سرپرست سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری گفت:
اولویت منابع طبیعی در مدیریت جامع آبخیز اقدامات بیولوژیکی است
سرپرست سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در پانزدهمین جلسه تبیین سیاست ها و برنامه های معاونت آبخیزداری، مراتع و امور بیابان که با حضور مدیران ارشد ستادی و مدیران کل منابع طبیعی و ابخیزداری استان ها (بصورت وبیناری) برگزار شد، گفت: اولویت اصلی منابع طبیعی در مدیریت جامع آبخیز اقدامات بیولوژیکی است تا سازه و نقش مشارکت مردم و جوامع محلی در فرآیند انجام پروژه های منابع طبیعی، نقشی بی بدیل است.
حسن وحید افزود: در دو سال اخیر موضوع توانمند سازی جوامع محلی و مردمی سازی منابع طبیعی به جد مورد توجه سازمان قرار گرفته و سمت و سوی اعتبارات در حوزه مدیریت جامع آبخیز بیشتر در راستای اقدامات بیولوزیکی بوده است.
وی مدل نهالکاری در شمال استان گلستان را نمونه ای از نهال کاری موفق منابع طبیعی با مشارکت مردم برشمرد و از مدیرکل منابع طبیعی استان مربوطه خواست مدل اجرایی این طرح را جهت تعمیم به سایر استان ها، با مدیران به اشتراک بگذارد.
سرپرست سازمان منابع طبیعی در ادامه از مطالعه ۲ میلیون و ۴۰۰ هزار هکتار طرح های منابع طبیعی در شمال کشور خبرداد و برداشت شن و ماسه در حاشیه رودخانه ها را یک چالش بزرگ برای منابع طبیعی این منطقه دانست.
وی اضافه کرد: سازه هایی که از سوی آبخیزداری در حاشیه رودخانه ها عملیاتی می شود در راستای پایداری رودخانه هاست و نباید شن و ماسه هایی که پشت سازه ها و گابیون ها انباشته می شود توسط شرکت ها و صنایع برداشت شود. زیرا اگر قرار است تخلیه ای صورت گیرد باید بر اساس تصمیمات کارگروه بحران در استانداری استان مربوطه انجام شود.
وحید در ادامه بر ارائه آمار و اطلاعات درست به افکار عمومی تاکید کرد و افزود: آمار و گزارشاتی که از سوی منابع طبیعی به رسانه ها داده می شود باید مستدل و قابل استناد باشد و وجود تناقض های آماری چه از سوی ستاد سازمان و چه ادارات کل منابع طبیعی پذیرفتنی نیست.
سرپرست سازمان منابع طبیعی به موضوع حریق جنگل ها به عنوان یک چالش اساسی اشاره کرد و گفت: برخی ها در فضای های مجازی اعلام می کنند که از جانب منابع طبیعی کوتاهی در حوزه حریق صورت می گیرد. این در حالی است که در منطقه جنگلی خائیز و یا در استان لرستان و منطقه پلدختر مدیران و کارکنان منابع طبیعی بدون هیچ چشمداشتی و تنها بر حسب وظیفه یک شبانه روز در منطقه ماندند تا حریق را خاموش نمایند و من از تلاش های بی وقفه همکاران منابع طبیعی استان های درگیر حریق قدردانی می کنم.
وحید گفت: در موضوع اطفای حریق جنگل ها و مراتع ما مسئولیت داریم و مردم از ما به عنوان یک سازمان مسئول انتظار دارند.
سرپرست سازمان منابع طبیعی همچنین یادآور شد: در برنامه هفتم توسعه تکالیف زیادی در حوزه آبخیزداری، احیای مراتع، فرسایش خاک، کاهش و کنترل مناطق بحرانی بیابان زا و همچنین فرسایش خاک برعهده سازمان منابع طبیعی گذاشته شده و ما در قبال همه این اقدامات مسئوولیت هستیم.
وی مساحت عرصه های منابع طبیعی را گسترده و فراگیر دانست و افزود: بدون مردم و در نظر گرفتن مسایل اجتماعی و اقتصادی، منابع طبیعی توفیق حاصل نمی کند و سازمان در اجرای طرح ها و پروژه ها از دانش بومی در قالب طرح های مشارکتی استفاده خواهد کرد.
سرپرست سازمان منابع طبیعی در ادامه به برخی از چالش های منابع طبیعی از جمله: فرسایش خاک به میزان ۱۵.۴ تن در هکتار، کسری ۱۶۰ میلیارد مترمکعب آب به سفره های زیر زمینی و از دسترس خارج شدن سالانه ۳۰۰ میلیارد مترمکعب از بارش های آسمانی اشاره کرد و افزود: برون رفت از وضعیت چالش های موجود می تواند با ایجاد پوشش گیاهی و اقدامات بیولوژیک در قالب مدیریت جامع آبخیز کاهش یابد.
ارسال به دوست