مرکزی / آغاز پروژه 90 هکتاری کپه‌کاری در سامان عرفی مشهدگرمه اراک

تاریخ انتشار : 1403/08/26 - ساعت انتشار: ١٤:٠٢ - گروه خبری : اخبار استان

رئیس اداره منابع‌طبیعی و آبخیزداری شهرستان اراک گفت: پروژه کپه‌کاری در مراتع دشت سامان عرفی مشهدگرمه این شهرستان آغاز شد. این پروژه در مساحتی معادل 90 هکتار با مشارکت بهره‌برداران و مجریان طرح مرتعداری مشهدگرمه از 7 آبان ماه سال جاری آغاز شده است.

 محمد رضایی به اهمیت اجرای پروژه کپه‌کاری اشاره کرده و افزود: تمام سطح اجرای پروژه به مدت 2 سال با مشارکت مجریان و بهره‌برداران قرق است. برای هر هکتار از اراضی تحت اجرای پروژه کپه‌کاری، حدود 2 کیلوگرم بذر گیاه مرتعی النگاتوم مورد استفاده قرار گرفته است.

وی ادامه داد: تمام بهره‌برداران و مجریان طرح مرتع‌داری دشت سامان عرفی مشهد گرمه بر اساس قانون موظف به حفظ و صیانت از مراتع هستند و باید از هرگونه تخریب، تجاوز و تصرف جلوگیری کنند. همچنین در صورت مشاهده موارد را با شماره رایگان 1504 امداد جنگل و مرتع اطلاع‌رسانی کنند.

رئیس اداره منابع‌طبیعی و آبخیزداری شهرستان اراک به نقش مهم کارشناسان ناظر بر اجرای پروژه اشاره کرده و در این خصوص اظهار داشت: در فرایند اجرای پروژه کپه‌کاری کارشناسان متخصص ناظر بر اجرای صحیح پروژه ضمن حضور در عرصه بر نحوه اجرای صحیح پروژه نظارت داشتند.

رضایی به فرایند اجرای پروژه کپه‌کاری اشاره داشته و در این رابطه تصریح کرد: پروژه کپه‌کاری، یکی از روش‌های بذرکاری است که در آن بذر گیاهان مرتعی مورد نظر در چاله‌های حفر شده با دست قرار گرفته و سپس با خاک پوشانده می‌شود.

وی بیان داشت: از بین روش‌های تجدید حیات مصنوعی پوشش گیاهی در مراتع، کپه‌کاری تنها روشی است که با استفاده از نیروی کارگر انجام می‌شود، بنابراین از اشتغال‌زایی بالایی برخوردار است و به عنوان یک روش بومی به هیچ نوع ادوات سنگین و ماشین آلات نیاز ندارد.

رئیس اداره منابع‌طبیعی و آبخیزداری شهرستان اراک تأکید کرد: تثبیت خاک، کاهش فرسایش، افزایش ذخیره آبی خاک و تقویت پوشش گیاهی و به تبع آن افزایش ظرفیت مراتع که در نهایت منجر به بهبود وضعیت معیشت بهره‌برداران و مجریان طرح‌های مرتع‌داری می‌شود، از مهمترین اهداف اجرای پروژه کپه‌کاری است.

رضایی ابراز داشت: پوشش گیاهی مراتع به لحاظ محافظت از منابع آب و خاک، جلوگیری از فرسایش بادی و آبی، افزایش نفوذپذیری آب در خاک، تولید انواع محصولات فرعی به واسطه حضور گیاهان دارویی و صنعتی، حفظ ذخایر ژنتیکی، جذب اکوتوریسم و ارزش‌های زیست‌محیطی دیگر دارای اهمیت بسیاری است.

نسخه چاپی

ارسال به دوست

 

برای این خبر نظری ثبت نشده است
نظر شما
نام :
ايميل : 
*نظرات :
متن تصویر را وارد کنید:
 

خروج




سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در یک نگاه
  • سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور به عنوان یک سازمان مستقل حاکمیتی، اجرایی و در جایگاه تشکیلات یکی از معاونت‌های وزارت جهاد کشاورزی مسئولیت حفظ، احیاء، توسعه و بهره‌برداری اصولی و پایدار از منابع‌طبیعی تجدیدشونده کشور را بر عهده دارد. اعمال حاکمیت و مدیریت بر اراضی منابع‌طبیعی کشور که از آن به عنوان اراضی ملی و انفال هم یاد می‌شود، مأموریت خطیر و بی‌نظیر این سازمان است.

    هدف سازمان منابع‌طبیعی و آبخیزداری کشور، حفظ و حمایت، احیاء، توسعه و بهره‌برداری اصولی از جنگل‌ها، مراتع، اراضی جنگلی، بیشه‌های طبیعی، اراضی مستحدثه ساحلی، حفاظت‌ و حمایت از آب و خاک کشور از طریق مدیریت علمی بر حوزه‌های آبخیز و رعایت اصول توسعه پایدار می‌باشد.

ورود


تماس با ما
  • ستاد مرکزی:
    تهران - بلوار ارتش - بعد از مینی سیتی - کدپستی 1955756113
    تلفن: 4-02122446540 و 02122488530 و 02122446503
    دورنگار: 02122488556
    ملاقات مردمی: 02122488476
    پاسخگویی به شکایات: تلفن 02123563478 و فاکس: 02122488557
    آدرس تارنما: www.frw.ir
    صندوق پستی: info@frw.ir


    ساختمان شماره 2 (ستاد چالوس):
    چالوس - میدان معلم(مخابرات) - کدپستی ۴۶۶۱۹۵۳۵۳۷
    تلفن: 01152226521
    دورنگار: 01152249696

there is a pic here