لرستان/ اجرای پروژه کپهکاری و بذرپاشی در اراضی ملایر
رئیس اداره منابعطبیعی و آبخیزداری ملایر با بیان اینکه پروژه کپهکاری و بذرپاشی در سطح 350 هکتار از اراضی مرتعی روستاهای نهنجه، عشاق، ازندریان و بابارود اجرا شد، گفت: عملیات کپهکاری و بذرپاشی به عنوان یک استراتژی راهبردی برای افزایش تولید علوفه و مدیریت صحیح منابعطبیعی امری ضروری است.
به گزارش مرکز اطلاع رسانی سازمان منابع طبیعی به نقل از ایسنا- جواد زنگنه افزود: پروژههای کپهکاری و بذرپاشی در روستای نهنجه در سطح 100 هکتار عشاق در سطح 75 هکتار، بابارورد در سطح 75 هکتار و ازندریان در سطح 100 هکتار بهصورت مشارکتی و با هدف اصلاح و احیای مراتع و جلوگیری از فرسایشخاک و با کاشت گونههای مرتعی و دارویی نظیر؛ النگاتوم، بروموس، جاشیر، کما و موسیر و... تا اواسط آذر ماه ادامه دارد.
وی به پروژه کپهکاری و بذرپاشی در مناطق دچار حریق در سطح 150 هکتار از اراضی روستای دره چنار اشاره و اظهارکرد: همچنین عملیات کپهکاری در سطح 100 هکتار از اراضیملی روستای ملیان و به صورت مشارکتی برگزار شد.
زنگنه خاطرنشان کرد: این عملیات کپهکاری برای احیای قسمتهایی از مراتعی که در این روستا در تابستان امسال دچار حریق شده بودند در سطح 100 هکتار و به صورت مشارکتی با همکاری جوامع محلی و دامداران منطقه و با استفاده از بذرهای مرتعی بروموس و النگاتوم و ... در حال انجام است.
رئیس منابعطبیعی و آبخیزداری ملایر بابیان اینکه گشت مشترک پیشگیری و مقابله با سرقت و قاچاق چوب با حضور نماینده ادارات منابع طبیعی، جهادکشاورزی، صمت و پلیس امنیت اقتصادی برگزار شد، افزود: در این گشت مشترک که در راستای جلوگیری از قاچاق و سرقت چوب در سطح شهرستان و با حضور نمایندگان ادارات فوق صورت پذیرفت، از دپوهای چوب سطح شهرستان ملایر بازدید به عمل آمد.
این مقام مسئول با اشاره به اهمیت اجرای طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت، گفت: در راستای اجرای این طرح از پیشرفت طرح زراعت چوب در اسلامشهر آقگل ملایر بازدید به عمل آمد، همچنین در راستای اجرای طرح هر مدرسه یک نهالستان، از چهار مدرسه در اسلامشهر آقگل به منظور ارتقای سطح مشارکت در طرح تولید نهال در قالب طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت، بازدید شد.
زنگنه خاطرنشان کرد: در راستای جلوگیری از قاچاق چوب و محصولات فرعی جنگلی و مرتعی ایست و بازرسی قاچاق چوب در مبادی ورودی شهرستان ملایر توسط پاسگاه ویژه حفاظتی اداره منابعطبیعی و آبخیزداری شهرستان ملایر برقرار است و با متخلفین برابر قانون برخورد میشود.
رئیس منابعطبیعی و آبخیزداری ملایر از تحویل و بارگیری بذرهای مرتعی برای اصلاح و احیای مراتع شهرستان خبر داد و گفت: بارگیری و تحویل بذرهای مرتعی از ایستگاه تولید بذر بهار به مقصد شهرستان ملایر بهمنظور اصلاح و احیاء روستاها و مناطقی که در تابستان امسال دچار حریق شدند با مشارکت دامداران و حافظان طبیعت در سطح حدود 400 هکتار از مراتع شهرستان ملایر صورت پذیرفت.
این مقام مسئول در ادامه به تشکیل پرونده تخلف برای متصرفین اراضی ملی در پلاک تلهجرد شهرستان ملایر اشاره و اظهارکرد: با توجه به گزارشات واصله مبنی بر تخریب و تصرف اراضی ملی در پلاک تلهجرد، پس از حضور پرسنل یگان حفاظت منابعطبیعی ملایر در محل و بررسی موضوع با توجه به ملیبودن اراضی مورد نظر، برای متخلفین پرونده تخلف تشکیل و به مراجع قضایی معرفی شدند.
وی از اجرای قرار کارشناسی پرونده تخریب و تصرف اراضی ملی در پلاک کرتیل آباد با حضور کارشناس دادگستری خبر داد و گفت: انجام قرار کارشناسی در خصوص پرونده تخریب و تصرف اراضی ملی در پلاک کرتیلآباد با حضور کارشناس دادگستری و کارشناسان منابعطبیعی ملایر انجام شد.
رئیس منابعطبیعی و آبخیزداری ملایر افزود: همچنین گزارش تخریب و تصرف اراضی ملی در پلاک شیرینآباد مورد بررسی قرار گرفت، برای متخلفین پرونده تخلف تشکیل و به مراجع قضایی معرفی شدند.
زنگنه یادآورشد: به مناسبت هفته کتابخوانی پویش نهالکاری در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان سامن و پویش درختکاری و کارگاه آموزشی کاشت نهال و آشنایی با فرهنگ ترویج و حفاظت از منابعطبیعی در مدرسه شهید خانلری روستای بابارود برگزار شد.
وی افزود: در این پویش که با حضور نماینده ولی فقیه در شهر سامن، مدیرکل کانون پرورش فکری استان همدان، نماینده شهرداری و بخشداری سامن و دانش آموزان مدرسه عصمت اجرا شد، پس از برگزاری کارگاه آموزشی ترویج فرهنگ و مفاهیم منابعطبیعی دانشآموزان با نحوه کاشت نهال آشنا شدند و در آخر مراسم به همراه حاضرین چند اصله نهال کاشته شد.
ارسال به دوست
نام : | |
ايميل : | |
*نظرات : | |
متن تصویر را وارد کنید: | |