مدیرکل دفتر امور مراتع سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور
بیش از ۲۵ میلیون هکتار از طرحهای مرتعداری به بهره برداران احاله مدیریت شد
مدیرکل دفتر امور مراتع سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در سیزدهمین جلسه تبیین سیاست ها و برنامه های معاونت آبخیزداری، مراتع و امور بیابان که با حضور مدیران ارشد سازمان منابع طبیعی و مدیران کل منابع طبیعی استان ها - به روش ویدِیو کنفرانس- برگزار شد،
مدیرکل دفتر امور مراتع سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در سیزدهمین جلسه تبیین سیاست ها و برنامه های معاونت آبخیزداری، مراتع و امور بیابان که با حضور مدیران ارشد سازمان منابع طبیعی و مدیران کل منابع طبیعی استان ها - به روش ویدِیو کنفرانس- برگزار شد، در گزارشی به بررسی ایستگاه های تولید و تکثیر بذر مرتعی پرداخت و یاد آور شد: اقدامات در مراتع کشور به سه روش: بیولوژیک، بیومکانیک و مدیریتی در حال انجام است.
ترحم بهزاد افزود: تا کنون در سطح کشور بالغ بر ۲۵ میلیون هکتار از طرح های مرتعداری به بهره برداران احاله مدیریت شده است و قریب به ۶ میلیون هکتار اجرای عملیات اصلاح و احیا مراتع صورت گرفته است.
وی افزود: برای احیا و اصلاح مراتع کشور سالانه به طور تقریبی ۵ هزار تن بذور مرتعی مورد نیاز است و این در حالی است که ایستگاه های تولید بذر مرتعی در بهترین شرایط سالانه پتانسیل تولید بالای هزار و ۱۰۰ تن بذر را دارند و این چالش، برنامه های اصلاح و احیای مراتع را با مشکل مواجه خواهد کرد.
بهزاد از دور خارج شدن برخی ایستگاه های تولید بذر مرتعی در برخی استان ها برا دلیل مشکلات اعتباری خبر داد و افزود: این ایستگاه ها باید شناسایی و راه اندازی شود.
مدیرکل دفتر امور مراتع سازمان منابع طبیعی همچنین گفت: سیاست دفتر امور مراتع احاله مدیریت ایستگاه های تولید بذر به بخش خصوصی است و رویکرد سازمان و دفتر امور مراتع تولید بذرهای استاندارد و مرغوب است تا باعث هدر رفت سرمایه نشود.
بهزاد در ادامه به تغییر ردیف اعتباری ایستگاه های تولید بذر از طرح ملی مرتعداری و تولید علوفه به طرح استانی بهبود و اصلاح مراتع در سال ۱۳۸۰ اشاره کرد و افزود: کاهش میزان اعتبارات و توزیع نامناسب آن همواره یکی از چالش های مستمر ایستگاه های تولید بذر بوده و نگاه منطقه ای و محلی به ایستگاه های تولید بذر با اهداف سازمانی مانع از دستیابی استان ها به تولید و جمع آوری بذر مطلوب شده است.
بر اساس این گزارش، مدیران کل منابع طبیعی استان های فارس، سمنان، کردستان، خراسان رضوی، تهران و مرکزی گزارشی از وضعیت ایستگاههای تولید و جمع آوری بذور مرتعی ارائه کردند./ پيام طبیعت
ارسال به دوست