حذف کانونهای محلی گرد و غبار عنوان کرد و گفت: انجام پروژههای بیولوژیک و نهال کاری بهترین شیوه کنترل فرآیندهای فرسایش خاک و طوفان شن میباشد؛ بنابراین ضرورت دارد برای حفاظت پوشش گیاهی موجود و نهالهای کشت شده در منطقه عرصه مورد نظر به مدت ۵سال قرق کامل صورت گیرد.
کارشناس بیابان اداره منابع طبیعی زرندافزود: ثمره احیای اراضی بیابانی، ابتدا به ساکنان خود مناطق میرسد و با رشد گونههای مقاوم در برابر کم آبی، با گذر زمان گیاهان بومی منطقه نیز در این اراضی رشد میکند.
وی بیان داشت: اجرای طرحهای بیابان زدایی از سال۱۳۹۶در این شهرستان شروع شده و تاکنون گیاهان مقاوم به کم آبی از جمله تاغ و قره داغ در مناطق بیابانی این شهرستان کشت شده است.
دهقانی خشکسالی، برداشت بی رویه آب و افت سطح منابع زیر زمینی و چرای بیش از حد دام در مراتع را از مهمترین عوامل بیابانی شدن اراضی این شهرستان عنوان کرد.
ارسال به دوست
نام : | |
ايميل : | |
*نظرات : | |
متن تصویر را وارد کنید: | |