سقز/ گیاهان کوهی را بهتر بشناسیم.
والک، گیاهی کوهی و معطر که در گویش کوردی منطقه ما به لوشه معروف است، با فرارسیدن بهار در کوههای دیارمان به وفور شکوفا میشود و از برگ آن برای تهیه آش دوغ (دوخه وا) استفاده میکنند.
سبزی والک را میتوان معجزه فصل بهار شمرد که با توجه به خواص آنتیاکسیدانی در سیستم ایمنی بدن بسیار مؤثر بوده و موجب آرامسازی درد عضلات میشود. سولفور موجود در والک باعث تنظیم کلسترول خون شده و از تجمع گلبولهای قرمز جلوگیری میکند و همین امر باعث میشود تا فرد به گرفتگی عروق و سکته مغزی و قلبی مبتلا نشود. گذشته از آن، در پوکی استخوان نیز بسیار مؤثر بوده و درمان سوءهاضمه و دردهای معده نیز محسوب میشود.
لذا از اهالی روستاهای حوزه شهرستان و بهرهبرداران این محصول مرتعی تقاضامندیم که جهت زادآوری گونه در طبیعت و ماندگاری و بقا برای استفاده نسلهای آینده، در زمان برداشت محصول از عرصه، دقت لازم را نموده و هنگام چیدن از کندن پیازچه آن جدا خودداری نمایند. روابط عمومی اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان سقز
ارسال به دوست
نام : | |
ايميل : | |
*نظرات : | |
متن تصویر را وارد کنید: | |