حمایت کمیسیون تلفیق مجلس از بخش کشاورزی/ تکمیل ایستگاه‌های پمپاژ آب زاگرس در دستور کار است

تاریخ انتشار : 1403/09/01 - ساعت انتشار: ١١:١١ - گروه خبری : اخبار استان

معاون آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی با بیان این که تکمیل و بهره‌برداری از پروژه‌های نیمه‌تمام کشاورزی در استان‌های زاگرس‌نشین کشور در دستور کار قرار دارد، از حمایت کمیسیون تلفیق مجلس در ارائه تسهیلات به بخش کشاورزی و سامانه‌های آبیاری در سال 1404 خبر داد.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت جهاد کشاورزی به نقل از روابط عمومی سازمان جهادکشاورزی استان لرستان، صفدر نیازی شهرکی در آیین افتتاح ایستگاه پمپاژ سرنجه زیودار معمولان، بر بهره‌برداری از پروژه‌های آب و خاک کشور تاکید کرد و گفت: در بخش کشاورزی تعدادی پروژه‌های نیمه‌تمام و حدود ۱۵۰ ایستگاه‌ پمپاژ نیمه‌تمام در بخش زاگرس وجود دارد که باید تکمیل شوند.

 

وی افزود: گام‌هایی برای تکمیل پروژه‌های آب و خاک به همت سازمان جهادکشاورزی استان لرستان برداشته شده تا بتوانیم پروژه‌هایی که اعتبارات ملی و استانی دریافت کرده‌اند و یا با سرمایه‌گذاری کشاورزان و پیمانکاران در حال اجرا هستند، به زودی افتتاح و به بهره‌برداری برسند.

 

معاون آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی بر پیگیری برای اختصاص ردیف بودجه اختصاصی برای استان‌های زاگرس‌نشین کشور اشاره کرد و یادآور شد: در سفر رئیس‌جمهور شهید به استان چهارمحال و بختیاری نیز مقرر شده بود این استان‌ها ردیف بودجه ویژه‌ای دریافت کنند.

 

وی افزود: پروژه‌ای در استان‌های زاگرس‌نشین در دست اجرا است که آب رودخانه‌ها به اراضی بالادست منتقل شود تا این مناطق بیش از پیش توسعه یابد.

 

نیازی شهرکی بر لزوم گسترش بخش کشاورزی در مناطق زاگرس‌نشین کشور تاکید کرد و گفت: به دلیل نبود صنایع مختلف از جمله پتروشیمی، بیشتر مردم این مناطق کشاورز یا باغدار هستند، بنابراین توسعه بخش کشاورزی ضروری است که در این راستا بهبود جاده‌های بین مزارع، احیای زمین‌های کشاورزی، رفع مشکلات کشاورزان، اجرای پروژه‌های سدهای چولهول و بن‌لار و ... پیگیری خواهد شد.

 

وی بیان کرد: پروژه‌های چولهول و رنگین‌بان هم به زودی به بهره‌برداری خواهند رسید.

 

معاون آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی تصریح کرد: کمیسیون تلفیق در حوزه سیستم‌های آبیاری، به‌دلیل محدودیت‌های منابع اعتباری طی دو تا سه سال اخیر، خبرهای خوبی برای سال 1404 در بخش تسهیلات و سامانه‌های آبیاری دارد که امیدواریم با تزریق این تسهیلات بخشی از تقاضاهای امور آب و خاک کشاورزی را برطرف کنیم.

 

 

وی با تاکید بر این که یکی از اصلی‌ترین دغدغه‌های ما تامین آب مناطق زاگرس‌نشین است، گفت: در مازندران با بارش از بالادست و احداث آب‌بند، بدون نیاز به پمپاژ آبرسانی به مزارع انجام می‌شود، اما در زاگرس به دلیل پایین‌دست بودن رودخانه‌ها و بالادست بودن مزارع، مجبور به استفاده از پمپاژ برای انتقال آب به مزارع هستیم که امیدواریم با اختصاص ردیف بودجه اختصاصی مشکلات آب بخش کشاورزی این مناطق برطرف شود.

نسخه چاپی

ارسال به دوست

 


خروج