رئیس سازمان منابع طبیعی:
همه ما در قبال نهال‌های تولیدشده در طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت در ایران تکلیف داریم

تاریخ انتشار : 1403/04/18 - ساعت انتشار: ١٠:٥١ - گروه خبری : اخبار سازمان

رئیس سازمان منابع طبیعی گفت: همه ما در قبال نهال‌های تولیدشده در طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت در ایران تکلیف داریم و باید به بهترین شکل از این موجودات زنده حمایت کنیم، زیرا این نهال‌ها در آینده به درخت تبدیل خواهند شد و تامین‌کننده امنیت زیستی کشور خواهند بود.

به گزارش مرکز اطلاع‌رسانی سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور، هشتاد و یکمین جلسه «طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت در ایران» روز یکشنبه، ۱۷ تیر با حضور عباسعلی نوبخت، معاون وزیر جهاد کشاورزی و رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور و جمعی از مدیران این سازمان برگزار شد و مدیران استانی ادارات کل منابع طبیعی نیز به صورت وبیناری در این جلسه شرکت کردند.
رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در جلسه روز گذشته به شور انتخاباتی مردم ایران اشاره کرد و از همکاران منابع طبیعی که در انتخابات ریاست جمهوری شرکت کردند، تشکر نمود و به رئیس‌جمهور منتخب ملت ایران تبریک گفت.
نوبخت با بیان این که در نخستین سال طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت، توانستیم به همان تعداد نهالی که برای سال اول تعهد داده بودیم، تولید کنیم، اظهار داشت: امسال هم بخش اعظمی از نهال‌های مورد نظر برای کاشت در سال دوم تولید شده است. همه ما در قبال نهال‌های تولیدشده تکلیف داریم و باید به بهترین شکل از این موجودات زنده حمایت کنیم، زیرا این نهال‌ها در آینده به درخت تبدیل خواهند شد و تامین‌کننده امنیت زیستی کشور خواهند بود.
وی همچنین به مدیران استانی سازمان منابع طبیعی توصیه کرد که بر نهال‌های تولیدشده نظارت کامل داشته باشند و هر هفته، آمار نهال‌های تولیدی و میزان کیفیت آن‌ها را بسنجند و گزارش دهند.
معاون وزیر جهاد کشاورزی در بخش دیگری از صحبت‌های خود به برنامه هفتم توسعه اشاره کرد و یادآور شد: در این برنامه روی برخی مسائل مربوط به حوزه منابع طبیعی از قبیل کاهش فرسایش خاک، اجرای عملیات آبخیزداری و آبخوان‌داری در ۲۰ میلیون هکتار، کاهش کانون فرسایش بادی و افزایش ضریب حفاظتی تاکید شده است و باید تلاش کنیم که اهداف سازمانی خود را در راستای برنامه هفتم انسجام ببخشیم.

در این جلسه سید ناصرالدین عمادی، مشاور و بازرس ویژه رئیس سازمان در امور حفاظت از منابع طبیعی که سرپرستی سومین تیم کارشناسان اعزامی به کشور چین را برعهده داشت گزارش جامعی از این سفر و دستاوردهایی که می تواند در حوزه منابع طبیعی داشته باشد ارائه کرد. 

**آموزش و آگاهی‌بخشی امری ضروری در اجرایی شدن طرح کاشت یک میلیارد درخت
در ادامه این جلسه، مریم کاظمی، دبیر تشکل‌های زیست‌محیطی و منابع طبیعی استان کرمان و ناظر طرح کاشت یک میلیارد درخت در این استان، آموزش و آگاهی‌بخشی به مردم و جوامع محلی را امری لازم در اجرای طرح مذکور دانست و گفت: آموزش و فرهنگ‌سازی در کاشت درخت و درخت‌داری باید از سنین پایین در بین کودکان و دانش‌آموزان نهادینه شود.
وی افزود: جامعه هدف ما در بخش آموزش و فرهنگ‌سازی باید کودکان و دانش‌آموزان باشند، زیرا آینده‌سازان کشورمان این قشر از افراد جامعه هستند که می‌توانند اثرگذار باشند.
ناظر طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت در استان کرمان همچنین گفت: در راستای ترویج فرهنگ منابع طبیعی، تنها در شهرستان سیرجان ۶۰۰ گلدان جهت کاشت بذر در اختیار دانش آموزان مدرسه شهید شهبا قرار گرفته است و دانش‌آموزان با دریافت آموزش و آشنایی با نحوه کاشت بذر توانستند با مشارکت خانواده و همکلاسی‌ها در تمام این گلدان‌ها بذرکاری کنند.
دبیر تشکل‌های زیست‌محیطی و منابع طبیعی استان کرمان در ارائه گزارش خود خاطر نشان کرد که تولید نهال و کاشت آن در عرصه تنها بخشی از اقدامات مربوط به طرح کاشت یک میلیارد درخت است و مهمترین بخش، نگهداری و حفاظت و همچنین زنده‌مانی این درختان است.
وی در ادامه کرمان را استانی پهناور و دارای کارخانجات و معادن بسیار دانست و عنوان کرد: فعالیت‌های معدنی با توجه به آلودگی و تخریب‌هایی که به همراه دارد، باید بخشی از درآمدهای خود را به ایجاد فضای سبز اختصاص دهد.
کاظمی همچنین خاطرنشان کرد: متاسفانه برخی معادن استان کرمان در ایفای مسئولیت‌های اجتماعی خود کوتاهی می‌کنند و وظایف خود را در گسترش فضای سبز به‌خوبی انجام نمی‌دهند. 

 

نسخه چاپی

ارسال به دوست

 

برای این خبر نظری ثبت نشده است
نظر شما
نام :
ايميل : 
*نظرات :
متن تصویر را وارد کنید:
 

خروج




سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در یک نگاه
  • سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور به عنوان یک سازمان مستقل حاکمیتی، اجرایی و در جایگاه تشکیلات یکی از معاونت‌های وزارت جهاد کشاورزی مسئولیت حفظ، احیاء، توسعه و بهره‌برداری اصولی و پایدار از منابع‌طبیعی تجدیدشونده کشور را بر عهده دارد. اعمال حاکمیت و مدیریت بر اراضی منابع‌طبیعی کشور که از آن به عنوان اراضی ملی و انفال هم یاد می‌شود، مأموریت خطیر و بی‌نظیر این سازمان است.

    هدف سازمان منابع‌طبیعی و آبخیزداری کشور، حفظ و حمایت، احیاء، توسعه و بهره‌برداری اصولی از جنگل‌ها، مراتع، اراضی جنگلی، بیشه‌های طبیعی، اراضی مستحدثه ساحلی، حفاظت‌ و حمایت از آب و خاک کشور از طریق مدیریت علمی بر حوزه‌های آبخیز و رعایت اصول توسعه پایدار می‌باشد.

ورود


تماس با ما
  • ستاد مرکزی:
    تهران - بلوار ارتش - بعد از مینی سیتی - کدپستی 1955756113
    تلفن: 4-02122446540 و 02122488530 و 02122446503
    دورنگار: 02122488556
    ملاقات مردمی: 02122488476
    پاسخگویی به شکایات: تلفن 02123563478 و فاکس: 02122488557
    آدرس تارنما: www.frw.ir
    صندوق پستی: info@frw.ir


    ساختمان شماره 2 (ستاد چالوس):
    چالوس - میدان معلم(مخابرات) - کدپستی ۴۶۶۱۹۵۳۵۳۷
    تلفن: 01152226521
    دورنگار: 01152249696

there is a pic here