جنگلداری اجتماعی در جنگل های اورامانات اجرایی می شود

تاریخ انتشار : 1403/08/28 - ساعت انتشار: ١٥:٥٢ - گروه خبری : اخبار سازمان

با هدف ارتقای پایداری اکولوژیکی و تقویت اقتصاد مردمی، جنگلداری اجتماعی در منطقه جنگلی اورامانات در دستور کار جدی سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور قرار گرفته است.

به گزارش مرکز اطلاع رسانی سازمان منابع طبیعی، در جلسه ای که پیش از ظهر امروز – دوشنبه – بیست و هشتم آبان با حضور سرپرست سازمان منابع طبیعی کشور و نماینده مردم روانسر، پاوه، جوانرود و ثلاث باباجانی برگزار شد، پس از ارائه گزارش از سوی مازیار موثقی معاون دفتر جنگل های خارج از شمال در باره چالش ها و مشکلات دامنگیر جنگل های منطقه زاگرسی، بر تقویت مردمی سازی طرح بوم سازگان زاگرس و رفع موانع و مشکلات اجرایی طرح های مدیر یت بخش جنگل تاکید شد.
رستگار یوسفی نماینده مردم روانسر، پاوه، جوانرود و ثلاث باباجانی در مجلس شورای اسلامی در این جلسه گفت: زاگرس برای کشور یک کمر بند سبز است و 7 رودخانه بزرگ کشور در زاگرس جاریست و حفظ جنگل های این اکوسیستم از الویت های مهم است.
یوسفی با بیان اینکه پوشش ضریب حفاظتی جنگل های زاگرس باید بر اساس برنامه سالانه افزایش پیدا کند، اضافه کرد: امسال برای نخستین بار جهت اطفای حریق جنگل ها ی زاگرس ازهواپیمای ایلوشن استفاده شده است.
نماینده مردم روانسر، پاوه، جوانرود و ثلاث باباجانی همچنین یاد آور شد: حفاظت از جنگل ها آن هم در حوزه زاگرس که در شرایط سخت و صعب العبور واقع شده است به تنهایی از عهده سازمان منابع طبیعی خارج است و مدیریت بر این حوزه باید اجتماع محور باشد.
این نماینده زاگرس نشین در ادامه، تامین تجهیزات اطفای حریق و آموزش نیروهای حفاظتی را امری لازم و ضروری خواند و تصریح کرد: بسیاری از دستگاهها که طرح های عمرانی وعمومی مانند: آب رسانی، گازرسانی و برق در عرصه های منابع طبیعی انجام می دهند و سبب تخریب عرصه می شوند مسئولیت اجتماعی دارند و باید اقدامات احیایی و جبرانی داشته باشند.

**مسئولیت اطفای حریق تنها با منابع طبیعی نیست
سرپرست سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در این جلسه گفت: منابع طبیعی علیرغم اقدامات و فعالیت هایی که انجام می دهد اما  با چالش های مختلفی مواجه است و عمده  این مشکلات متعلق به  بخش های مختلف توسعه ای، عمرانی و عمومی است.
حسن وحید حریق را پدیده ای چند وجهی و بخشی از چالش های موجود در حوزه جنگل ها و مراتع دانست و افزود: مسئولیت اطفای حریق تنها برعهده سازمان منابع طبیعی نیست.
وی حفاظت از جنگل ها و مراتع را از وظیفه اصلی این سازمان برشمرد و گفت: با پیگیری وزیر جهاد کشاورزی امسال برای اطفای حریق جنگل ها 150 میلیارد تومان اعتبار تخصیص داده شده است.
سرپرست سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در بخش دیگری از سخنان خود به جنگل های اورامانات در استان های کرمانشاه و کردستان اشاره کرد و گفت: این جنگل ها بهترین جنگل های منطقه زاگرسی به حساب می آیند و جنگل داری اجتماعی بصورت پایلوت در این منطقه اجرایی می شود.
وی جنگل داری اجتماعی را رابطه ای منطقی بین دولت، مردم و اکوسیستم برشمرد و یاد آور شد: جنگل ها ومراتع جزء انفال هستند و انفال مال مردم است و مدیریت آن نیز باید با مردم باشد.

 

 

نسخه چاپی

ارسال به دوست

 

برای این خبر نظری ثبت نشده است
نظر شما
نام :
ايميل : 
*نظرات :
متن تصویر را وارد کنید:
 

خروج




سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در یک نگاه
  • سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور به عنوان یک سازمان مستقل حاکمیتی، اجرایی و در جایگاه تشکیلات یکی از معاونت‌های وزارت جهاد کشاورزی مسئولیت حفظ، احیاء، توسعه و بهره‌برداری اصولی و پایدار از منابع‌طبیعی تجدیدشونده کشور را بر عهده دارد. اعمال حاکمیت و مدیریت بر اراضی منابع‌طبیعی کشور که از آن به عنوان اراضی ملی و انفال هم یاد می‌شود، مأموریت خطیر و بی‌نظیر این سازمان است.

    هدف سازمان منابع‌طبیعی و آبخیزداری کشور، حفظ و حمایت، احیاء، توسعه و بهره‌برداری اصولی از جنگل‌ها، مراتع، اراضی جنگلی، بیشه‌های طبیعی، اراضی مستحدثه ساحلی، حفاظت‌ و حمایت از آب و خاک کشور از طریق مدیریت علمی بر حوزه‌های آبخیز و رعایت اصول توسعه پایدار می‌باشد.

ورود


تماس با ما
  • ستاد مرکزی:
    تهران - بلوار ارتش - بعد از مینی سیتی - کدپستی 1955756113
    تلفن: 4-02122446540 و 02122488530 و 02122446503
    دورنگار: 02122488556
    ملاقات مردمی: 02122488476
    پاسخگویی به شکایات: تلفن 02123563478 و فاکس: 02122488557
    آدرس تارنما: www.frw.ir
    صندوق پستی: info@frw.ir


    ساختمان شماره 2 (ستاد چالوس):
    چالوس - میدان معلم(مخابرات) - کدپستی ۴۶۶۱۹۵۳۵۳۷
    تلفن: 01152226521
    دورنگار: 01152249696

there is a pic here