جنگلبانان خط مقدم حفاظت از عرصههای منابع طبیعی
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری با اشاره به اینکه جنگلبانان در خط مقدم حفاظت از عرصههای منابع طبیعی فعالیت دارند گفت: این افراد در بدترین شرایط و با کمترین امکانات با متخلفان و سوداگردانی که عرصهها و اراضی ملی را تصرف و یا اقدام به حمل چوب و ذغال و یا ایجاد کوره زغال میکنند برخورد میکنند.
اصغر احمدی مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری اظهار داشت: با توجه به قوانین و مقررات و قانون مجازات اسلامی حفاظت از جنگلها و مراتع کشور برای همه تخلفها در عرصههای ملی جرمانگاری شده و عقوبت کیفری برای کسانی که به نحو غیر قانونی در عرصه های ملی ورود و اقدام به انجام تخلف میکنند پیشبینی شده است.
احمدی با اشاره به اینکه در بحث مدیریت چرا و رعایت زمانبندی چرای دام در عرصههای ملی، مرتعی و جنگلی جرم انگار شده است، گفت: جنگلبانان با شرایط و وضعیت موجود و کمبود اعتبارات، حقوق و مزایایی که به این افراد پرداخت می شود، در زمینه حراست از این عرصهها به صورت ایثارگرانه خدمت میکنند.
وی با بیان اینکه جنگلبانان افراد بینام و نشانی هستند که در راستای حفظ بیتالمال با کمترین امکانات تلاش دارند، گفت: برای فعالیت تشکلهای مردم نهاد، فعالان محیط زیست و منابع طبیعی تاجایی که آییننامه حمایت بیمهای برای این افراد امتیازاتی قائل شده که در زمان فعالیت در حوزه منابع طبیعی اگر این افراد دچار آسیبی شوند از طریق این آیین نامه مورد حمایت و پوشش بیمهای قرار میگیرند.
احمدی با اشاره به کمک و همراهی سایر دستگاهها و مجموعهها در زمینه حراست از عرصههای ملی و مرتعی، گفت: در صورتی که این حمایتها نباشد حراست و نگهداشت این عرصهها به تلاش و خدمترسانی مطلوب کمک میکند.
به گفته او، جنگلبانان تاکنون نشان دادند که برای حفاظت از این عرصه.ها از جان خود هم گذشتند و در چند سال گذشته یک شهید فداکار داشتیم و ۱۵ شهید در کشور ، ۵۰۰ نفر دچار جراحت شدند.
احمدی با تاکید بر اینکه تاکنون موفق نشدیم این افراد را زیر پوشش بنیاد شهید و امور ایثارگران قرار دهیم گفت: قانون فداکاری خدمت در کسور تصویب شده اما تاکنون موفق نشدهایم در سراسر کشور یکی از جان باختگان را به عنوان شهید معرفی کنیم.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری افزود: در تلاش هستیم که با توجه به قانون فداکاری خدمت این افراد را در فهرست شهدا قرار داده شود، اما تاکنون موفق نشدیم.
احمدی با توجه به اهمیت پیشگیری از حریق و اطفاء حریق گفت: سال گذشته مدیریت بحران برای یگان حفاظت منابع طبیعی تجهیزات اطفا حریق از جمله دمنده، آتشکوب را تامین و در اختیار جنگلبانان و فعالان منابع طبیعی و دهیاریها در شهرستانها قرار داده شد.
احمدی اظهار داشت : تجهیزات اطفای حریق در اختیار ادارات نیست و به تشکلهای مردمی به عنوان خط مقدم مردم برای امدادرسانی در مواقع بحران و دهیاریها داده شده است.
فرسودگی ۸۰ درصد ناوگان خودرویی حفاظت منابع طبیعی
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری با اشاره به اینکه یکی از نیازهای اولیه استان نیازهای خودرویی است گفت: ناوگان خودرویی این اداره کل ۸۰ درصد فرسوده است.
به گفته وی، برخی خودروهای این اداره کل که از گذشته تهیه شده اند وارداتی بودند، لوازم آنها در بازار وجود ندارد و این آسیب جدی به یگان حفاظت منابع طبیعی است و در برخی زمانها افراد با خودروهای شخصی به محل حادثه اعزام میشوند.
ارسال به دوست